Herstel na gynaecomastie operatie

 • #1

  Beste dokter,

  Ik heb 16 jaar geleden een gynaecomastie operatie ondergaan met een minder dan gunstige uitkomst, er is toen helaas teveel weefsel verwijderd waardoor ik al heel wat jaren rondloop met een deuk onder mijn linkertepel.

  Ik heb welgeteld 1 keer in al die jaren met ontbloot bovenlichaam buiten in het zonnetje durven zitten, zwemmen heb ik dus ook al 16 jaar niet gedaan, ook heb ik nooit echt een vriendin kunnen hebben/houden vanwege mijn onzekerheid.

  Ik was recentelijk aan het lezen over prolactine en hormonen en kwam er toen achter (naast dat de behandeling nooit nodig is geweest en dat de artsen mij beter advies hadden kunnen geven) dat sinds een aantal jaar de mogelijkheid bestaat (en vergoed wordt) om lipofilling / fat transfer toe te passen na verminking door een behandeling.

  Nu is het zo dat de chirurg destijds mijn tepel heeft vastgezet aan mijn borstspier en ik las ergens dat in het geval van lipofilling het vet niet goed aan kan hechten, echter, ik las ook over de zogenaamde "flap" methode waarbij vet met intacte bloedvaten geplaatst of gedraaid kan worden.

  Ik ga morgen een afspraak maken bij de huisarts en wil me voorbereiden op een eventuele doorverwijzing naar een plastisch chirurg in het ziekenhuis, ik denk dat de beste methode een combinatie van "flap" en lipofilling zou zijn vanwege het littekenweefsel achter de tepel? Ik zou hier graag meer over willen weten.

  Ik zat te denken dat de arts voor het mooiste resultaat mijn tepel los moet maken van mijn borstspier, vervolgens naast de deuk wat vet losmaakt zonder bloedvaten los te maken en dit vet achter de tepel plaatst en vervolgens middels lipofilling de nieuw ontstane deuk opvult.

  En wat betreft: "flap" deze methoden kwam ik tegen: (TRAM-flap (Transverse Rectus Abdominis Muscle), en (vrije/free vlap): DIEP-flap (Deep Inferior Epigastric Perforator)

  Dit zou zorgen voor een optimale vetaanhechting / opname? Alvast bedankt voor uw reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Gynaecomastie Lipofilling Flap

   

  Reactie
  #2

  Dit is toch iets dat je met de specialist moet bespreken. Die kan dat aan de hand van onderzoek beter beoordelen

  Reactie
Reageer op: Herstel na gynaecomastie operatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief