vermoeid en lage lichaamstemperatuur

  • #1

    Hallo,
    Ik ben de laatste week ontzettend moe. Ik krijg genoeg slaap, eet goed en ik doe niet vermoeiende dingen.
    ook heb ik opeens een lage lichaamstemperatuur. gisteren kreeg ik opeens een 'hoofdpijn aanval'. toen ging ik mijn lichaamstemperatuur checken en bleek het 35.3 te zijn. Meestal is mijn temperatuur rond de 36.8 en 37.
    de vorige paar weken was ik heel verkouden.
    ik zat te denken dat ik pfeiffer had maar dat lijkt me onwaarschijnlijk.
    nog enige ideeen?

    Reageer
    #2

    Meestal wordt de lichaamstemperatuur niet correct gemeten. Welke metode heb jij gebruit en heb je er een coorectie op toegepast? Niet alle methoden zijn accuraat. Een moderne oorthermometer en de ouderwetse thermometer in de billen zijn eigenlijk het beste.

    Reageer
    #3

    Meet jij dat altijd je temperatuur? Ook als je je goed voelt? ben je dan niet een beetje teveel met je gezondheid bezig?

    Reageer
    #4

    Hoi Adriana,

    Ik weet niet of je al eens aan je schildklier gedacht hebt?
    Ik ben schildklier patiënt en ben ook altijd moe, lage lichaamstemperatuur, heb het altijd koud, ben aangekomen ong. 5 kg zonder anders te gaan leven/eten etc, en heb ook last van mijn gewrichten.
    Mocht je dit bekend voorkomen dan zou ik eens bloed laten nakijken op schildklier (TSH, T4) mogelijk werkt je schildklier dan te traag.

    Succes,
    Syjo

    Reageer
    #5

    De schildklier of thyroïd is een (endocriene) klier gelegen aan de voorzijde van de hals, voor het strottenhoofd, tegen de luchtpijp aan. Het bestaat uit twee kwabben, opgebouwd uit follikels (blaasjes). Tussen de follikels van de schildklier liggen C-cellen. De schildklier wordt van bloed voorzien door vier slagaders en is hiermee het meest doorbloede orgaan van het menselijk lichaam.

    De schildklier produceert schildklierhormonen uit jodium en tyrosine. Hieruit wordt thyroxine, of T4, geproduceerd. Als een joodatoom met behulp van een dejodase in de periferie van T4 wordt afgehaald, ontstaat er T3 (tri-joodthyronine). T3 is actiever dan T4, maar komt in mindere mate voor. Beide hormonen beïnvloeden stofwisselingsprocessen.

    Het schildklierhormoon stimuleert: de stofwisseling, verbranding in de cellen en de groei.

    Reageer
    #8

    Ben in het zelfde bedje ziek... extreme vermoeidheid met neerwaartse temperatuurpieken die geregeld onder de 34° duiken (okselteperatuur / mondtemperatuur soms graadje hoger) -daarnaast gewrichts en spierpijnen en hoofdpijn rond gebied van mijn ogen + visusdaling als ik zo zwaar vermoeid loop... k Moet nog 14d wachten vooraleer ik op consult bij endocrinologe mag... en loop nu al een half jaar te sukkelen... dus vraag ik me af wat kan het zoal zijn die dergelijke symptomen geeft???

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    ik denk dat ik koorts heb en enorm warm heb, maar dan blijkt dat de temperatuur maar 34 is dus in uw geval zou ik mij toch geen zorgen maken

    Reageer
    #10

    ik ken dat, heb al allerlei onderzoeken gehad, rook en drink niet... enne niets gevonden,,, toch komt het elk jaar terug...

    Reageer
    #11

    ik heb nooit een temperatuur boven de 35graden ik zak zelfs soms naar de 31 graden heb het er al met artsen over gehad en die zeggen dat kan niet ik voel me dan ontzetten moe kan bijna niet eten voel mij onwel als ik  het krijg alles ik ga winkelen stop ik daar zelfs mee kan gewoon niet verder maar het kan niet zegen de artsen het enige dat een beetje helpt is een warm bad  of de zetel op met een elektries  deken maar er is niks aan de hand word er gezegd jij gelooft niet in de geneeskunde je zou voor minder ik ben een aqupenture geweest moet maandag terug ik ga het eens aankaarten bij haar is zien wat zij daar van zegt  ik hoop dat ze mij daar ook niet zot verklaren

    Reageer
    #12

    Het is iets waar de wetenschap geen onderzoek naar gedaan heeft of doet. Zelf heb ik mijn hele leven al last eran. onertemperatuur, normal is het 36,7 dan schommelt het van onder de 34 naar 36 heen en weer... alles is al onderzocht tot in het ziekenhuis aan toe, maar daar weten ze het ook niet.

     

    dus ik blijf gewoon vermoeit, veel zweten, en sukkelen een paar ker per jaar met ondertemperatuur en nee k rook en drink niet ook niet gedaan, heb geen overgewicht, en probeer te sportten als het kan.

    Reageer
    #13

    Voel me al een tijdje futloos, als ik van mijn werk kom , moet ik letterlijk een uur bekomen.

    Ben wel een vijftiger, en mijn werk is fysiek werken.

    Nu ben ik verkouden, ik weet van mezelf dat ik hoge koorts kan maken. Maar mijn temp ging niet hoger dan 34.2° Toch had ik rillingen van kou en voelde het aan of ik koorts had.

    Mijn darmen liggen zo goed als stil, alhoewel ik al mijn leven lang trage darmen heb.

    Ik las op googel mogelijk vertraagde schildklier ?

     

     

     

     

     

    Reageer
    #14

    Ondertemperatuur kan hetzelfde effect hebben als koorts.. Het kan een teken van een bacteriële infectie zijn. Ga met de klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #15

    Maar de doktoren weten hetzelf niet wat er is. Ik heb hier ook last van.

    Zeggen wel; Bij sommige dingen komen we niet achter wat het is. We weten veel, maar sommige dingen weten we niet

    Reageer
Reageer op: vermoeid en lage lichaamstemperatuur


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief