Stuitje gebroken

 • #1

  Hallo allemaal,

  Door een val is mijn stuitje gebroken. Sindsdien heb ik ontzettend last van zowel lopen als zitten als liggen. Voor het zitten heb ik een speciaal kussen, maar het lopen doet ontzettend pijn. Ik hoorde van een collega dat zijn toen ze haar stuitje gekneusd had met krukken heeft gelopen. Zij vertelde dat dat haar ontzettend hielp. Ik heb toen de huisarts gebeld en die zei dat ik best krukken kon komen halen, maar dat het waarschijnlijk niet hielp. Aangezien ik dus zo’n pijn heb wil dus niet onnodig krukken gaan halen als het toch niet helpt. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Reageer
  #2

  Zou je dat niet beter gewoon kunnen uitproberen?

  Reageer
  #3

  Ik had onder 1 van je andere topics gereageerd.

  Mijn ervaring is dat lopen zeker "makkelijker" gaat als je krukken gebruikt. Ik kreeg ze in het ziekenhuis gelijk mee, zowel bij een breuk als een zware kneuzing van mn stuitje. Wat, off topic, een stomme naam is. Want je kunt er beter niet op stuiteren😅

  Reageer
  #4

  Wat fijn! Zou een rolstoel ook helpen of doet dat pijn als het hobbelt? Ik heb namelijk door m’n val toch ook een beetje last van me pols. En bij de val heb ik ook mijn rug zwaar gekneusd. Ik heb dus erg veel pijn met lopen. Krukken heb ik geprobeerd maar het hielp niet helemaal. Ik zag ook ergens een dat een rollator helpt. De reden dat ik het eerst vraag is omdat ik alleen thuis ben  en autorijden gewoon simpelweg nog niet gaat. Dus voor ik iets haal wil ik gewoon ervaringen weten hiervan.

  Reageer
  #5

  Een rollator heb ik idd ook gebruikt. Daar kun je ook dingetjes op vervoeren in huis. Een rolstoel zou ik eerlijk gezegd niet aan moeten denken om met een gebroken stuitje in te gaan zitten. Die zitten gewoon al niet comfortabel, door een andere blessure heb ik daar veel in moeten zitten en kreeg er weer last van kont van als ik er langer in zat. Maar je zou het kunnen proberen als jij denkt dat het helpt. Je kunt hulpmiddelen als een rollator of rolstoel trouwens thuis laten bezorgen, die hoef je niet zelf op te halen.

  Reageer
  #6

  Dankjewel voor je antwoord! Hoelang heeft het bij jou geduurd voordat je weer kon werken etc? Het is al bijna een maand geleden en heb nogsteeds ontzettend veel last. Lopen gaat al wat beter, maar zitten en liggen kan ik nogsteeds niet. Voor me werk moet ik veel tillen en bukken, maar dit doet nog te veel pijn. Mijn baas stelde voor om administratieve dingen te doen, maar ik kon me gewoon niet concentreren van de pijn. Dedokter vertelde dat het ontzettend lang kon duren, maar wist niet hoelang.

  Reageer
  #7

  Niet om je te ontmoedigen, maar je kunt er idd maanden last van houden.
  Ik zat nog op school toen ik die van mij gebroken heb, dus qua werk had ik geen druk.
  Neem vooral je tijd om te herstellen, dan heb je de minste kans op blijvende klachten.
  Als je op een gegeven moment zover bent dat je afwisselend even kunt zitten en staan, zou je bijvoorbeeld je om een hoog-laag bureau kunnen vragen om te proberen wat administratief werk te doen.
  Of je zou misschien thuis administratieve taken kunnen doen, thuis kun makkelijker je rust momenten pakken.
  Rustig opbouwen in elk geval, dus niet je grenzen over gaan!

  Reageer
Reageer op: Stuitje gebroken


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief