Pijn in de Borst

  • #1

    Onze zoon van 19 klaagt al ruim een jaar over een bepaalde pijn in de borst met name bij inspanning. Hij heeft al diverse onderzoeken zoals hart, longen slokdarm, vaat onderzoek. Is bij een therapeut geweeest om zijn ademtechniek te verbeteren en naar een psycholoog geweest om te kijken of het niet tussen zijn oren zit. Dit alles heeft veel tijd en onderzoek gekost met helaas tot nul resultaat opgeleverd. Vandaag is hij weer eerder naar huis gekomen van zijn werk omdat hij erg last had van pijn en steken in de borst links boven het hart wat uitstraalt naar zijn arm. Wij weten het niet meer waar we nu nog zouden moeten zoeken. Hij heeft zijn sport het voetballen al op een lager pitje gezet.

    Reageer
    #2

    Laat hem de test doen op:

    https://www.dokter.nl/zelftesten/hyperventilatietest/

    Heeft hij veel stress/spanningen op zijn werk? Gebruikt hij alcohol of drugs?

    Reageer
    #3

    Er zouden tekorten aan bepaalde stoffen kunnen spelen. Tekort aan magnesium en vitamine D Of B12 kan zich soms uiten op een druk op de borst. Nu werken allerlei stoffen samen. Zo werken vitamine A en D samen en bij gebruik van vitamine B12 is het beter om het hele B-complex erbij te slikken. Een teveel van de ene stof kan ook een relatief tekort aan de andere stof geven.
    In elk geval ook zorgen voor een gezond voedingspatroon. Jongeren plegen nogal eens frisdrank en alcohol te nuttigen, wat niet aan te bevelen is. Het werkt ontregelend op de bloedsuikerspiegel en kan zorgen voor allerlei tekorten in je lichaam. Zo kan het stevig drinken zorgen voor verhoogde uitscheiding van magnesium en zink.
    Als het is ontstaan na hevige stress zou ook bijnieruitputting een rol kunnen spelen. Dat kan ook druk op de borst als symptoom geven. Zorgen voor voldoende ontspannende bezigheden kan in elk geval nooit kwaad.

    Reageer
Reageer op: Pijn in de Borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief