Terugkerende Bartholin cyste

  • #1

    Hall,

    Ongeveer 3 jaar geleden had ik een cyste van bartholin dat een absess geworden was. Ik lag 3 dagen klaarwakker van de pijn voordat ik behandelt werd.

    Het absess werd opengesneden met plaatselijke verdoving en alle pus werd er uit geknepen. Toen werd er aan drain in gezet met een ballonnetje. Deze moest volgensmij 2 weken ik en zitten en bij de checkup werd die er uit gehaald. Ik voelde meteen na de ingreep zo veel beter.

    Ik hield de wond goed schoon zoals de gynaecoloog had gezegd en bij de checkup zag alles er goed uit. Het heelde prima en een kleine opening bleef achter. Ik hield het altijd schoon (vooral na de sex).

    Maar al na een paar maanden ging de klier of de cyste zich steeds weer vullen met pus, ook soms met gewoon vocht maar meestal met pus.

    Soms zit er bloed bij.

    Ik kan dit zelf uitknijpen en het doet geen pijn, maar als ik er niks mee doe blijft het zich vullen en ben dan ben ik bang dat het weer een abces word. Het is wel goevlig maar doet dus niet pijn...

     

    Het is erg vervelend want ik kan dus soms tijden ook geen sex hebben met mijn partner omdat de plek niet "rustig is" en meestal komt het ook snel weer opdagen na het hebben van sex, hoe schoon ik het ook houd.

    Het is super vervelend. Laatst heeft de huisarts ook nog even gekeken maar natuurijk viel dit net op een "rustige dag" en ze zei ook zolang het er zelf uit kan is dat goed.

    Ik vind echt heel weinig informatie over deze specifieke terugkerende klachten (wel dat de cyste of het abscess zelf terug kan komen, maar niet dat het zich steeds vult met pus en dat er alleen uitgaat als je het "een handje helpt"

    Dit stoort mijn allerdaagse leven en ik word er erg onzeker door.

    Ik hoorde van de gynaecoloog dat ze meestal dezelfde behandeling nog eens doen.. Maar bij mij is er nog een kleine opening.

    Is er een behandeling waardoor je er voor goed van af bent? Of heeft iemand ook overeenkomende ervaringen?

    Ik ben bang dat ze geen grotere ingreep willen doen omdat ik nog "jong" ben (26) en het dus ook niet pijn doet.

    Maar het kan toch niet goed zijn als het zich steeds weer vult met pus?

    Reageer
    #2

    Excuses voor de typfouten

    Reageer
    #3

    Ga ermee terug naar de gynaecoloog

    Reageer
    #4

    Hoi. Ik heb maandag voor de 2e keer een abces open moeten laten snijden omdat ik verging van de pijn. De eerste was 4 jaar terug trouwens en aan de rechterkant.
    Nu kreeg ik nog meer pijn door de drain die erin gestopt werd en hebben ze m er meteen weer uitgehaald.
    Nu, 2 dagen later, heb ik nog steeds wat pijn. Vooral gemene steken.
    Ik heb geen hechtingen gekregen en weet niet goed meer hoe lang het de vorige keer duurde ๐Ÿ™ˆ voor de pijn wegging.
    Zal het gewoon nog de napijn zijn?

    Reageer
    #5

    Dat kan best nog napijn zijn. Je kunt morgen natuurlijk even bellen en het bespreken. Je kunt er pijnstillers voor krijgen

    Reageer
    #6

    Dank je wel. Vond t een beetje gek om nu al te bellen eigenlijk....maar die pijn was zo afschuwelijk dat ik nu een beetje huiverig ben geworden dat ie misschien weer vol loopt omdat ie niet afgeloten is.. ik zal morgen bellen

    Reageer
    #7

    Even voor de zekerheid, hij moet juist open zijn.. 'Vloeistof' komt vanuit je klier en door de klieropening komt dit naar buiten.

    Pas als de opening afgesloten raakt, krijg je deze klacht.
    Pijn kan nog best even gemeen zijn, maar het is ook een sneetje in gevoelige huid. Dat moet genezen.

    Je kunt als de klier zich nu tijdens herstel weer teveel vult, die opening helpen open te blijven door het gebied wat te masseren. Dan komt de vloeistof er weer uit.

    Reageer
    #8

    Dank je wel!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik hrb hetzelfde probleem. Hoe is dat bij jou nu opgelost?

    Reageer
Reageer op: Terugkerende Bartholin cyste


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief