Oogletsel door laserpen?

  • #1

    Half oktober was ik een beetje aan het spelen met een (groene 5mW)laserpen. Ik ben er gewoon voorzichtig met omgegaan en de laserstraal is niet direct in m'n oog gekomen. Wel heb ik op het plafond geschenen op zo'n 1 meter afstand van m'n ogen. Naar die laserstip heb ik ongeveer 5 seconden gekeken. Na dit, en toen ik de laser weer had weggelegd, had ik verder geen last van m'n ogen of iet dergelijks. De volgende dag echter wel. M'n rechter oog voelde heel raar. Het voelde alsof hij iets dicht zat en ik voelde m'n rechter oog echt duidelijk aanwezig.

    Daarna heb ik m'n ogen een tijdje rust gegund door weinig de computer te gebruiken. Ik merkte ook dat 's avonds m'n rechter oog vermoeider voelde en ook behoorlijk rood werd. Ook voelde ik soms m'n oog warm worden voor een paar seconden. Niet branderig, maar een aangename warmte. Enkele weken na het schijnen met de laserpen, merkte ik op dat ik donkerblauwe vlekken zag in het donker. Die blauwe vlekken zie ik dan maar heel even in m'n gezichtsveld en verdwijnen weer na een seconde of iets dergelijks. De ene keer in het donker zie ik het best vaak en de andere keer heb ik er een tijdje geen last van. Toen ik een keer een blauwe vlek zag wilde ik ernaar kijken, maar toen ik met m'n ogen naar rechts ging, ging de blauwe vlek ook mee naar rechts. Met de bewegingen van het oog mee dus. Nu weet ik niet of dit altijd zo is.

    Na al deze klachten besloot ik in december om naar de huisarts te gaan omdat ik het niet vertrouwde. M'n oog voelde nog steeds raar, al voelde m'n oog zelf wel iets beter aan. Toch voelde ik m'n rechter oog nog duidelijk 'zitten' (aanwezig) en 's avonds voelde hij eerder vermoeiend en was rood. Bovendien zag ik sinds een paar weken die blauwe vlekken, voornamelijk in het donker. De huisarts heeft naar m'n ogen gekeken en hij zag niks bijzonders. Hij dacht zelf aan een droog oog. Hij zij: ''We worden allemaal ouder.'' Dat vind ik echt nergens op slaan, ik ben 21. Hij denkt dat het niks met de laser te maken heeft en dat het puur toeval is dat ik daarna last kreeg van m'n oog. Zelf denk ik dat dit geen toeval is. Ik heb echt nog nooit wat aan m'n oog gehad en na die laser is het opeens mis. Dat kan toch geen toeval zijn? De huisarts schreef oogdruppels voor voor m'n wat hij denkt droge ogen. De druppels heb ik tot nu toe nog niet gebruikt, omdat ik een langzame verbetering voelde. Als het lichaam het zelf kan herstellen, dan heb ik dat natuurlijk liever dan kunsttranen met allemaal verschillende stoffen erin.

    Nu zijn we zo'n 4,5 maand verder en m'n oog voelt al een stuk beter aan, ik voel hem nauwelijk meer 'zitten'. M'n oog voelt ook minder snel vermoeid en is nauwelijk meer roder dan m'n linker oog. Soms, als ik bijvoorbeeld wakker word, merk ik wel dat m'n rechter oog iets wateriger aanvoelt.
    Die donkerblauwe vlekken zie ik helaas nog steeds, daar is geen verbetering in te zien. Ook heb ik sinds kort meer last van mouches volantes. Ik had het altijd wel iets, maar nu zie ik het echt regelmatig zonder dat ik eraan denk. Ook zie ik veel van die mouches volantes meebewegen als m'n ogen verschillende kanten op draai. Dat heb ik nooit, of in ieder geval nooit zo erg, gehad.

    Na al deze klachten en nu ook een verergering van de mouches volantes, denk ik er toch weer over om naar de huisarts te gaan. Voordat ik weer naar de huisarts stap, zou ik graag jullie mening willen horen over wat het kan. En zijn er toevallig meer mensen waarvan (één van) deze klachten bekend voorkomen, of heeft iemand zelf zo'n soortgelijke situatie meegemaakt?

    Alvast bedankt.

    Reageer
    #2

    Hai, ik heb er geen ervaring mee, maar het is toch je gezichtsveld. Ik zou naar een oogarts gaan. Die zijn gespecialiseerd en kunnen wellicht een diagnose stellen.

    Groet Emma

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. Ik heb inmiddels wéér een afspraak gemaakt bij de huisarts. Hopelijk neemt hij me deze keer wel serieus en krijg ik een verwijsbriefje, zodat een oogarts ernaar kan kijken.

    Reageer
    #4

    En, heb je een verwijzing?
    Groetjes Emma

    Reageer
    #5

    Ik ben net terug van de huisarts en heb een verwijsbriefje gekregen. Als ik bij de oogarts ben geweest, zal ik even laten weten hoe het is gegaan.

    Reacties blijven altijd welkom.

    Reageer
    #6

    Vervelend, ik vindt die dingen altijd zo vervelend als mensen ermee gaan schijnen, blijkt wel weer hoe gevaarlijk die dingen zijn.

    Reageer
    #7

    Ik ben bij de oogarts geweest, maar ze zag niks bijzonders aan m'n oog. Wel zag ze iets verstopte talgkliertjes, dus dat verklaart dat ik m'n oog voel 'zitten'. Daar kan je bij de apotheek een middeltje voor halen.
    Het zien van die blauwe vlekken heeft ze geen verklaring voor. Zij denkt ook dat de laser daar niks mee te maken heeft, omdat de laser niet direct in m'n oog heeft geschenen. Ik denk dat het er wél mee te maken heeft, want opeens last krijgen van je oog nadat je van dichtbij naar een felle laser hebt gekeken, en dat terwijl je nooit oogklachten hebt gehad? Dat kan gewoon geen toeval zijn.

    Ik ben in ieder geval blij dat er niks te zien is aan m'n oog en hopelijk trekken die blauwe vlekken weer weg.

    Reageer
    #8

    ik heb een tijdje geleden ook een laser lampje in me oog gehad en sinds dien heb ik een blind stipje in mijn oog, gaat dit ooit nog weg of blijft dit voor altijd zo?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is moeilijk te zeggen.
    Daar zul je naar de oogarts voor moeten gaan. Die kan dat onderzoeken.

    Reageer
    #10

    Ja, kan prima door die 'laserlamp' komen ogen zijn ook erg gevoelig. Een kennis van mij zat ook met zo'n beruchte 'laserlamp' te spelen , en besloot in zijn eigen oog te schijnen. Na een paar dagen zei hij: "huh helemaal geen last van kan toch niks kwaad" kwam ik 1 week later terug, hij vertelde: "het gaat erg slecht met mijn oog" het werdt steeds pijnlijker zei hij. Uiteindelijk blind geworden aan dat oog.

    Reageer
    #11

    Heb je hier nog steeds last van of niet? Want ik heb het laatst ook opgelopen en ben benieuwd of dat nog geneest?

     

    Reageer
    #12

    Hoi beste betrokkene,
    Ik zit ook met een lastige ervaring. Mijn ex wilde mij laten plagen en heeft vriendjes achter mij aangezet om mij lastig te vallen. Wat zij deden was dagelijks met een laserpen, althans denk ik! richting mijn woning schijnen en vaak als ik het niet door had gewoon richting mijn gezicht of voorhoofd. Het vaagste was dat ik kon het niet direct in mijn ogen zien weerkaatsen maar als ik mijn hoofd bewoog links of rechts zag ik dat lichte groene stipje langs mijn gelaat gaan. Super frusterend. Als ik snel naar buiten keek zag ik niks. Vervolgens bedacht ik mijn smartphone te pakken en of in foto stand of in video stand richting waar het vandaan kwam te richten. En voila, daar zag ik inderdaad dat ene lichte groene stip en soms twee richting mij schijnen. ik heb er zat filmpjes en fotos vastgelegd. Ook zag ik dat er mensen uit dat punt achter de struiken stonden. Dat gebeurde altijd 's avonds of 's nachts. Daarheen lopen vond ik niet veilig. Nu zit ik elders en niet in mijn voormalige woonplaats en adres en 's avond als ik het licht uit doe, in het donker dus, voor het slapen gaan zie ik dat lichte groene stip langs mijn gelaat zwaaien. Erg irritant en frusterend want ik weet me geen raad wat het kan zijn of waar het vandaan komt.
    Ook sprak ik met kennis die militair achtergrond hebben en dit uitgelegd. Een van hun was een nederlandse comando geweest en ook wel eens uitgezonden vertelde mij dat het in worst case cenario, als men naar mij aan richten zouden zijn met een vuurwapen, uit ervaring in het commando leger gebruikten ze zowel rode als groene stip als richt lampje op de loop. Nou ik wil niet in een paranoide spiraal terechtkomen maar, ik sluit het ook niet uit.
    Ander kennis vertelde mij over drone gebruik met gezichtsherkenning die ook gebruik wordt gemaakt van een groene stip vanuit die drone om iemand te blijven volgen.
    Dus kan iemand met mij brainstormen of ervaring delen want ik wil van deze groene stip af.
    Akkelig ervaring is dit. Alvast bedankt, gr. Anthony

    Reageer
    #13

    Je moet niet brainstormen en ook niet zoeken op internet. Je moet gewoon naar de dokter gaan en naar je ogen laten kijken

    Reageer
    #14

    Net heeft een vriendin van mij ook in mijn oog geschenen. Ik zie vlekjes en muchas grazias… wat nu? Ik durf niet meer naar buiten, maar moet haar naar huis brengen.

    Reageer
    #15

    Even contact opnemen met de huisartsenpost

    Reageer
Reageer op: Oogletsel door laserpen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief