gezichtsveldproblemen

  • #1

    Hallo ik heb misschien wel een heel apparte vraag. Ik heb vanaf mijn negentiende een rijbewijs en moest vanwege diabetes om de vijf jaar naar een keuring en dat is altijd goed gegaan. Later ben ik door de diabetes mijn onderbenen kwijt geraakt en nog ging het goed op de keuringen. Nu heb ik problemen met mijn gezichtsveld waar door ik een rijtest moest doen en ik vervolgens bordjes miste en mijn rijbewijs werd afgenomen en ik het bericht kreeg dat ik niet langer geschikt wordt bevonden om nog te rijden en ik ook niet meer opnieuw een examen zou kunnen doen. Om eerlijk te zijn kan ik dit allemaal goed begrijpen maar nu heb ik de vraag, Weet iemand een oplossing voor mij om toch ergens te kunnen komen los van het openbaar vervoer want ik moet niet te ver moeten lopen zodat ik bij wijze vanspreke voor de deur terecht kan komen en dan bedoel ik niet per fiets want dat hou ik niet zolang vol.

    Ik hoop dat iemand voor mij een oplossing weet.

    mvrgr Hans Waleboer      Zierikzee

    Reageer
    #2

    Rot voor je. Alhoewel het wel begrijpelijk is, ben je toch een stuk onafhankelijkheid kwijt. Hier in midden Nederland kun je gebruik maken van de regiotaxi. Je moet daar voor een indicatie hebben van de gemeente vanuit de wet WMO. De regiotaxi rijdt volgens mij in alle regio,s va  Nederland en omdat ze meer mensen ophalen zijn het ook vrij lage tarieven.

    Reageer
    #3

    Taxi is bekend die heb ik al vele malen gebruik van gemaakt maar het probleem is dat ik het eigenlijk allemaal zelf wil doen en een taxi heb ik niet meer zo vaak nodig daar sinds kort mijn beide kinderen hun rijbewijs hebben gehaald.

    Reageer
    #4

    Tja....zelf doen lijkt me een beetje lastig zonder rijbewijs. Ik kom niet verder dan een scootmobiel met een flink vermogen zodat je wat grotere afstanden kunt overbruggen of een goede electrische rolstoel. Maar ik zou denk ik voor de scootmobiel gaan, want daar kun je echt hele einden mee rijden.

    Reageer
    #5

    Ik denk dat ik het maar even aanzie. Het is allemaal nog vrij nieuw, eind oktober wist ik pas dat ik het kwijt ben en mijn kinderen hebben hun rijbewijs sinds  vorige week mijn zoon en deze week mijn dochter en sinds kort een nieuwe fiets [ een Huka cortes met 2 achterwielen dus alles moet nog wennen. In ieder geval iedereen bedankt voor de reacties.

    groeten HANS

    Reageer
    #6

    Diabetes ontstaat door insulineresistentie en tekorten aan voedingsstoffen. Die insulineresistentie door een schommelende bloedsuikerspiegel. Medicijnen zorgen voor  verlies van vitaminen en mineralen en een belangrijk stofje, Q10. Wat doen aan je algehele gezondheid kan schelen. Weet niet of dat nog lichte verbetering kan geven in je gezichtsvermogen.

    Wat vervoer betreft, weet ik niet of een electrische vouwfiets wat zou zijn?

    Reageer
    #7

    Tja Hans, het  is ook wennen allemaal. Ik mag zelf vanaf juli niet meer rijden omdat ik mijn contactlenzen niet meer in mag. En mijn bril is dermate sterk dat mijn gezichtsveld  ook te klein is om daarmee te mogen rijden. Nu kan ik in principe goed met het openbaar vervoer en mijn  vrouw brengt me naar veel dingen toe. Maar het is toch even flink slikken als je ineens zo afhankelijk wordt van anderen. Maar daar vind je je weg uiteindelijk wel in. Ik hoop voor je dat je zicht een beetje stabiel blijft.

    Reageer
Reageer op: gezichtsveldproblemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief