Complicaties na buikwandcorrectie

 • #1

  Omdat ik in Frankrijk woonachtig ben, heb ik op 18 december ’23 in Frankrijk een borstverkleiningsoperatie -mastopexie- ondergaan (na verwijdering van implantaten door volledige kapselvorming) en tegelijkertijd een volledige bilaterale buikwandcorrectie inclusief liposuctie van de buik en sluiting van de fascia superficialis abdominis.
  Het herstel van de borsten gaat voorspoedig, echter na de buikwandcorrectie kreeg ik complicaties.
  Een aantal wonden gingen infecteren en ik kreeg een antibioticum kuur. Hierna ging het iets beter.
  We zijn nu 6 weken verder en ik heb nog steeds een aantal kleine wondjes in het brede, horizontale litteken onder de navel die niet sluiten en waar gele afscheiding uitkomt. Ik heb daarom nu een tweede kuur gekregen van de arts.
  Mijn grootste zorg is echter dat het gebied boven het litteken dikker/gezwollen is, stijf en hard aanvoelt en ik geen verschil voel of ik mijn korset uit heb of aan heb. Dit korset draag ik sinds de ingreep.
  Ik voel geen pijn, maar het is alsof ik met een houten plaat onder mijn huid loop. Zelfs als ik mijn benen omhoog til bij traplopen stuiten mijn bovenbenen tegen iets ‘hards’. Net een balk die ik meedraag onderhuids. Er zit grote spanning op mijn hele buikgebied.
  Uiteraard ben ik, op verzoek van de verpleegsters die dagelijks aan huis komen voor de wondverzorging en controle, meerdere malen op consult geweest bij mijn behandelend arts. Ik heb het idee dat hij het bagatelliseert. Hij zegt dat ik waarschijnlijk allergisch ben voor de oplosbare hechtingen en dat dit een reactie is.
  Er is een echo gemaakt en de radioloog had geen verklaring voor dit harde, nare gevoel. Hij was wel verbaasd dat de ingreep zo lang geleden was, want op de echo zag het er inwendig uit alsof de ingreep 3 dagen geleden was, zo zei hij.
  Tevens zag hij een aantal kleine hematomen aan de uiteinden van het litteken.
  Hij ontdekte geen abcessen in de buik gelukkig.
  Heel graag wil ik van -medische- ervaringsdeskundigen een tweede opinie. Komt dit vaker voor? Wat kan het zijn, wat is er aan te doen en komt het nog goed?
  Alvast dank voor uw tijd en advies.

  Reageer
  #2

  Dat is toch een kwestie waarbij je zo geen second opinion kunt krijgen. Daar zul je dan toch voor naar een andere arts moeten gaan

  Reageer
  #3

  Was het maar zo makkelijk John. Helaas gaat het hier in Frankrijk niet allemaal zoals in Nederland. Vandaar mijn bericht.

  Reageer
Reageer op: Complicaties na buikwandcorrectie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief