Zeer hoge Leverwaarden. Schade ?

  • #1

    Goedendag,

    Ik ben een man, 20 jaar oud, 1.81m, 63.5kg, en heb 3 kleine galstenen in galblaas.

    Ik heb in mei 2014 het zwaar ontbonden stoffelijk overschot van vader gevonden (3 weken ontbinding), in contact gekomen met maden en lijkvocht. Doodsoorzaak onbekend. Vader had Hepatitis C.
    2 maanden na laatste contact met lijkvocht en maden bloedonderzoek laten doen naar leverwaarden en Hepatitis C. ALAT : 18, ASAT : 16. Hepatitis Negatief.

    +-8 maanden later weer eens een koliekaanval gehad waarna ik dit keer een blijvend, naar en hinderlijk gevoel over heb gehouden rond de lever.
    Hiermee naar HA gegaan, diclofenac 100mg rectaal recept meegekregen & het advies om de galblaas te laten verwijderen.

    Poli afspraak chirurgie gehad in aanloop naar galblaasverwijdering. Week na Poli afspraak nog steeds de vervelende ontstekingspijn rechtsboven in de buik achter de ribben.

    Na een week lang met de pijn rond te hebben gelopen, werd ik misselijk en hield ik geen eten of drinken meer binnen, en was mijn urine bijna zo donker als Cola. Na een dag niet hebben kunnen eten en drinken ben ik uit radeloosheid toch maar naar de SEH gegaan.

    Bloed afgenomen, morfine gekregen.
    Leverwaarden :
    ALAT : 646
    ASAT : 506
    (geen geelzucht)

    Cola *hoest* Urine onderzocht :
    Geen blaasontsteking

    In eerste instantie werd er gezegd dat de waarden 'iets verhoogd' waren. Maar toen ik de cijfers zelf zag, en vergeleek met mijn leverwaarden uit het verleden schrok ik. Mijn ALAT is namelijk nog nooit hoger geweest dan 22, en nu ineens 646 ?!
    Uit mijn hoofd mag je ALAT ook niet veel hoger dan 45 zijn. Ik zit meer dan 1000% hoger.

    Volgens de artsen op de SEH was het waarschijnlijk dat er sprake is geweest van galstuwing, en dat daardoor mijn waarden 'ietsjes hoger' waren dan normaal.

    Naast mijn ASAT en ALAT waren er nog wat waarden die zeer sterk verhoogd waren.
    Ik heb een foto van het scherm met mijn bloeduitslagen kunnen maken en heb ze dan ook bijgevoegd als bijlage.

    5 dagen na de bloedafname heb ik opnieuw bloed afgegeven :
    ALAT : 367
    ASAT : 110

    Chirurg en HA willen na het zien van de daling niet opnieuw bloed laten onderzoeken op leverwaarden en Hepatitis C, en ook niet doorverwijzen naar een internist, dit vind ik vreemd en nalatig omdat de waarden alsnog sterk verhoogd zijn. Wel gedaald, maar nog sterk verhoogd.

    Ik voel me met een kluitje in het riet gestuurd.

    Ik heb nog steeds een apart gevoel rond mijn lever, maar niet pijnlijk.
    Eetlust is terug, niet misselijk.

    Nu is mijn vraag ;
    Mochten mijn leverwaarden weer dalen naar een normaal niveau, heb ik dan alsnog leverschade opgelopen door de piek van 646 ALAT & 506 ALAT ?

    PS : Kijk nog eens even naar de foto van mijn leverwaarden die ik als bijlage heb geüpload. Ik heb de cijfers in kwestie omcirkeld.
    En nog even over mijn galblaas : Ik kan alles eten, zo vet als ik wil. Het resulteert niet in een koliekpijn. Ik laat mijn galblaas hoe dan ook verwijderen na het zien van die cijfers. Ik heb onlangs een gastroscopie gehad, alles normaal.

    Ik hoop op antwoord,

    Reageer
    #2

    hierbij de bijlage met daarin de leverwaarden

    Reageer
    #3

    De bloedwaarden van ALAT ASAT en GGT ( helaas is de waarde van Bilirubine niet beken cq zichtbaar) en de de daling van die waarden in korte tijd, geven inderdaad aanleiding om er van uit te gaan dat een galwegen obstructie/stuwing de oorzaak is. Aangezien dat de oorzaak is en de waarden snel zijn gedaald, is er ook geen reden op meteen weer een nieuw bloedonderzoek te doen. De lever zal hier niet direct schade door oplopen.

    Reageer
    #4

    Ivm je schrik over HEP C,
    dat is nog steeds een ziekte die via bloed overdracht krijgt. Je kan geen HEP C krijgen door iemand de hand te schudden die het heeft, en zelfs eigenlijk niet van bloed op je huid te krijgen.. Meeste mensen krijgen het van IV drug gebruik, of seksuele overdracht. Er is dus geen enkele reden om je zorgen te maken hierover, zeker omdat de verhoogde levertesten op andere manier te verklaren zijn.

    Reageer
    #5

    Excuses. Hierbij een vollediger overzicht.
    Is dit beter ?

    Reageer
    #6

    Pardon het uploaden ging niet goed, DIT is we de goede foto. Sorry.

    Reageer
    #7

    De foto wordt er helaas niet beter van.
    Ik heb overigens ook gezien dat de alk. fosfatase verhoogd is.
    Samen met de ALAT ASAT en GGT wijst ook dat op een galweg probleem.
    Bilirubine kan ik op de foto niet herkennen.

    Reageer
    #8

    ik lees dit bericht omdat ik op het moment opgenomen ben na verschrikkelijke pijn op mijn borst. Ze vermoeden een longembolie maar daaruit komen de leverwaardes verhoogd uit. Ik ben opgenomen op een Longafdeling de MDL arts voelt zich niet geroepen te komen omdat er op de echo geen problemen te zien zijn dus laat het aan de longarts over die wil mij op zijn beurt niet ontslaan uit het ziekenhuis omdat ik pijn blijf houden op het midden van mijn borst. Mijn leverwaardes wisselen wel alat van 380 naar 553 en asat van 435 naar 139 alkalishe fosfate 258 naar 355 en Gamma van 188 naar 307

    nu zakken mijn waardes vandaag allemaal iets maar die heb ik nog niet in kunnen zien maar het bovenstaande verhaal wat jij beschrijft herken ik mij zelf dus in en vroeg me af is er een oorzaak gevonden uiteindelijk aangezien dit een bericht is van 2015

     

    ik hoop wat te horen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ow excuus vergat te melden echo en ct waren keurig niks geks beide geen embolieën gevonden en hartfilmpjes zijn ook goed

    Reageer
    #10

    Hoi stephanie,

    Is er bij jou nog iets uitgekomen toen.

    Ik heb dezelfde klachten. Pijn op de borst. Dacht ook aan mijn hart, maar dat was oké. Ook geen longembolie. En de echo was goed.

    Mijn gamma waarde was 804, asat 163, alat 408 en AF 436. Nu zakken ze langzaam weer naar beneden.

    Hoop iets te horen.

    Reageer
    #11

    Wat is er bij jullie uiteindelijk uitgekomen Stephanie en Claudia? Ik heb bij toeval tijdens een uitgebreid onderzoek ontdekt dat ik zeer hoge alat en gammagt waarden heb (285 en 176). 5 weken geleden waren deze waarden nog 57 en 46. Ik maak me er behoorlijk zorgen over, maar kan pas over 5 weken terecht voor een echo…

    Reageer
Reageer op: Zeer hoge Leverwaarden. Schade ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief