Hartkloppingen, constant honger & moe, schildklier?

 • #1

  Beste allemaal,

  Twee jaar geleden ben ik (22, man) in het ziekenhuis beland met een dubbele longontsteking. Ik heb twee weken in coma gelegen maar ben daar gelukkig helemaal van hersteld. Ongeveer een jaar geleden kreeg ik last van angstklachten die steeds erger werden. Negen maanden geleden zat ik zo erg in de put dat ik het helemaal niet meer zag zitten. Ik zat in totaal 6 maanden in een verschrikkelijke duisternis waarin ik enorme angstklachten ervoer. Gelukkig heb ik hier professionele hulp voor gekregen. Ik werd gediagnosticeerd met PTSS. Zelf neem ik deze diagnose niet graag aan. Ik heb mijn ziekenhuisavontuur en de dingen die ik daar heb beleefd voor mijn gevoel namelijk verwerkt. Het gaat nu eigenlijk een heel stuk beter met mij. Wat ik nu nog wel ervaar zijn hartkloppingen die uiteindelijk weer een angstig gevoel geven. Ik krijg hier een hele lichte dosis antidepressiva voor. Dit doet eigenlijk niet zoveel met mij behalve dat ik iets minder angst ervaar. Ik vind het gek dat ik nog steeds hartkloppingen en angstgevoelens ervaar.

  Afgelopen week ben ik aldoor vermoeid en snel buiten adem terwijl ik een gigantisch goede conditie heb en 4 keer per week krachttraining doe. Daarnaast heb ik al twee weken veel meer honger dan ik normaal heb. Zelfs als ik een flinke lunch eet, heb ik het gevoel dat ik daarna nog meer wil eten. Het gekke is dat mijn hartkloppingen en mijn angstige klachten voor een langere tijd weg gaan als ik een hele grote maaltijd eet. Ik heb vandaag om 6 uur een grote bord rijst met geroerbakte groenten en vegetarische loempia's gehad en ik voel me nu 1 1/2 later een stuk beter dan voor het avondeten. Ik heb absoluut geen overgewicht en ik eet heel gevarieerd en gezond.

  In mijn slechtere periode heeft een dokter bepaalde bloedwaarden bij mij gemeten. Zo is mijn TSH waarde bijvoorbeeld 0,86. Voor de rest  zijn mijn schildklierfuncties niet gemeten. Uit de literatuur heb ik geleerd dat mijn symptomen kunnen wijzen naar een te snel werkende schildklier.

  Voor jullie heb ik nu twee vragen.

  Is het het waard om hier mee naar mijn dokter te gaan met de vraag of ze ook mijn FT3 en FT4 waarden kunnen meten?

  Heeft iemand meer verstand van het menselijk lichaam die me advies kan geven?

  Met vriendelijke groet,

  James

  Reactie
  #2

  Je TSH waarde is niet onrustbarend hoor. Maar moet wel worden gezien samen met de andere waarden. Dus vraag om een bloedonderzoek. Of je klachten daar ook vandaan komen is dan wel nog maar de vraag. Ik acht het zeer goed mogelijk dat je toch een angststoornis hebt ontwikkeld en je klachten daar vandaan komen.
  Doe eens de testen op:
  https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

  https://www.dokter.nl/zelftesten/angststoornistest/

  Reactie
Reageer op: Hartkloppingen, constant honger & moe, schildklier?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief