Advies verdere behandelin"/> Advies verdere behandeling floaters / mouches volantes - Medische Forum - Dokter.nl

Advies verdere behandeling floaters / mouches volantes

 • #1

  Ik heb vorige week van de oogarts gehoord dat ik oog floaters heb. Voor de rest gezonde ogen, geen netvliesloslating.

  Voor degenen die niet bekend zijn met oog floaters, het zijn zwevende bolletjes die voor je ogen drijven. In mijn geval, heb ik drie van deze bolletjes en een grote wolk die eraan vast lijkt te zitten. De floaters zijn constant aanwezig en ik merk dat ik het erg moeilijk vind om ermee om te gaan (om het zacht uit te drukken). Wat het extra moeilijk maakt, is dat deze floaters plotseling zijn opgekomen.

  Omdat deze oogarts zo resoluut was dat ik het moest accepteren en dat hij er niets aan ging doen. Hoewel ik begrijp dat een operatie niet altijd de beste optie is, lees ik op internet wel eens verhalen over behandelingen zoals laseren. Als het hebben van floaters echter zo'n grote impact heeft op je leven, wil je toch graag onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

  Na overleg met mijn huisarts, hebben we besloten dat een second opinion in een ander ziekenhuis wellicht een optie is. Daarom wil ik graag vragen of iemand van jullie ervaring heeft met oog floaters of een behandeling heeft ondergaan. Ik sta open voor suggesties, aanbevelingen van een andere oogarts, kliniek of ziekenhuis die mogelijk gespecialiseerd is in het behandelen van floaters.

  Ik heb gelezen dat OMC Amstelland bekend staat om het laseren van floaters, maar omdat het hier om mijn ogen gaat, wil ik mijzelf graag goed informeren voordat ik een beslissing neem.

  Reageer
Reageer op: Advies verdere behandeling floaters / mouches volantes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif