koude rillingen en lage temperatuur

 • #1

  Al een aantal weken last van koude rillingen, zelfs binnen bij een normale temperatuur. Bloed geprikt, alles goed (hoewel de monocyten waarde op de ondergrens ligt). Vandaag heb ik het weer koud. Ik heb mijn temperatuur gemeten, die was slechts 35 graden. Half uur later was het 35.5. Ik heb veel buikklachten (slik maagzuurremmers), vaak hoofdpijn, ben veel moe, gewoon in het algeheel niet fit. Huisarts maakt er niet zoveel van. Ik ben vrouw, 48 jaar. Ik maak me zorgen en vind dat huisarts mijn klachten niet serieus neemt. Is een lage temperatuur reden tot zorg??

  Reageer
  #2

  Medicijnen doen niets aan oorzaken en ondermijnen je gezondheid en zeker dit soort middelen dus vooral dat zou een zorg moeten zijn. Veel mensen hebben trouwens een tekort aan maagzuur, waardoor een slechtere vertering, waardoor zuurbranden en andere klachten kunnen ontstaan. Maagzuurremmers zorgen voor een nog slechtere vertering en verlies van vitaminen en mineralen en bij langer gebruik ook aan vetzuren en aminozuren. Ook tasten ze je darmflora aan, waardoor ook sibo kan ontstaan.

  Reageer
  #3

  Wat is Sibo? Eigenlijk ging mijn vraag vooral over mijn lage temperatuur en de koude rillingen die ik ervaar. Dat ik maagzuurremmers gebruik was meer ter info, jammer dat daar zo negatief op wordt gereageerd, soms heb je ze gewoon nodig. Iemand nog een antwoord op mijn vraag over mijn lage lichaamstemperatuur en constante koude rillingen? Alvast bedankt.

   

  Reageer
  #4

  @ Catootje geeft wel vaker ongevraagde info die met de vraag verder niets te maken hebben
  Verlaagde monocyten kunnen het gevolg zijn van een infectie of gebruik van bepaalde medicijnen. Je lage lichaamstemperatuur en de rillengen wijzen eigenlijk ook op een infectie. Heb je recent wellicht corona gehad?
  In ieder geval terug naar de huisarts

  Reageer
  #5

  Bedankt voor je reactie. Ik heb, voor zover ik weet, geen corona gehad. Ik zal opnieuw een afspraak bij mijn huisarts maken.

  Reageer
Reageer op: koude rillingen en lage temperatuur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief