Gezichtsvermogen om te kunnen werken bij…

 • #1

  Hallo,

  Ik wil bij de politie werken of iets in die richting..Maar wat zijn de toelatingseisen om bij de politie te werken wat betreft gezichtsvermogen. Ik ben slechtziend aan beide ogen rechts -11 links -9 en heb ook nystagmus vanaf het geboorte. Maar dit is niet zo opvallend.

  Ik heb net hun site gecheckt en dit staat er op:

  Gezichtsvermogen
  Het dragen van een bril of contactlenzen is geen bezwaar zolang je gezichtsvermogen zonder deze hulpmiddelen minimaal 0,25 is. Met bril of lenzen moet het gezichtsvermogen voor het ene oog minstens 1,0 zijn en voor het andere oog tenminste 0,5. Een opticien of oogarts kan je hier alles over vertellen en het gezichtsvermogen -in vaktermen de visus- voor je opmeten. Tevens moet je kleuren kunnen onderscheiden en benoemen.

  Ik snap het niet zo goed! moet ik toch naar oogarts of kan iemand dit uitleggen..?

  Alvast vriendelijk bedankt!

  Reactie
  #2

  Met een verminderd gezichtsvermogen worden alle afwijkingen van het optimale zien die ontstaan door fouten bij de lichtbreking in het oog bedoeld.

  Deze brekingsfouten maken dat het brandpunt waarop de lichtstralen bij elkaar komen niet op het netvlies ligt, maar ervoor of erachter. Ook is het mogelijk dat het licht niet correct wordt gebundeld en dat er geen exact brandpunt ontstaat. Dit is het geval bij cilinders.

  Wanneer men nagaat hoe de weg van een voorwerp tot een beeld in de hersenen verloopt, wordt duidelijk dat het zien een ingewikkeld proces is dat op veel manieren verstoord kan zijn.

  Bij bijziendheid is de oogbol te lang, en ligt het brandpunt van de lichtstralen voor het netvlies. Voorwerpen op afstand worden dan dus wazig waargenomen. Hiervoor kun je een -bril krijgen die dit volledig corrigeert.

  Reactie
Reageer op: Gezichtsvermogen om te kunnen werken bij…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief