Overal druk over maken

 • #1

  Hoi,

  Sindskort ben ik veel meer zenuwachtig ergens voor, vroeger ging het nog wel. Maar tegenwoordig is het erg slecht, zelfs als ik met de auto op pad ga ergens naar toe dan ga ik bedenken of er toiletten onderweg aanwezig zijn. Bij mij slaat de zenuwen direct op mijn darmen met als gevolg best wel dunne ontlasting. Terwijl het niet eens nodig is om mijzelf druk te maken, als ik naar mijn werk ga ongeveer 20 minuten met de auto, heb ik nergens last van. Naar verjaardagen en vakantie en andere dingen maak ik mij wel druk. Zo ga ik in oktober met de trein, dat is toch 6 uur met de trein. Maar als ik naar treinen kijk op Youtube (wat mijn hobby is) word ik al zenuwachtig. Hoe komt het toch eigenlijk dat de zenuwen direct op mijn darmen slaan? En hoe komt het dat ik mij overal om druk kan maken? Ligt het soms aan mijn autisme?

  Met vriendelijke groet,

  Klumpie

  Reageer
  #2

  Het kan inderdaad met autisme te maken hebben. Veranderingen/vreemde dingen of situaties kunnen onrust veroorzaken .

  Reageer
  #3

  Maar wel vreemd dan dat ik hier vroeger bijna nooit last van had, en nu steeds vaker.

  Reageer
  #4

  Misschien zijn er meer dingen verandert of nieuwe dingen waar je mee bent begonnen. Alles bij elkaar kan dan toch voor meer onrust zorgen dan je gewend bent.

  Reageer
  #5

  Ik heb precies hetzelfde probleem! Als ik naar een kapper ga of naar het werk! Zit in minimaal een half uur op het toilet.. Super irritant! Inmiddels al 15 jaar last van! Als ik ergens heen moet waarvan ik weet dat er geen toilet is breekt het zweet me al uit! Zou ook wel graag een duidelijk antwoord willen! De dokter zegt spastiesche darm.. Heb jij nog goede tips voor me.. Zover ik weet heb ik geen autisme.. Mvg

  Reageer
  #6

  Ik denk niet dat het met autisme of spastische darm te maken heeft. Dit zit tussen je oren..... je gaf het zelf al aan:

  Als ik ergens heen moet waarvan ik weet dat er geen toilet is breekt het zweet me al uit!

  Reageer
Reageer op: Overal druk over maken
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief