Overal tegen op kijken

  • #1

    Hallo,

    Ik vind het erg moeilijk om hier over te praten aangezien ik een erg eigenwijs persoon ben, ik denk snel 'het valt wel mee hoe erg het is'. Toch vind ik het nu wel even tijd om te kijken wat ik hiertegen kan doen:

    Ik kijk al een jaar of 2 tegen alles op wat ik doe, ga ik naar een pretpark, dan kijk ik op tegen hoe druk het misschien wel is. Ga ik uit met een meisje, dan denk ik alleen maar aan wat fout kan gaan en niet aan wat goed kan gaan. Ik word hierdoor erg zenuwachtig, hierdoor krijg ik ook weer stress en merk ik gewoon dat ik minder lol heb in mijn leven, ook mijn eetlust is niet wat het geweest is. Ik heb af en toe buien dat ik denk van 'stel je even niet zo aan, wat is nou het ergste wat er kan gebeuren?' Maar vrijwel altijd overheerst het negatieve gevoel in mijn hoofd.

     

    Ik weet dat dit niet is hoe ik echt ben en ik wil het heel graag fixen, ik ben bang dat dit over een lange termijn grote gevolgen kan hebben voor mijn geestelijke en lichamelijke gezondheid!

    Reageer
    #2

    Gebruik je cannabis?

    Reageer
    #3

    Heey Tandor, ik heb ongeveer hetzelfde probleem als hierboven beschreven is en gebruik cannabis recreatief sinds een jaar of 4 geleden. Jouw reactie maakte me nieuwsgierig, zit er een link tussen cannabis gebruik en het bovengenoemde probleem?

    Reageer
    #4

    Dat zou inderdaad kunnen. Door cannabisgebruik kan er de-personalisatie en de-realisatie ontstaan

    Reageer
    #5

    Ik waardeer je antwoord en begrijp wat je bedoeld, cannabisgebruik kan inderdaad de-personalisatie of de-realisatie aanwakkeren. Maar de-personalisatie of de-realisatie hebben compleet andere symptomen(1) dan hierboven beschreven en daarom ben ik het niet helemaal eens met de link tussen het bovengenoemde probleem en cannabisgebruik. Wel moet ik toegeven dat, als bovengenoemde problemen een grote rol gaan spelen in je leven, het geen goed plan is om dit te combineren met (soft)drugsgebruik vanwege het verhoogd risico op psychische klachten.

    (1) Bron: https://drugsinfoteam.nl/tips-hulp/medisch-spreekuur/depersonalisatie-syndroom/

    Reageer
    #6

    Daar zijn de meningen wel over verdeeld. Maar de omschreven klachten kunnen wel de aanloop naar met name de-personalisatie zijn en depressieve klachten.

    Reageer
Reageer op: Overal tegen op kijken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief