wondvocht na plastische operatie

  • #1

    Ik ben onlangs geopereerd voor gynaecomastie, ik had het in heel erge mate en de chirurg heeft besloten om niet enkel een lyposuctie toe te passen maar ook een groot deel van het vel verwijdert en correctie aan tepels. Eigenlijk een volledige borstamputatie dus. Het resultaat is heel mooi te noemen, niet volledig symetrisch en een groot litteken maar dat was duidelijk op voorhand besproken.
    Het probleem is echter dat ik van in het begin veel last had van wondvocht en dit uitsluitend aan de rechter borst. Waar de linker borst nu volledig mannelijk en plat is, is de rechterkant nog steeds duidelijker dikker. Nu, 2maand na de operatie ben ik al wekelijks langsgeweest om met een injectienaald het wondvocht te laten verwijderen. In het begin was het 120cc, dit is steeds geminderd en gisteren kreeg hij er voor het eerst niets meer uit. Echter is de rechterborst nog steeds duidelijk dikker dan de linkerkant, en dan bedoel ik echt 2 a 3cm en het valt heel erg op. De chirurg vond dit blijkbaar niet heel abnormaal en vertelde dat dit de komende maanden vanzelf wel zal verdwijnen omdat dit opgenomen wordt door het lichaam. Ik twijfel hier echter aan. In het begin sprak hij dat het enkele weken zou duren alvorens het definitieve resultaat zou zichtbaar zijn, nu 2maand later spreekt hij van nog enkele maanden. Ik heb het gevoel dat hij mij me iets wijsmaakt omdat hij het zelf raar vind dat het nog zo opgezwollen is na 2maand en dat hij het vocht er niet meer uitkrijgt.

    Wat denken jullie? Zou ik eens een 2de opinie moeten vragen bij een andere dokter, of is dit echt normaal en kan dit inderdaad een half jaar duren alvorens het volledig weg is?

    Reageer
    #2

    Nee, dit is niet afwijkend. Bovendien is het gecontroleerd door de chirurg die de operatie heeft uitgevoerd. Bedenk dat het enorme wonden zijn geweest en dat je niet van jouw lichaam mag verwachten dat dit zomaar even geneest. Ik verwacht dat de chirurg je ook verteld heeft de borsten zoveel mogelijk met rust te laten zodat het weefsel zich langzaam maar zeker en vooral rustig kan herstellen. Ik denk dus dat je eerder geluk hebt dat de ene borst al zo snel herstelt. Wondvocht is een teken van actief herstel door het lymfesysteem dat de afweer verzorgt tegen infecties en ontstekingen. Mocht het onverhoops rood en pijnlijker worden, trek dan wel aan de bel!

    Reageer
    #3

    Alvast heel erg bedankt voor je reactie. Het is "iets" waar ik al 30jaar mee rondgelopen heb en heb nu eindelijk de moed en financiele middelen gevonden om er iets aan te laten doen en ben zeer blij met het resultaat maar zou het heel jammer vinden moest er nu alsnog zo een verschil in volume tussen beide kanten blijven. Tot voor gisteren maakte ik me geen zorgen omdat ik met mijn eigen ogen kon zien dat er daadwerkelijk elke week vocht werd uitgehaald, maar gisteren kwam er niets meer uit en ik moet pas binnen 3maanden terug op controle en toch blijft die kant duidelijk veel dikker dan de linkse. Maar als dit echt normaal is, dan ben ik gerustgesteld en wacht ik wel rustig nog een tijd af.

    Reageer
    #4

    Mag ik u vragen of bij het verwijderen van wondvocht het eerst wordt verdoofd moet zelf as week voor wondvocht verwijderen naar buikwandcorrectie. Zie er tegenop

    Reageer
    #5

    Daar kan ik zo helaas ook geen antwoord geven.

    Reageer
    #6

    hallo, ik heb buikwandcorrectie laten uitvoeren begin november

    om de 14 dagen ga ik voor verwijderen van wondvocht, is niet aangenaam en zonder verdoving

    Reageer
    #7

    Hallo, ik heb 3 weken geleden liposuctie gedaan. Maar dit was in het buitenland. Daar haalden ze elke dag of om de 2 dagen mijn vocht weg. Ik wil dat graag hier in nederland ook doen. Alleen ik zou niet weten waar?

    Reageer
    #8

    Dat zou dan in het ziekenhuis moeten gebeuren... Je moet er dan wel rekening mee houden dat je mogelijk de kosten daarvan zelf moet betalen. Dat is het nadeel als je dit soort behandelingen in het buitenland laat doen. Bespreek het met je huisarts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, ik heb ook een buikwandreconstructie ondergaan. Nu een week of vijf terug. Ik sta vol wondvocht. Het lijkt wel of het twee keer zo snel terugkomt als het is weggehaald. Wanneer stopt dot? Mijn benen en buik onder de navel staan vol en vooral de buik, die staat strak....

    Reageer
    #10

    Buikwandcorrectie laten doen nu 5 weken nog steeds vochtophoping

    Reageer
    #11

    oei dit bemoeidigd mij niet echt, heb nu na twee weken buikwandcorrectie nog steeds een drain die flink volloopt steeds...ik wil de  drain er echt uit..lees ik wil aan mijn nieuwe baan beginnen...maar als ik dit lees...is nog steeds bloed bij mij wat eruit komt..

    Reageer
    #12

    Ai, wat vervelend dat je die drains al zo lang hebt.. Hier waren ze gelukkig volgende dag er al uit.

    Ik heb vijf weken geleden buikwandcorrectie gehad.

    Wondvocht bijna weg, toevallig vandaag terug nu ik hele nacht en dag geen drukpak aan heb gehad en rechtop heb gezeten.

    Reageer
    #13

    ik heb 6 weken geleden een buikwandcorrectie  gehad. Nu alle gaatjes dicht zijn hoopt het wondvocht weer op. Doc zegt geduld, gaat wel weg.misschien ben ik ongeduldig maar zou zou graag een “platte” buik willen! Ik wil graag van anderen ervaringen horen.

    Reageer
    #14

    En? Hoe gaat het nu?

    Reageer
Reageer op: wondvocht na plastische operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief