Zwelling na operatie

  • #1

    Hallo!

    2 dagen geleden ben ik geopereerd aan een buikwandbreuk. Tijdens deze operatie is de kunststof mat verwijderd die in april dit jaar er in was gezet. Dit, omdat er al sinds april pus uit de wond kwam, en het dus van de mat af kwam. De wand is nu op de 'ouderwetse' manier gesloten.

    Vorige keer ontstond er een zwelling een paar dagen na de operatie. Dit was dus vocht wat zich aan het ophopen was en niet weg kon.

    Omdat ik nogal bang ben geworden van de vorige keer, vroeg ik me af of het normaal is dat er nu weer een zwelling zit? De bult zit boven mijn navel. Ik ben bang dat er weer vocht zit wat niet weg kan, maar het kan natuurlijk ook gewoon een zwelling zijn van de operatie. Mijn omgeving zegt dat ik me niet aan moet stellen, want dit is normaal na een operatie. Verder niet ziek etc.

    Dus, mijn vraag is of een zwelling normaal is, het voelt wel een beetje warmer aan, maar ze hebben natuurlijk ook flink gehecht, van binnen en buiten.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik zou er toch even naar laten kijken. Geen risico's lopen

    Reageer
    #3

    Vorige keer kwam het dus van de mat af.. die zit er nu niet meer.. Maar het is eigenlijk wel logisch dat het dik is na opereren, toch?

    Reageer
    #4

    Ik kan die vraag zo helaas ook niet beantwoorden

    Reageer
    #5

    Hallo,

    Ik heb vandaag precies 2 weken geleden een borstverkleining laten doen. Het was de bedoeling om van E/F naar B/C te gaan. Ik vraag me af of er nog zwelling en/of vocht kan zijn wat er voor zorgt dat ik nu alleen in een D pas? Het maakt me zo verdrietig, omdat ik overal verschillende dingen lees als dat vrouwen direct de juiste cupmaat hebben na de operatie. Maar sommigen ook niet. Ik vind het alleen lastig te beoordelen of ik zwelling heb. Ik kon een paar dagen na de operatie haast alles wel weer doen met mate dan als rekken en reiken. Wondgenezing gaat ook snel, maar is nog wel flink blauw/geel onderaan de borst en zijkant onder. Een B cup zal het niet meer worden vrees ik, maar zou er nog een mogelijkheid bestaan dat ik nog in een C cup zou uitkomen?

    Ik hoop dat u mij een beetje geruster kan stellen.

    Met vriendelijke groet,

    Esmee

    Reageer
    #6

    Er zal beslist nog een zwelling in zitten, maar wat het uiteindelijke resultaat zal zijn kan ik zo ook niet zeggen.

    Reageer
    #7

    nee ik begrijp dat u dat ook niet kunt zeggen, dat is erg moeilijk. Ieder geval blij te horen dat er waarschijnlijk nog wel zwelling zit. Ik had ook het idee dat ze direct na de operatie toen het verband eraf ging mooi qua formaat waren, maar vanaf het moment dat ik thuis kwam dus niet meer. Kan het zijn dat zwelling pas later optreed?dus in mijn geval zo'n 20 uren later?

     

    Reageer
    #8

    Ja, dat kan. Op het moment dat het verband eraf gaat kan zo'n bloeduitstorting zich verplaatsen. Zorg er wel voor dat je alle adviezen goed opvolgt!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dank voor uw snelle reactie. Ik moet er inderdaad wat omdenken wat ik doe, omdat me schijnbaar beter en sneller alweer kan bewegen dan vele anderen waar ik iets van lees. Ik neem nu geen pijnstillers meer omdat de pijn dragelijk is, maar weet inderdaad niet of dat erg verstandig is. Zou maandag weer aan het werk, maar dat stel het voor de zekerheid nog een week uit.

    Nogmaals bedankt.

    Reageer
Reageer op: Zwelling na operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief