????????????? Heel veel vraagtekens

 • #1

  Hey hey!

  Ik ben 18- jaar oud, een meisje en ik lijd aan mentale klachten.

  Onlangs ben ik gestopt met de pil (driekwart jaar geleden), sindsdien erg onregelmatig ongesteld (4 maanden niet, dan weer wel, dan weer niet) Ik ben gestopt omdat ik merkte dat ik mentaal achter uit ging. Nu ook wat meer puistjes dan voorheen (6 puistjes nu ipv toen 1 of helemaal geen)

  Ik vergelijk mezelf heel erg veel met anderen, wanneer ik bijv. een foto krijg van een vriendin die aan het bbqen is word ik jaloers, want zij hebben het toch ook zo veel beter als mij. Ik heb zelf geen vriend, veel vriendinnetjes wel. Hierbij heb ik het gevoel dat ik nooit een vriend ga krijgen, geen gezin kan onderhouden en geen huis krijg. Alsof er niemand van mij kan houden.

  Ook, kan ik niet goed opstaan. Ik zet vele wekkers maar ik word wel wakker maar krijg het niet over mn hart om op te staan. Vandaag bijvoorbeeld, tot 11u geslapen en dan voel ik me de rest van de dag erg schuldig hierover. Ik ben verder niet de hele dag somber, ik kan prikkelbaar zijn maar ook blij en actief.

  Ik sportte 2 jaar geleden met alle plezier, was erg actief. Nu is dit veel minder, geen zin om te gaan trainen. Dit dan ook afzeggen etc.

  Verder geniet ik (bijna) niet meer van de leuke dingen, ik blijf maar piekeren/nadenken over mijn toekomst, wat ik wel allemaal niet goed doe en wat ik voor een slecht persoon ben. Ik heb een sterk gevoel van minderwaardigheid, ook wanneer ik bijvoorbeeld door de stad fiets. Heb ik het idee dat iedereen mij lelijk vind, mij aankijkt en over me praat.

  Wat zou dit kunnen zijn?

  Liefs Steffie

  Reactie
  #2

  Een laag zelfbeeld en wellicht een depressie. Ga hiermee naar de huisarts. Die kan je verwijzen voor professionele hulp hierbij

  Reactie
  #3

  Hallo John,

  Waarom denk je aan een depressie?

  Ik lig niet vaak in bed, ben nooit kei vermoeid, heb wel nog zin om leuke dingen te doen maar niet om te gaan sporten etc.

   

  GroetjeS

  Reactie
  #4

  Ik zei wellicht... maar daar moet een specialist naar kijken. Maar als jij dat gevoel absoluut niet hebt, zal dat ook niet zo zijn

  Reactie
Reageer op: ????????????? Heel veel vraagtekens
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief