Omgaan met floaters

 • #1

  Hallo,

  Fijn op een forum meer mensen te ontmoeten die dezelfde klachten hebben.

  Ook ik heb sinds 6 maanden last van 'floaters'. Ik wil niet klagen over die last, ik ben op zoek naar manieren om er mee te leren leven.

  Ik heb daar nog niet heel veel over teruggevonden op het internet.

  Ik zit merendeel van mijn werktijd achter een beeldscherm. Het is heel moeilijk om de concentratie vast te houden met continu bewegende wazige vlekken in mijn gezichtsveld. Ik weet ook niet wat ik kan doen om mezelf/mijn ogen te ontlasten tijdens werktijd.

  Ik draag een zonnebril en ik probeer afwisselend werk te doen, maar uiteindelijk ben ik of op papier, of op de computer bezig.

  Heeft iemand praktische foefjes om met de floaters te leren leven?

  groeten!
  Lian

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Hoi Timmy,

  Bedankt voor de linkjes. Maar dat gaat over operaties en met name het niet kunnen functioneren.

  Ik hoop eigenlijk geluiden te horen van mensen die me kunnen vertellen hoe ik er wel mee kan functioneren en dan met name op mijn werk.

  Want zodra ik in een rustige omgeving ben, kan ik er goed mee omgaan en de bewegingen (enigszins) negeren. Maar zodra het drukker wordt, ontstaat er chaos!

  Wat kun je doen om jezelf te ontlasten?

  Groeten
  Lian

  Reageer
  #4

  hallo

  ik ben pas 19 jaar en heb hier nu al 3 jaar last van ik wordt er helemaal naar van.ik zie vervorming van mijn beeld,ruis,slierten,pijn achter de ogen de hele dag door en de oogarts zegt dat er niks aan de hand is..

  wat moet ik hier mee..

  gr jongen

  Reageer
  #5

  Floaters zijn onschuldig, en pas bij ernstige floaters is een operatie een oplossing. Bijna iedereen heeft in meer of mindere mate deze eiwitvlokken in het glasvocht, en maar enkelen klagen erover. Ermee leren leven lijkt dus echt de juiste oplossing.

  Reageer
  #6

  ik heb nog 1 vraag:

  ik heb ook erg veel last van nabeelden,pijn achter de ogen en ruis heeft dit ook met de floaters te maken?

  gr jongen

  Reageer
  #7

  Heb je deze topic gelezen over 'Sneewbeeld en nabeelden'?

  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/96003-sneewbeeld-+-nabeelden.html

  Reageer
  #8

  Beste Lian,

  Ik heb hetzelfde probleem sinds een maand of 4. Ook ik doe computerwerk en dat is moeilijk omdat je ontzettend moe wordt van de de steeds bewegende beelden (wanneer een floater in je gezichtsveld verschijnt zie je alles wazig).

  Ik merk wel dat het de ene dag makkelijker is dan de andere. Proberen om positief te blijven en te hopen dat de floater uiteindelijk uit elkaar gaat vallen is echt het beste

  groet
  Marian

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb hetzelfde probleem. Van de ene op de andere dag beheerst een floater in mijn oog mijn leven.
  Ik probeer het te vergeten maar dat lukt niet.
  De steeds bewegende wolk voor mijn pupil beheerst mijn leven

  Reageer
  #10

  Hoi,
  Ik kan iedereen die in zekere mate last heeft van glasvochtvertroebeling, misschien een beetje geruststellen.
  Daar ik er zelf ook last van het (in mijn rechter oog), heb ik Dokter Stalmans opgezocht in Leuven (België). Hij is een van de weinigen die vitrectomie (vervangen van glasvocht) erkent en ook toepast. Bovendien is men momenteel bezig met het testen van 'microplasmine': een vloeistof die vitrectomie nog vergemakkelijkt.
  Iedereen die de floaters dus even niet meer ziet zitten: maak een afspraak met Dhr. Stalmans.

  Thomas

  Reageer
  #12

  Dankjewel voor de tips! Ik heb er ruim een jaar last van en na de diagnose verder niets aan kunnen doen. Maar wordt er net zoals velen vaak gek/naar van vooral achter de pc/wit beeldscherm. Bedankt!

  Reageer
  #13

  Mijn vrouw heeft er al jaren last van.
  Een oplossing dachten we gevonden te hebben bij de oogkliniek'De zonnestraal'Doetichem,en hebben deze ook Emmen,Hoogeveen,die de troubelingen slierten konden weglaseren ,vergruisen),in de oogbol.Het heet yaglaseren wat ze ook na staarbehandeling gebruiken voor het oogzakje troubelingen na een nieuwe lens.
  Ze deden het niet meer sinds eind 2011
  Het resultaat woog niet op tot de echte verbeteringen.

  Reageer
  #14

  Floaters zijn te verhelpen met een vitrectomie. Hoewel dat vroeger vanwege de risico's nauwelijks gedaan werd, is dit tegenwoordig anders vanwege de verbeterde technieken. De gaatjes die in het oog worden gemaakt zijn zo klein dat deze niet eens gehecht hoeven te worden. Ik ben zelf in Zonnestraal te Hilversum behandeld.

  YAG-laser doen ze alleen bij Opsis in Amstelveen, maar is minder effectief dan vitrectomie.

  Reageer
  #15

  verminderen de floaters na een tijdje? ik heb ook een wolk vlak voor de pupil van mijn rechteroog.. en las hier ergens iets van uit mekaar vallen.. maar dat las ik op geen enkele site?

  Reageer
Reageer op: Omgaan met floaters
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief