Stuitje gekeusd?????

  • #1

    Hallo,
    Ik ben gisteren op mijn werk keihard uitgegleden op een stenen trapje, en daarmee dus loeihard op mn stuitje terecht gekomen.. Ik werk in een keuken, dus moest snel snel weer verder, heb ook niemand verteld nog wat er is gebeurd.. omdat ik altijd zulke domme ongelukjes heb, dus als ik dat vertel word ik vierkant uitgelachen.. 🙂
    Maarja, ik heb nu wel éééénóóórme last van mn stuitje.. ik kan niet eens normaal zitten, dat doet zo verdomd zeer, als ik eenmaal zit gaat het wel, maar gaan zitten en weer opstaan.. ik kan wel janken zeg maar. Vannacht ook bijna niet geslapen, hoe ik ook lag, mijn stuitje deed vreselijk zeer.
    Nu twist ik dus, zal ik langs de dokter gaan morgen? want ik wil wel graag weer normaal kunnen zitten en staan, aangezien ik staand werk heb.
    Wat bereik ik ermee als ik naar de dokter ga? Want het lijkt me geen plek die je 'even' omwind met een rekverband.. heeft iemand ervaring met een gekneusd stuitje??

    Alvast heel erg bedankt!!

    Reageer
    #2

    Als je zo'n pijn hebt, zou ik toch maar even langs de huisarts gaan. Je kunt je stuitje namelijk ook breken, en alleen de HA kan dat beoordelen.

    Reageer
    #3

    Meestal doet de huisarts hier niets aan. Blessures aan het stuitje genezen meestal vanzelf, al kan dit wel lang duren.

    Bij een harde val op het stuitje kan het stuitje kneuzen of breken. De kans op een breuk is groter bij vrouwen omdat het bekken van de vrouw breder is en het stuitje minder beschermd ligt dan bij het smallere bekken bij mannen.

    De medisch term voor pijn aan het stuitje is coccydynie. Coccydynie wordt gekenmerkt door pijn: pijn bij het zitten, pijn bij de toiletgang, pijn bij het vrijen, en soms is er een blauwe plek te zien.

    Reageer
    #4

    Dit kon wel eens een lange tijd pijnstillers slikken. Pas je hier wel mee op want dat is weer niet goed voor de maag. Als je er erg veel pijn aan hebt en pijnstillers wilt gebruiken, overleg dit dan het beste met de huisarts.

    Reageer
    #8

    Ik heb pijn

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hai allemaal,

    ik ben op club gevallen:( ik ging zitte, maar een jongen trok mijn stoel weg en toen viel ik...

    een dag later viel ik weer, en dat deed heel zeer!!! toen moest ik dus weer naar school: OP DE FIETS!!!!!!!!!!!! en uit school ben k naar de dokter gegaan want deed heel zeer, ik heb een ruggegraat breuk en moet over 2weken weer naar the hospital en dan wordt ik geopereerd:(

     

    Reageer
Reageer op: Stuitje gekeusd?????


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief