Heb ik probleem met lever?

 • #1

  afgelopen zomer kreeg ik opeens midden op een dag enorme last van steken thv mijn lever. Ik was toen een dag op pad en om de zoveel minuten leek het net of er iemand met een mes in mijn rechterzijde stak. Dit hield een paar dagen aan, kon er ook niet van slapen zo pijn, dus ik naar huisarts. Ik dacht aan nieren toen, want vaak blaasontsteking gehad, maar na urinetest kwam daar niks uit. Pijn ebte weg na aantal dagen. Die eerste week daarna soms nog snachts last van gehad mar na twee weken zeker verdwenen.

  Nu geen last van pijn meer, maar ik merk dat ik de lever - want inmiddels ook met huisarts besproken dat het ten hoogte van was - nog steeds soms opmerk. Soms als ik bv verkeerd zit of gewoon ergens loop of wat dan ook. Geen pijn maar ik voel op diezelfde plek soms een heel licht steekje. Verder nergens last van: niet meer moe dan anders (altijd al veel uur slaap nodig gehad dus nu ook), geen geelzucht of zo. Maar het is nu maanden verder en maak me er toch zorgen over.

  Ik heb een hep. B test laten doen, dat lag toevalligerwijs in de opties, maar ook daar kwam niks uit.

  Wat kan ik nu het beste doen? Of maak ik me druk om niks?

  Reageer
  #2

  Het kan ook je darm zijn waar je last van hebt. Moeilijk om er zo zonder enig onderzoek iets over te zeggen. Maar als ik het goed begrijp heb je amper nog klachten. Je zou het nog eens met je huisarts kunnen bespreken

  Reageer
  #3

  Klopt, alleen ze zien me al aankomen. Ik ben 27 jaar en laatste tijd vaker naar hun gegaan omdat ik het niet kan plaatsen. Dan weer denk ik dat het mijn nieren zijn, dan weer iets omtrent mijn lever of hepatitis B. De laatste keer zei huisarts ook al: wat vermoeiend dat je zo deconstructief denkt. Maar ik ben gewoon waakzaam. Ik hoor die plek vlak onder mijn rechterborts toch niet zo op te merken? Het doet geen pijn, nee, maar ik voel het wel. Al maanden. Maar ik weet ook niet hoe ik het nu aan kan pakken. Wat te zeggen als ik ze bel?

   

  Wegens een verhuizing zit ik eraan te denken om overigens te wisselen van huisarts. Misschien kan ik het ook zo inkleden. Ik ben overigens wel echt vaak vroeg moe. Rond 9 uur. Maar ja, ik zei al, dat was ik voorheen ook al. Veel slaap nodig.

  Reageer
  #4

  Ga gewoon naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #5

  Ik heb nu ook een stekende pijn in mijn linkerborst. Ik ben erg ongerust. Ik heb vaker hyperventilatie gehad, maar dan waren het "alleen" hartkloppingen. Nu is het een scherpe pijn in linkerborst en een bedrukt gevoel.

  Reageer
  #6

  Ook dat kan een gevolg van hyperventilatie.

  Reageer
  #7

  Bij allerlei vage klachten kunnen factoren spelen als onevenwichtige voeding, slechte darmflora, tekorten aan allerlei voedingsstoffen. Bloedonderzoek zegt niet zo heel veel over tekorten in je lichaam. Eventueel medicijngebruik, inclusief de pil (weet niet of je man of vrouw bent) kan ook klachten geven. Tegenwoordig is het ook in om minder vlees te eten maar dan kan je allerlei stoffen tekort komen, ook allerlei aminozuren. Als je vaak een blaasontsteking hebt is het ook zaak om je weerstand te verbeteren, zowel met voeding als met voedingssupplementen en met aanvullende middelen. Misschien ook eens advies vragen op natuurgeneeskundig gebied. Ben zelf bij iemand geweest, die uittest wat mijn lichaam nodig heeft en die me wat op weg heeft geholpen met mijn voedingspatroon.

  Reageer
  #8

  Bedankt voor jullie reacties.

  Mijn eetpatroon is niet geweldig al is dit het laatste jar al drastisch verbetert. Ik heb we moeite met het aantal stuks fruit en hoeveelheid groente aan te houde , maar ongezonde dingen laat ik tegenwoordig staan.

   

  overigens zijn mijn klachten nog steeds niet helemaal weg. Op dit moment heb ik al aantal dagen aanhoudende pijn op Mn borst. Dit is we minder geworden, al is de pijn nu wat verplaatst. Nu wat meer richting luchtpijp/Middenkas. Ik ben niet benauwd maar het geeft wel beetje bedrukt gevoel. Ik voel ook heel duidelijk mijn eten als een brok in mijn keel zakken, zeg maar.

   

  ik weet echt even niet wat ik met mij. Klachten moet. Ik dacht stress maar ik heb niet zo erg veel stress... eerder stress om mijn klachten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Inmiddels bij huisarts geweest. Hijj heeft in borst gevoeld en rondom lever. Ook bloeddruk opgemeten. Alles lijkt ok. Hij denkt klachten door griep (ben erg ziek geweest afgelopen dagen). Ook lever denkt ie niks ernstig van, niet opgezwollen en als hij ergens drukte deed het geen erge pijn.

  We kwamen tot de conclusie dat ik een mss last heb van bepaalde angststoornis. Mijn vader kreeg voor mijn ogen een hartaanval (drie jaar geleden en hij overleefde het), laatste tijd denk ik daar vaker aan en ben ik continu vang dat ik dierbaren ga verliezen en ook zelf bang ziek te zijn.

  Ben vandaag gaan werken omdat ik me weer beter voelde, maar tijdens een meeting kreeg ik weer steken in mijn borst en ontstond er spierpijn in mijn linkerarm.

  Heb mezelf nu voorgenomen om even rust te nemen en thuis te blijcen. Hopelijk is dat nu de oplossing... en positieve gedachten proberen te houden.

   

  Reageer
  #10

  Als je vaker blaasontstekingen hebt gehad kan dat een teken zijn dat je hele weerstand minder is. Antibiotica kunnen soms nodig zijn maar ze verstoren ook je darmflora en zorgen voor allerlei tekorten aan voedingsstoffen. Zo is het beter om er ook vitamine B bij te slikken en je darmflora verbeteren met oplosbare vezels, resistant starch en een goede kwaliteit probiotica. Bij blaasontstekingen ook preventief natuurlijke middelen gebruiken kan ook schelen.

  Als je aan je hele gezondheid werkt kan dat schelen in allerlei klachten. Bij een angststoornis spelen naast emotionele factoren ook voeding en tekorten aan diverse vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren een rol.

  Met fruit kan je beter matig zijn en beter combineren met eiwit en vet, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. In de oertijd aten mensen in de zomer meer koolhydraten en in de winter juist weinig.

  Reageer
  #11

  Bij griep is het trouwens niet zo vreemd dat je spierklachten krijgt en meestal ben je een paar dagen flink ziek en daarna nog een paar weken slapjes. Bij de vatbaarheid voor griep speelt ook je weerstand een rol. Of je voldoende rust neemt, bijvoorbeeld. Ook weer wat vitamientjes, vitamine C en D. Bij griep kan ook Sambucol helpen ondersteunen.

  Reageer
Reageer op: Heb ik probleem met lever?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief