Heb ik een TIA gehad?

  • #1

    Beste lezer,

    Ik werd vanmiddag wakker toen ik een middagdutje deed. Ik werd alleen heel naar wakker. In mijn droom voelde ik opeens een enorme steek achterin mijn hoofd, ik werd wakker maar kon niks bewegen.. Mijn arm lag achter mijn hoofd. Ik dacht echt dat ik doodging. Maar omdat ik net wakker was voelde het heel vaag. Het duurde allemaal maar een paar seconden en zo ineens deed alles het weer. Het moment tussen wakker worden en bijkomen kan ik mij niet meer herinneren, ik zocht ineens snel naar mijn telefoon om mijn vriendin te bellen. Nu ben ik gaan googlen en bang geworden dat ik in mijn slaap een TIA heb gehad. Ik voel mij verder helemaal prima.

    Kun je bij een TIA 5 seconden niks meer kunnen en ineens alles weer kunnen? Moet ik met deze klachten naar de huisarts?

    Groeten van mij.

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat het een tia was. Met plotseling wakker worden, kan het wel eens gebeuren dat je je verlamd voelt. Slaap heeft verschillende stadia. het kan er dus mee te maken hebben in welk stadium van de slaap je dan net wakker wordt.

    Reageer
    #3

    Oke! Bij een TIA is het dus ook niet mogelijk om er ineens weer helemaal bij te zijn? Want dit was bij mij wel echt het geval, ik lag verlamd en ineens was ik er weer en wat daar tussen gebeurde weet ik niet goed meer.

    Reageer
    #4

    Als je in de slaap een tia zou hebben gehad, had je daar niets van gemerkt

    Reageer
    #5

    Oke, en nogmaals de vraag. Als ik een TIA heb gehad, is het dan mogelijk dat je na 5 seconden ineens weer alles kunt. Dit ging echt in de blink of an eye. Hierna voelde ik me weer helemaal prima.

    Reageer
    #6

    Graag nog antwoord op mijn bovenstaande vraag.. Dit zou mij wat geruststellen.

    Kun je 1 seconden na een TIA direct alles weer hervatten en verder nergens laat van hebben. 

    Reageer
    #7

    Nee dat kan niet.

    Reageer
Reageer op: Heb ik een TIA gehad?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief