Lage rugpijn.

  • #1

    Goed. Ik zal proberen mijn klachten zo duidelijk mogelijk te omschrijven.
    Ik heb last van lage rugklachten, in het SI gebied wel te verstaan.

    Wanneer ik s'ochtends op sta, kom ik al liggend op mijn rug uit rust stand en kan ik normaal lopen zonder pijn.

    Als ik een tijdje ga zitten, in bijvoorbeeld mijn bureaustoel (houding is correct) dan komt na verloop van tijd de pijn op zetten. Ik kom dan vervolgens bijna niet meer overeind en loop helemaal kreupel.
    (Tijdens het zitten kan ik ook mijn benen niet gestrekt krijgen zonder pijnscheuten in de onderrug)

    Zodra ik een paar minuten op de vloer op mijn buik ga liggen, trekt deze pijn weer weg en kan ik enigszins weer normaal lopen.(Zover mijn klachten)

    Nu ben ik al een paar keer naar mijn huisarts geweest waarvan ik Diclofenac in combinatie met Ibuprofen/Paracetamol voorgeschreven heb gekregen en die mij doorgestuurd heeft naar het ziekenhuis voor röntgenfoto's van mijn rug en heupen. Hier was niks buitengewoons op te zien en zag er allemaal goed uit. (Hernia wordt dan ook uitgesloten door alle specialisten in dit verhaal)

    Vervolgens naar de Fysiotherapeut geweest en die constateerde dat mijn houding/stand van de ruggengraat verder goed was, alleen dat er een spier erg gespannen leek te staan. Massages gehad en oefeningen mee naar huis gekregen.

    Nadat ik hier weinig baat van ondervond, heb ik in overleg met mijn huisarts een afspraak gemaakt bij de Manueel therapeut. Deze heeft mij regelmatig gekraakt en mijn ruggenwervels gereset als het ware. Ook hij constateerde dezelfde gespannen spiermassa en kwam tot de conclusie dat deze spieren op mijn zenuw drukken die daardoor geïrriteerd raken en dat mijn klachten veroorzaakt. Ontspanning oefeningen en zenuw-flos oefeningen meegekregen.(Die overigens ontzettend pijnlijk zijn om uit te voeren)

    Ik ben nu inmiddels bijna een jaar verder en dan moet ik er wel bij zeggen dat ik ook wel periodes zonder pijn heb gehad. Maar mijn klachten zijn niet verdwenen en spelen regelmatig op. Heeft er hier iemand enige ervaring met wat ik hier beschrijf? Of herkent iemand de klachten? Wat zou het kunnen zijn en wat kan ik er aan doen?

    Mocht het van belang wezen, ik ben 30 jaar. Heb een staand beroep, waarbij ik niet zwaar hoef te tillen.
    Ook heb ik in een goed bed, matrassen en banken en stoelen geïnvesteerd. Ontstekingswaardes zijn gecheckt en heb ook geen ziekte van Bechterew, dus dat kunnen we ook uitsluiten.

    Kan iemand mij helpen? Want ik weet het niet meer.

    Reageer
    #2

    Ik zou je willen aanraden, om met de huisarts te overleggen om een scan van je onderrug te laten maken. Je zou ook naar een Cesar/Mensendieck therapeut kunnen gaan.

    Reageer
    #3

    Van de week naar een andere huisarts geweest voor een second opinion. Deze sluit hernia uit en vind het ook niet nodig om een MRI te laten maken. Ik heb nu een verwijskaart mee gekregen voor Cesartherapie.

    Daarnaast afgelopen Vrijdag een rugscan plus behandeling bij de Chiropractor gekregen, Wat eigenlijk geen toegevoegde waarde heeft gehad.

    Ik kom geen stap verder zo..

    Reageer
    #4

    Eerst maar eens naar de therapeut en kijken wat die ervan denkt...

    Reageer
    #5

    Beste Timothy,

    Ik weet dat deze topic over rui 6 jaar geleden gaat, maar ik herken mij enorm in jouw verhaal. Ik heb nu ruim 2,5 jaar dagelijks last van pijn in voornamelijk mijn onderrug, Veel specialisten gezien, foto's gemaakt en hard getraind voor betere core spieren. Dit alles bied af en toe verlichting maar het moment dat ik ga zitten of the lang loop, krijg ik last.

    Mag ik vragen of je ooit een harde klap hebt gemaakt (gevallen oid) een tijd voordat de klachten begonnen?

    Mocht je hier nog actief op zijn en/of mijn berichtje ontvangen, dan hoor ik graag van je. Ik ben erg benieuwd hoe het nu gaat en of je wellicht een gouden tip hebt.

    Dank,
    Jochem

    Reageer
    #6

    Dag,

    Waarschijnlijk is dit topic niet actief meer, maar ik doe toch een poging. Begin van dit jaar ben ik gevallen bij het hardlopen. Bij deze val heb ik een enkelbreuk opgelopen. Hierdoor ben ik geruime tijd beperkt mobiel geweest. Nadat mijn enkel uit?het gips was, ben ik mbv de fysiotherapeut weer meer gaan bewegen. Vanaf dat moment ging het volledig mis met mijn onderrug. De huisarts schreef na meerdere consulten uiteindelijk oxycodon voor icm ibuprofen en paracetamol en verwees opnieuw naar de fysiotherapeut. Behalve de paracetamol, die ik helaas nog meerdere dagen in de week moet slikken, ben ik gestopt met pijnstilling. De rugpijn was sinds kort hanteerbaar, maar niet verdwenen. Twee dagen geleden is de pijn helaas in alle hevigheid teruggekeerd, voor mijn gevoel zonder dat hier aanleiding voor is. Ik heb het vermoeden dat mijn rugpijn gerelateerd is aan mijn val, enkele maanden geleden. Zowel huisarts als fysiotherapeut blijven zeggen dat een verkeerde houding in de peeiode dat mijn enkel in het gips zat de oorzaak is. Ik geloof hier niet meer in; de pijn in mijn rug houdt inmiddels langer aan dat mijn enkelrevalidatie heeft geduurd en ik heb niet eerder zulke intense en lang aanhoudende rugklachten gehad. De huisarts heeft aangegeven dat verwijzing voor een foto of scan in de meeste gevallen niet zinvol is en verwijst opnieuw naar de fysiotherapeut. Ik voel hier niets voor, omdat dit in de afgelopen periode ook niet tot een blijvend pijnvrije rug heeft geleid. Ik ben op zork naar mensen met eenzelfde ervaring.

    Reageer
    #7

    Hoi,

    Ik herken je verhaal.
    En heel duidelijk de relatie verkeerd lopen tijdens en na een enkel en knie blessure.
    Ben jij bij een "gewone" fysiotherapeut geweest of een fysio/manueeltherapeut?
    En hoe lang ben je onder behandeling geweest en wat voor behandeling?
    Mijn fysio is ook manueeltherapeut en die zegt dat het ontzettend veel voor komt dat mensen na een andere blessure rugklachten krijgen. Door de compensatie houding die je dan noodgedwongen aanneemt.
    En dat het heel lang kan duren voor dat je weer van die rugklachten af bent.
    Soms langer dan de oorspronkelijke blessure.
    Ik zou je aan willen raden om eens naar een goede fysio/manueeltherapeut te gaan,die naar je hele lichaam kijkt. Van top tot teen en kijkt hoe alles beweegt,welke spieren vast zitten en of alle gewrichten goed staan.
    En aan de hand daar van een behandel en/of traject voor je rug opstarten.
    Informeer eens voor hoe lang je fysio vergoed krijgt na je enkelblessure, dat is vaak langere tijd. Een beetje creatieve fysio kan dan doorgaan op die code,omdat het toch een gevolg van de enkelblessure lijkt.

    Reageer
    #8

    Nog even als extra tip, laat vooral je bekken en s.i. gewrichten controleren. Door de stijve enkel ga je dat gebied verkeerd belasten en scheef trekken.

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bij een val kan je rug scheef gaan staan. Fysiotherapie kan zeker goed zijn maar een osteopaat kan soms meer bereiken. Zo kan rugpijn ook deels te maken hebben met spanningen in de buikstreek.

    Reageer
    #10

    Sinds 3 jaar heb ik enorm last van pijn in mijn onderrug die zou komen door de si gewrichten.

    Sinds dit jaar bijna volledig gedaan na 2 bezoeken aan een osteopaat.

    Rechts is de pijn verdwenen en links nog zwak aanwezig maar daar wordt af en toe nog op verder gewerkt door de osteopaat.

    Deze week plotse hevige pijn in mijn onderrug op een andere plaats en veroorzaakt door tillen. Ik kon niet meer bewegen en had enorm veel pijn. Dit vroeg een directe aanpak omdat ik niet recht kon. Daar mijn osteopaat niet beschikbaar was maakte ik een afspraak bij de voetreflexologe die mij direct wilde helpen. Het was een zeer pijnlijke sessie van een uur maar ik kon weer recht komen. De pijn was minder maar zeker niet gedaan. Ik probeer zoveel mogelijk te bewegen en mijn rug te sparen en elke dag is het beter. Deze week nog een afspraak bij de osteopaat en bij de voetreflexologe en ik hoop dat ik dan weer normaal kan functioneren.

    Tillen werd mij verboden nadat ik een jaar geleden hetzelfde voor had. Ik let er op maar wil toch nog normaal kunnen functioneren. Vorig jaar kwam het door een kleintje op te tillen en nu door de bloemen water te geven. Het wordt dus oppassen zonder te gaan stil zitten.

    Hopelijk heb je snel verbetering.

    Reageer
Reageer op: Lage rugpijn.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief