Rug pijn

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een vrouw van 19 jaar. 3 jaar geleden ben ik ziek geworden en ben ik gestopt met school. Nu 3 jaar verder ben ik begonnen met revalideren. Ik heb ruim 3 jaar lang stil gezeten en vrij wel niet bewogen. Ik heb toen last gekregen van mijn rug, ik heb hier nu al 1 jaar lang last van. Ik heb een Röntgenfoto gehad, omdat mijn lichaam altijd scheef stond. Ik bleek scoliose te hebben onder in de rug (18 graden) Deze scoliose is niet aangeboren, maar gekomen door mijn houding. Volgens de revalidatie arts komen hier mijn pijn klachten niet vandaan. Hij heeft een diagnose gesteld dat ik een chronisch pijn syndroom heb in de rug, last heb van het Si gewricht en dat mijn spieren heel erg verstijft zijn. Het behandelplan was dat ik meer moest gaan bewegen en moest gaan letten op mijn houding. Ik ben nu al ongeveer een half jaar bezig met elke dag fietsen. Ik heb dit allemaal heel langzaam opgebouwd en kan nu 35 minuten fietsen. Mijn pijn word met namen erger tijdens het lopen en staan. Ik kan niet langer staan dan 5 minuten. Ik ben ook begonnen met lopen, maar dit kan ik maar 10/15 minuten volhouden. In het half jaar dat ik ben begonnen met meer bewegen etc heb ik tot de dag van vandaag nog geen enkel verbetering gezien in mijn pijn. Ik loop dagelijks met een kromme rug, omdat ik zoveel pijn heb en zodra mijn spieren weer wat losser zijn gekomen kan ik met wel pijn wat recht op lopen. Ik heb ook een tijd geleden gehad dat ik ontzetten erge krampen kreeg in mijn rug zodra ik recht op ging staan of wou gaan zitten. Dit heeft super veel pijn gedaan.. Ik slik nu dan ook dagelijks 2x daags diclofenac 4x daags paracetamol en 1,5 daags diazepam. Dit helpt wel wat, maar ook niet veel.

  Wat is nu mijn vraag?
  Ik zie geen enkele verbetering terwijl ik zo mijn best doe.. ik vraag mij dan ook af of de diagnose wel goed is gesteld. Ik zelf denk soms aan een hernia ook omdat mijn vader momenteel een hernia heeft en ik veel gelijkenissen zie. Mijn rugsymptomen zijn: onder in de rug aan de rechter kant (richting de bil) een hele felle stekende en zeurende pijn. Deze pijn word vele malen erger bij lang staan, zitten en lopen. Daarnaast straalt mijn pijn uit naar mijn bil en heup. Soms straalt de pijn ook uit naar mijn bovenbeen en soms zelfs de kuit. Deze uitstraling pijn voelt een beetje tintelend aan. De vraag is: Zou ik een hernia kunnen hebben of heb ik hier absoluut niet de juiste symptomen voor?

  Graag een reactie terug. Alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Daar kun je alleen maar achter komen door een scan te laten maken

  Reactie
  #3

  Dat begreep ik. Ik wil niet dat mijn dokters gaan denken dat ik hun diagnose niet geloof.. vandaar de vraag heb ik de symptomen ervan?

  Reactie
  #4

  Hoezo wil je niet dat ze dat denken? Je gelooft het toch ook niet? Dat mogen ze dan ook rustig weten

  Reactie
  #5

  Excuus voor de late reactie. Ik heb het gezegd tegen mijn behandeldarts en die zei kort gezegd dat ze het nut niet ziet in van een Mri. Wellicht dat er dan inderdaad een hernia uitkomt, maar volgens haar is dat er dan voor de rest niks veranderd.. Ik heb ook gezegd dat ik zelf heel graag wil weten wat er nou nu echt aan de hand is. Ik heb morgen nog een bel afspraak met de revalidatiearts, dus wellicht dat hij er anders instaat.

  Reactie
Reageer op: Rug pijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief