Lichtsensatie in ooghoek<"/> Lichtsensatie in ooghoek - Medische Forum - Dokter.nl

Lichtsensatie in ooghoek

 • #1

  Ik heb al ruim 8 maanden een soort van vlekje in mijn ooghoek. Het is mijn rechter oog. Als ik naar links kijk dan zie ik net buiten mijn gezichtsveld een soort van glinsterend puntje in mijn ooghoek. Vooral als ik aan het werk ben bij TL verlichting heb ik er last van. Wanneer ik snel knipper met mijn ogen en die linker kant op kijk, dan is het een soort van flitsje. Het gekke vind ik is dat het echt op een vast punt in mijn oog zit. Ik heb het al eens aan mijn huisarts voorgelegd, maar die vertelde mij dat ik er niet te veel op moet letten. Ik heb trouwens brilsterkte -4 aan beide ogen.

  Ook heb ik erg last van zgn. mouche volantes: drijvende sliertjes e.d. en zie ik vaak ongrijpbare vlekjes in mijn ogen. Ik heb gemerkt dat als ik er niet op let ik er ook geen last van heb, maar wanneer ik er wel op let dan is het wel lastig. Kan iemand mij vertellen wat dit is? Of herkent iemand dit?

  Groetjes

  Annie

  Reageer
  #2

  he annie zit met hetzelfde probleem is soms om zot te worden zeker bij helder weer,wat doe jij eraan grtjs

  Reageer
  #3

  Mouches volantes zijn onschuldig. Zoals de huisarts al aangeeft, er gewoon niet op letten en dan heb je er geen last van.

  Reageer
Reageer op: Lichtsensatie in ooghoek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif