Schildkliervraag extreme waardes

  • #1

    In februari heb ik bloed laten prikken. De schildklier bleek te snel te werken (waardes; TSH 0,04 en T4 1,05) Gisteren kreeg ik een nieuwe uitslag (TSH 5,07 en T4 0,80). Ik woon sinds 5 jaar in Spanje maar de Spaanse medische uitleg ging mij even te snel. Als ik het goed begrijp had ik een te snelle schildklier en nu een te langzame? Hoe is het mogelijk dat de waardes zo extreem verschillen in een paar maanden tijd? Is er een reden om mij zorgen te maken? Ik heb op 14 juli een afspraak in het ziekenhuis waar ze mogelijk ook een echo gaan maken. Ik ben een vrouw van 49 en slik geen medicijnen. Ik zou graag enige uitleg van een deskundige horen over mijn situatie.
    Bij voorbaat dank.

    Reageer
    #2

    De uitslag van februari, zou eigenlijk wijzen op een secundaire hyperthyreoïdie. Een snelwerkende schildklier, niet door een aandoening van de schildklier zelf veroorzaakt.  De recente uitslagen wijzen op het tegenovergestelde. Dat is in zo'n korte tijd zonder behandeling wel zeer vreemd. Ik heb dan toch wel wat twijfels over het eerste bloedonderzoek.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de reactie.

    Wat zou er dan mis gegaan kunnen zijn? En wat wordt er in Nederland met deze waardes over het algemeen gedaan? Wat is de eerstvolgende stap? Vanwaar eigenlijk twijfels over het eerste bloedonderzoek?

    Bedankt.

    Reageer
    #4

    Met name de waarden van de TSH liggen wel heel erg ver uit elkaar.

    Wat er gedaan zou woerden is afhankelijk van de oorzaak en de klachten die er zijn. Als er verder geen klachten zijn, zal er waarschijnlijk een afwachtend beleid zijn. Er zou dan  enige tijd later een nieuw bloedonderzoek gedaan worden. Als er dan stijgende waarden of klachten zijn, zou er een medicamenteuze behandeling gestart kunnen worden. Uitgaande dan  van de laatste bloedwaarden.

    Reageer
Reageer op: Schildkliervraag extreme waardes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief