Wat heb ik? Wie ben ik?

  • #1

    Hoi,

    Sinds een jaar heb ik buikpijnaanvallen die waarschijnlijk getriggerd worden door stress (alle mogelijke onderzoeken in het ZH tonen niks aan). Ik zit op het MBO en moet hiervoor stage lopen. Een paar maanden geleden begon ik aan een nieuwe stage en had het daar naar mijn zin, leuke collega's en precies de plek waar ik ook stage wilde lopen, toch merkte ik dat ik steeds meer met tegenzin naar stage ging en uiteindelijk probeerde ik smoesjes te verzinnen om maar niet naar stage te gaan en ik had gedachtes om mezelf pijn te doen zodat ik niet naar stage hoefde zoals mijn arm of been breken. Uiteindelijk heb ik de stage beëindigd en een last viel van mijn schouders. Ik vond het heel fijn om even een paar weekjes thuis te zitten en niks te doen. Nu ben ik net weer begonnen met mijn nieuwe stage en ik heb het heel erg naar mijn zin, maar ik merk toch dat er een gevoel in mijn hoofd zegt dat ik daar niet wil zijn en mijzelf wat moet aandoen om daar weg te komen. Ik vindt dit heel lastig omdat ik oprecht veel plezier in de stage heb.

    Wedt iemand hoe dit komt of waarvandaan dit komt?

    Tevens wil ik eigenlijk hele dagen op mijn kamer zitten en spelletjes spelen op mijn pc en youtube filmpjes kijken, maar alles wat ik doe verveelt heel snel.

    Ook heb ik het gevoel dat ik anders ben dan dat "normale" mensen zijn, maar ik zou niet kunnen beschrijven wat dat precies is.

     

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je een beetje met jezelf in de knoop zit. je zou met een psycholoog hierover moeten gaan praten. Vraag een verwijzing aan je huisarts

    Reageer
    #3

    Denk dat het belangrijk is om in contact te zijn met je gevoel. Vind je het leuk wat je doet of vind je bepaalde aspecten leuk? Is het je onzekerheid of is het dat het toch niet echt bij je past. Misschien dat haptonomie wat voor je kan doen, om beter naar je lichaam te luisteren. Een opleiding kan leuk en nuttig zijn maar kan je ook in een bepaald stramien dwingen en vaak ben je erg met je hoofd bezig, ligt aan de opleiding. Sommige mensen passen niet echt in dat oude systeem.

    Buikpijn kan ook te maken hebben met andere factoren, zoals voedingspatroon. Soms kan een osteopaat ook helpen, als er wat in de knoop zit in je buik.

    Reageer
Reageer op: Wat heb ik? Wie ben ik?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief