Wat heb ik toch?

  • #1

    Beste mensen,

    De afgelopen jaren liep ik nogal op en neer te gaan met vervelende gevoelens en gedachtes. Dat accepteerde ik zoals het was. Echter de afgelopen 2 jaar gaat het goed mis met me. Ik weet alleen niet of ik me gewoon 'aanstel' of dat ik er iets mee zou moeten.

    Ik heb vanaf de afgelopen weken erg veel last van onrust in me hoofd en lichaam. Als ik in bed lig, lig ik nog uren wakker in paniek. Dan heb ik het gevoel dat ik een strakke band om me keel heb. Door die benauwd gevoel raak ik in paniek en dan denk ik dat ik allerlei ziektes heb. Dan moet ik automatisch denken aan al mijn overleden familieleden.

    Ik maak hetzelfde mee op school. Dan zit ik weer vol met stress en paniek. Ik kan niet langer dan 3 uur op school zijn. Dan heb ik een benauwde onrustige en paniekerige terugreis. Dan kom ik uitgeput thuis.

    Als ik moet gaan werken... hoe moet het dan?. Ik denk veel aan gedachtes zoals: " misschien moet ik er maar een eind aan maken, misschien ben ik gewoon een zwakkeling etc. Die gedachtes helpen niet maar het lukt me niet om ertegen te gaan. Ik ben ook 3x flauwgevallen terwijl ik wel bij bewustzijn was. Ik vertrouw me lichaam niet meer.

    Reageer
    #2

    Lijkt zo op het eerste gezicht op een angststoornis. Daarin zie je vaak dat angst, vaak ook over je eigen lichamelijke gezondheid, dwanggedachten en somberheid / uitzichtloosheid hand in hand gaan en elkaar versterken tot een vicieuze cirkel waar het steeds moeilijker uit te komen is. Zoek hulp, bijvoorbeeld bij een docent / vertrouwenspersoon op school. Denk niet dat je het niet waard bent om geholpen te worden, je zult vast en zeker mensen tegen komen die jou de moeite waard vinden en je graag willen helpen!

    Gesprekken met een psycholoog kunnen hier veel betekenen, eventueel ondersteund met wat (tijdelijke) medicijnen.

    Je kunt natuurlijk ook naar de huisarts gaan, maatschappelijk werk of met bijvoorbeeld een hulplijn bellen om een duwtje in de rug de goede kant op te krijgen. Geef het niet te gauw op!

    Reageer
Reageer op: Wat heb ik toch?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief