Benauwdheid en pijnscheut in rug na leunen

 • #1

  Hallo,

  Vanmiddag ben ik weer eens naar de huisarts geweest, waar ik weer niet veel wijzer ben geworden. Mijn hoop is dat iemand hier mijn klachten herkend.

  Een paar jaar geleden ben ik voor het eerst naar de huisarts geweest omdat ik last had van benauwdheid in combinatie met pijn in m'n borstkas aan de voorkant. Soms bij diep in of uitademen deed mijn borstkas pijn, kleine steekjes. Er is toen een longonderzoek en hartonderzoek gedaan, waar niets uit gekomen is. Inmiddels is de pijn in m'n borstkas aan de voor- en zijkant niet meer actueel. De benauwdheid heb ik nog wel last van.
  Het afgelopen jaar heb ik veel pijn in mijn rug, vooral van de pijnscheuten in het midden van mijn rug ter hoogte van mijn onderste ribben heb ik veel last van. De eerste keer dat ik zo'n pijnscheut had, was na een zittend toiletbezoek waarbij ik lang met m'n ellebogen op m'n armen had gesteund. Bij het opstaan kreeg ik een flinke pijnscheut in m'n rug. Inmiddels weet ik dat ik dezelfde pijnscheuten op kan wekken door voorovergebogen met m'n armen op de rand van een babybedje te leunen (bij het geven van de fles). Ook hier weer bij het overeindkomen een pijnscheut in m'n rug. Ook na het op m'n zijliggen, met m'n arm onder m'n hoofd kan ik de pijn opwekken. Het lijkt er dus op dat als ik een tijdje ontspannen in een bepaalde houding heb gestaan/gezeten ik bij een rechtere houding zo'n pijnscheut krijg. Ook valt me op dat ik bij het ontspannen iets in m'n rug voel knakken. En na het ontspannen dus bij het rechtop komen de pijnscheut krijg.

  Zelf heb ik gedacht aan:
  * Tietze / Costochondrites
  * Chronische hyperventilatie
  Maar de klachten kan ik niet helemaal rijmen.

  M'n huisarts heeft nu voorgesteld om een multidisciplinair ernaar te laten kijken. Ik heb echter de afgelopen jaren voor m'n klachten al 3 verschillende fysiotherapeuten en mensendiecks bezocht, die geen verbetering hebben kunnen realiseren.

  Herkent iemand deze klachten? Of heeft iemand een idee waar ik aan zou kunnen denken?

  Reageer
  #2

  Het zijn veel verschillende klachten. Moeilijk om daar iets over te zeggen.
  CHV zou kunnen. Kijk maar eens naar de mogelijke klachten:
  http://www.chronischehyperventilatie.nl/index.php?page=symptomen

  Daarnaast zou er natuurlijk iets met je rug zelf aan de hand kunnen zijn. Maar daar zou dan een scan voor genaakt moeten worden.

  In ieder geval geval om het multidisciplinair te laten bekijken/onderzoeken

  Reageer
Reageer op: Benauwdheid en pijnscheut in rug na leunen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief