complicaties na heupoperatie

  • #1

    In juli vorig jaar kreeg mijn ma een nieuwe heup. De operatie werd succesvol uitgevoerd en de revalidatie liep voorspoedig tot ongeveer een maand na de operatie een toename van pijn werd waargenomen. Na controle bij de betreffende specialist bleek dat de pees van de heup was afgescheurd. Uiteindelijk kreeg mijn ma een herstellende operatie in februari waarbij de pees met haakjes aan de heup werd vastgemaakt. Tevens kreeg zij het advies om voorzichtig de revalideren. Deze laatste operatie was zeer pijnlijk immers de pees was reeds verkalkt en gekrompen. Nu blijkt de pees wederom afgescheurd te zijn en de specialist stelt opnieuw een operatie voor, waarbij hij nu een dikkere draad zou gaan gebruiken. U begrijpt dat wij zo ongeveer ten einde raad zijn. Mijn ma is nog een pronte vrouw van 72jaar en indien deze operatie weer mislukt zou ze in een rolstoel terecht komen. Graag ontving ik advies.

    Reageer
    #2

    dat advies zou ik van een andere arts willen hebben als ik jullie was.
    vraag dus een second opiniun aan, overleg met de verzekering en vraag meteen welke arts er goed bekend staat.
    in het Rijnland ~Ziekenhuis te Leiderdorp is dit b.v. Dr. Langelaan, maar ik weet niet waar jullie wonen.
    succes en sterkte, Brenda

    Reageer
    #3

    Deze vraag kan niet zonder inzicht en kennis van het medisch dossier van de patiënt beantwoord worden. Ik adviseer u een gesprek met de behandelend orthopedisch chirurg aan te vragen waarin u zorgvuldig wordt voorgelicht, en de zin van een second opinie met de arts die het beste weet wat er precies aan de hand is met uw moeder te bespreken.

    Reageer
    #4

    Ik heb 2x een nieuwe L.heup gekregen binnen 3 mnd.in 20012 maar ook daarna hield ik veel pijn en gekraak tijdens het lopen.
    Een andere arts constateerde een afgescheurde pees enz. en opereerde nogmaals met de hoop dat het zou herstellen in 2014.
    Nu na ruim 2 mnmd. loop ik weer mank en het krakende geluid is ook terug.
    Ik heb de hoop opgegeven , misschien volg ik de raad op van mensen die hulp vroegen aan een arts in België met goeie resultaten.

    Reageer
    #5

    Ik moest ook een heupoperatie ondergaan en zou dan weer goed kunnen lopen werd mij verteld.
    Maar na de operatie was mijn been bijna 3 cm te lang en kreeg ik last van mijn rug en liep als een eend.
    Dus 2 maanden later een z.g. hersteloperatie dan zal het probleem opgelost zijn.
    Na de operatie ging het goed tot ik steeds meer pijn kreeg in de heup, knie en doorlopend naar de voet.
    Er was een pees gescheurd werd er geconstateerd en niets meer aan te doen werd er bij gezegd.
    Ik kreeg een kleine vergoeding uitgekeerd.
    Na ruim een jaar besloot ik toch nog eens te gaan informeren bij een andere arts en daar werd mij verteld dat een derde operatie heel misschien nog iets zou kunnen herstellen.
    Omdat ik veel pijn had heeft de derde operatie inmiddels plaatsgevonden.
    De derde operatie is ook niet goed verlopen en er is ook niets meer aan te doen.
    Nu zit ik in een scoot-mobiel dit is alleen ontstaan door een verkeerde maat te pakken voor mijn nieuwe heup ???

    Reageer
    #6

    Door een versleten heup werd er een nieuwe geplaatst.
    Daarna was mijn been te lang en liep ik scheef met alle gevolgen.
    Mijn pees bleek gescheurd en loop daarom als een eend met tijdens elke stap een tik geluid.
    Ik probeer heel voorzichtig te lopen om het geluid te dempen

    Welke arts kan mij helpen ?

    Reageer
    #7

    Ga voor een second opinion naar de St. Maartenskliniek.

    http://www.maartenskliniek.nl/

    Reageer
    #8

    Elly Wijngaard
    Mijn moeder heeft in maart 2014 een nieuwe heup gekregen. Revalidatie verliep erg stroef. Al in het begin had zij het idee dat zij de prothese bleef voelen. Bovendien had zij het idee dat het behandelde been langer was geworden. Al bij het eerste consult heeft zij dit gemeld aan de chirurg. Deze heeft wel gekeken maar niet gemeten. Zij mocht na een eind oktober i.p.v. de geplande afspraak in maart 2015 terugkomen.
    Echter op 25 september is zij met hevige pijnen in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Aldaar werd geconstateerd dat er een streptokokkeninfectie in de heup zit.
    Eerst wilde men gaan opereren om de heup te reinigen en antibiotica in te brengen.
    Nu, een paar dagen later heeft men het plan om pas op 20 november, dus over 7 weken
    te gaan opereren, omdat de heup nu nog te vast zou zitten. Ondertussen zou ze naar huis kunnen. Ik vind dit erg vreemd. Ze krijgt momenteel 8 paracetamol en 4 tramadol per dag toegediend. Ze heeft verhoging, geen eetlust en is apathisch geworden,
    terwijl ze altijd levenslustig was. Is er iemand met dezelfde ervaring of heeft iemand misschien tips.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    [quote] Ze heeft verhoging, geen eetlust en is apathisch geworden,[/quote]dat kan dus heel goed het gevolg zin van de tramadol. Bijwerkingen dus. Overleg of er een andere pijnstiller mogelijk is.

    Reageer
    #10

    Ik heb op 49-jarige leeftijd een nieuwe heup gekregen, nauwelijks een jaar later heeft er een hersteloperatie plaatsgevonden. Nog steeds kan ik niet normaal lopen, heb veel pijn en slaap nauwelijks. Ik ben inmiddels afgekeurd omdat ik mijn werkzaamheden niet meer kan verrichten.Zo zie je maar weer dat ook in een gespecialiseerd ziekenhuis (maartenskliniek) niet altijd alles goed gaat.

    Reageer
    #11

    Een zool onder je schoen laten zetten. Heb ik ook gedaan. Er zit nu een zool van 2cm onder mijn rechter schoen. Nergen geen last meer van. Lijkt me een betere oplossing als een operatie.

    Reageer
    #12

    Ook ik heb 4 weken geleden een herstel operatie gehad na de 1e heupoperatie op mijn 54e 2 j. geleden. Het bleek dat door de operatie techniek, vanaf de zijkant van mijn been de spieren en pezen die moeten worden doorgesneden, niet goed waren gehecht en daardoor los gescheurd waren. 2 j. ellende maar de chirurg bleef maar zeggen dat het wel goed zou komen.
    Nu is het afwachten of het ooit weer goed kom. Ik ben de wanhoop nabij!

    Reageer
    #13

    Ik heb in Januari 2017 een nieuwe heup gekregen,  Eerste weken ging goed daarna vreselijke pijn bovenbeen tot knie. Advies fysio waar ik overigens niet mee was gestopt. Nu 10mnd verder nog steeds bij vlagen erge pijn bovenbeen en normale dagen zeurende pijn.  Mijn 2de heup moet in December dit jaar plaats vinden.  Wie herkent deze klachten.

    Reageer
    #14

    heb nu 2e keer nieuwe heup en heb massa pijn kan niet op mijn been staan , na 1 maand nog 2 krukken hoop dat normaal is en dat de pijn verdwijnt, kan niks doen nu , 20 m lopen met 2 krukken en thuis van kast naar zetel ben 62 en ben heel bang

    Reageer
    #15

    5 maanden geleden heupoperatie ondergaan. Ging helemaal goed, nauwelijks pijn.  Maar nu ... waardeloos!  Als ik buk heb ik het idee dat de prothese eruit kan komen.  Kan niet op een been staan. Heel veel pijn. Voet zet op en knie doet pijn. Lopen gaat niet optimaal.  Foto laat zien dat de prothese goed zit. Wat nu....?

     

     

    .

    Reageer
Reageer op: complicaties na heupoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief