Hoge leverwaarden, veel klachten. Lymfoom?

Online ZorgZus
 • #1

  Afgelopen dinsdag werd mijn bloed geprikt omdat ik zondag+maandag acute, extreme pijn kreeg in m’n rechter bovenbuik. Naar aanleiding daarvan moest ik woensdag naar de Spoedeisende Hulp vanwege veel te hoge leverwaarden. In het ZH waren mijn waarden alweer gezakt tov dinsdag maar dit was woensdag nog:

  Referentiewaarden links, mijn waarden rechts

  AF: <120 128
  Gamma GT: <38 69
  ASAT: <31 154
  ALAT: <34 345

  Andere gerelateerde klachten zijn braken, koude rillingen, pijn dat uitschiet naar rug/borst/schouderblad en extreme vermoeidheid.

  Ik ben naar huis gestuurd met flinke pijnstilling en medicijnen tegen het braken om de symptomen in toom te houden. Volgende week heb ik een CT scan en echo. Dit vanwege de drukte ivm covid.

  De artsen dachten aan galstenen maar ik lees steeds dat daarvoor je AF en Gamma GT hoger zouden moeten zijn, in dit geval zijn mijn ASAT en ALAT vooral te hoog, ALAT zelf 10x de referentiewaarde. Ook lees ik dat je bij deze waarden gauw gecontroleerd moet worden, bijvoorbeeld op je bloedstolling, en dat er kans is op acute leverschade. Vandaar dat ik nu met spanning thuis zit te wachten.

  Ik kamp al maanden met allerlei klachten zoals knobbeltjes in de nek, pijn op de borst, jeuk, kortademigheid, gewichtsverlies en vermoeidheid etc dus ik dacht... leverschade + wat verlaagde hemoglobine (7.3) + andere klachten, zou het Hodgkins of non Hodgkins kunnen zijn? (Lymfeklierkanker)

  Zo niet... heeft iemand enig idee waarom m’n leverwaarden zo hoog zouden kunnen zijn? Gaat dit vanzelf over of is er echt een reden dat de waarden hoog zijn?

  Sta open voor tips of advies! 😄 alvast bedankt voor de moeite.

  Reageer
  #2

  Je bloedwaarden doen mij aan een acute Hepatitis infectie denken

  Reageer
  #3

  Goedenavond! Ik kom die ook vaak tegen. Ik heb geen afwijkende ontstekingswaarden (CRP 4) maar misschien zegt dat niks...

  Mijn familie en ik zitten in onbegrip te wachten tot de onderzoeken volgende week. Vraag me af of dit erger zou kunnen worden.

  Reageer
  #4

  Ik kan er zo helaas geen antwoord op geven. Het zal even afwachten zijn.

  Reageer
  #5

  Goede avond,

  Ik heb tot twee keer toe van deze pieken gehad met geelzucht. mijn alat was op zijn hoogst 2200. En mijn asat 1780. Ook mijn andere waarde waren allemaal heel hoog. Ik heb in totaal 6 weken in het ziekenhuis gelegen. Dit gebeurde op een half jaar tijd. Mijn waardes wijzen op een acute hepatitis. Omdat ze steeds maar geen diagnose konden vinden en het toch best wel was zit in nu in het Erasmus mc. Ik heb nog steeds geen diagnose en ik heb behoorlijk wat onderzoeken gehad. Tot lever Biopt aan toen. Er is een hoop uitgesloten maar een hoop nog niet. Gelukkig zijn de onderzoeken in Het Erasmus mc allemaal in gang gezet en hoop ik op een snel diagnose en behandeling. Ik herken de onzekerheid en de angst die u kent. Ik zelf ben 19 jaar en heb ook vaak het gevoel niet begrepen te worden omdat ik altijd zo moe ben. Als u vragen heeft kunt u ze aan me stellen. Wel toevallig dat ik dit artikel vind ik voel namelijk sinds een paar dagen een bobbel in me net en zocht of dit een link had met mijn lever. Mijn lymfocyten en andere witte bloedcellen zijn namelijk verhoogd. Ik wens u veel sterke en ik hoop dat u snel een diagnose krijgt

  Reageer
  #6

  Hai Anoniem,

  Wat een verschrikkelijk verhaal zeg!! Boven de 1000... wat moet dat eng geweest zijn.

  Heb je een CT scan gehad? Ik krijg dat vandaag uitslag van. Een CT of MRI zijn super goed om dingen uit te sluiten. En er is DUIDELIJK iets mis met je lichaam...

  Laat je hoe dan ook niet afschepen, je hebt maar 1 lichaam... het is nou eenmaal veel te druk in de zorg maar dat betekent niet dat je met deze onzekerheid hoeft te leven!

  Indien je de optie hebt, ik twijfel er ook al aan... ga naar het buitenland. Ga naar een privékliniek of privé ziekenhuis. Het NL zorgsysteem is heel tactisch onderuit gehaald de afgelopen jaren. De kans dat je binnenkort antwoorden hebt is gewoon heel klein.

  Ik hoop echt dat dingen voor je gaan verbeteren. Vecht voor jezelf!

  Reageer
Reageer op: Hoge leverwaarden, veel klachten. Lymfoom?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief