Hartslag in ogen

 • #1

  Beste mensen,

  Al een tijdje kamp ik met veel stress.... Tijdens een moment met veel spanning; zag ik dat mijn ogen gingen kloppen, het is geen trilling van het ooglid maar echt mijn hartslag in mijn ogen.

  Als ik bezig ben merk ik er weinig van maar als ik erop let dan zie
  Ik mijn ogen mee gaan met mijn hartslag.... Nu zit ik de hele tijd
  Op te letten en ik word er moe van... Ik ben naar mijn
  Huisarts geweest omdat ik hoorde dat het aan je bloeddruk kan liggen maar bij bij is het goed/ gezond... Ze zei dat het een spiertje
  Is en dat het door de stress komt en als ik rustig aan doe het uiteindelijk wel
  Weg gaat.

  Hoe kan dit door een spier komen? En is dit stress

  Reactie
  #2

  Niemand

  Reactie
  #3

  ik heb dit ook wel eens gehad. Maar niet op momenten waarneer ik stress had. Ook gewoon terwijl ik rustig een boek aan het lezen was.

  Volgens mij is het idd gewoon het samentrekken van een spiertje. Heel irritant, maar trekt weer weg.

  Reactie
  #4

  Beste ano,

  Bedankt voor je snelle reactie, ik heb het over hartslag in mijn ogen.
  Dus niet een ooglid trilling!! Ik heb het al ongeveer 1,5 week. Gisteren avond is het weg gegaan en vanochtend tijdens inspanning kwam het weer en nu is het weg... Misschien dat het steeds wat minder wordt.

  Ik hoef me dus niet druk te maken? Soms zijn het allebei de
  Ogen.... Misschien dat ik als ik er minder oplet, dat het weg gaat uiteindelijk!

  Reactie
  #5

  http://www.oogartsen.nl/oogartsen/het_oog/oogspieren_bewegingen/

  http://www.oogartsen.nl/oogartsen/zenuwen_oogkas/oogzenuw_bouw_functie_hersenzenuwen/

  Reactie
  #6

  Beste Braam;

  Ik heb de artikelen gelezen maar eerlijk gezegd niet iets vinden over hartslag in oog. Heb jij daar wat gevonden?
  Iig dank je wel !!

  Kimberly alexandra

  Reactie
  #7

  Niemand nog meer informatie over een kloppend oog?
  šŸ™

  Reactie
  #8

  Het kan je oogdruk zijn die niet goed is. Alleen een oogarts kan dit meten. Dus terug naar je HA en je laten doorverwijzen.

  De oogdruk is de inwendige druk die in een oog heerst. De druk is essentieel voor het normaal functioneren van het oog. De druk zorgt voor een gelijkblijvende afstand tussen het hoornvlies, de lens en het netvlies van het oog, als ook voor een gelijkmatige oriƫntatie van de lichtreceptoren op het netvlies.

  Het kamerwater, dat in de epitheelcellen van het straallichaam wordt geproduceerd, is voor de oogdruk verantwoordelijk. De normale oogdruk ligt, als gevolg van een nauwkeurig regelmechanisme in de productie en afvoer van kamerwater, tussen de 10 en de 22 mm Hg. De oogdruk kan worden gemeten met behulp van een tonometer.

  Wanneer de oogdruk te hoog wordt (dat wil zeggen, hoger dan 22 mm Hg), is de kans op het ontstaan van glaucoom verhoogd, waardoor schade aan het netvlies of aan de oogzenuw kan ontstaan.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Oogdruk

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi,

  Ik ben vorige week bij de opticien geweest en daar hebben ze mijn oogdruk gemeten, ik heb afgelopen
  Vrijdag met de HA gebeld en ze zei dat het echt met stress te maken heeft, ik moet het als het ware
  Los laten, afgelopen dinsdag heb ik niet zo opgelet en toen was het eigenlijk weg, tot donderdag toen was ik aan het stressen en druk maken en toen kwam het weer terug, dus ik ben weer de hele tijd aan het opletten.

  De HA zei dat ik me echter geen druk hoef te maken en dat het van zelf gaat. Iedereen zegt iets
  Anders dus ik weet niet meer hoe en wat, ik let zo op dat ik elke keer nieuwe dingen zie, of
  Misschien denk ik dat ik ze zie.

  De HA zegt dat dit geen symptoom is van een oogziekte of
  Afwijking, dus echt stress vermoeidheid en het niet
  Loslaten....

  Moet ik toch terug naar mijn HA? Ik ben echter bang voor
  De oogarts aangezien dat hij van die druppels gebruikt
  Om je pupil te verwijden waardoor je een halve dag wel last van
  Hebt in het licht!

  Dank je wel!

  Reactie
  #10

  Als je bent gecontroleerden er is niets aan de hand en de HA zegt dat het door stress komt en jij aangeeft dat er een dag weinig stress was en jij weinig last had, nou, dan zal de HA het wel goed geconstateerd hebben. Probeer je niet zo te focussen op je ogen en probeer stress te vermijden. Je zult zien dat het dan beter gaat.

  Groeten, Mark

  Reactie
  #11

  De dokter heeft even in mijn ogen gekeken maar gewoon alleen ff de buitekant.

  Ik wil het los laten maar ik ben steeds bang, dat ik iets heb...ik denk dat ik naar naar de optometrist...heeft iemand ervaring met die pupilverwijdende druppels? Van de stress heb ik hoofdpijn... Ik laat pas los als ik weet dat mijn ogen gezond zijn en dat het kloppend gevoel, gevolgs is van stress.

  Ik neem aan dat de dokter weet waar ze het over heeft en dat ze niet zomaar zegtda er niks is....

  Reactie
  #12

  Hoi, Ik kwam bij je vraag terecht omdat ik hetzelfde ervaar bij mijn zicht. Ik ben zelf een hoofdpijnpatient en ik was bang dat ik een hoge bloeddruk zou hebben. Of dat er iets neurologisch zou zijn. Ik ben blij dat jou huisarts het op stress gooit want ik maak me inderdaad de laatste tijd erg druk dus dat kan wel kloppen. Ik leg het naast me neer, ik hoop dat jij dat inmiddels ook hebt gedaan!

  Reactie
  #13

  Ik heb dit ook al jaren. Verschillende Mri/vep/ bloed en oog onderzoeken gehad maar hier kwam niks uit. Voor mijn gevoel heeft het te maken met de doorbloeding van het oog. Ik heb later ook eens een oogmigraine aanval gehad. Heb is vooral goed Zichtbaar bij een witte/lichte achtergrond. En dan vooral na beweging/ snellere hartslag.Is dit bij jou ook zo?

  Ik heb ook wanneer ik uiterst links of rechts staar er zich een vlekje/verkleuring zichtbaar is. Of wanneer ik helemaal naar boven kijk, er zich een donkere vlek onder in mijn gezichtsveld toont. Omdat er uit de onderzoeken niks kwam heb ik me er inmiddels bij neergelegd en ben er eigenlijk aan gewend. Ik heb dit nu al zeker 4 jaar. Hiernaast ook nog andere oogklachten zoals witte vlekken zien bij het bewegen van mijn ogen in het donker.

  Reactie
  #14

  Heb dit ook al jaren en denk toch dat het door een soort van stress komt.Verschillende onderzoeken gehad,maar ze kunnen niks geks vinden.

  Maak me er wel vaak zorgen om want als je beeld helemaal pulseert door een kloppend bloedvat in je oog is niet heel erg fijn.

  Reactie
  #15

  Iemand nog aanwezig hier? Ik ervaar dit ook! Hartslag zien in mijn rechteroog in de rechter hoek, heb ook veel oogmigraines en veel stress

  Reactie
Reageer op: Hartslag in ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief