Lichtgevende kringen zien

 • #1

  Hallo iedereen,

  Ik maak me nogal zorgen over mijn ogen. Ik hoop dat iemand dit verkent of me wilt helpen.

  De laatste tijd heb ik vaak last van druk achter mijn ogen. Ook is mijn linker oog eigenlijk altijd rood, en sinds kort zie ik ook een soort van lichtgevende kringen??! Het zijn rondjes die ik dan zie in een felle kleur, en na een keer knipperen zijn ze weer weg.

  Ik heb een paniekstoornis maar volgens mij heeft dit er niets mee te maken? Zaterdag ga ik naar de opticien maar heeft iemand misschien een idee?

  Alvast bedankt.

  Reageer
  #2

  Op deze website kun je misschien al iets verder komen. medisch worden de kringen die je ziet halo`s genoemd, dan weet je dat alvast.

  http://www.oogartsen.nl/oogartsen/het_oog/stoornissen_waarneming/

  Reageer
  #3

  Bedankt voor je reactie :)! Ik denk alleen niet dat het Halo's zijn, want die zie je alleen om lichtbronnen heen? Ik zie ze anders ook.

  Reageer
  #4

  Ik heb dus net hetzelfde als starly maar dan vooral in donkere omgevingen. Ik zou ook graag weten wat dit is want het is maar iets geks. Het valt me ook op dat ik het meer heb nadat ik pas ben opgestaan.

  Het lijkt wel een zonsverduistering met zo'n lichtgevend randje er rond. In één knip is het weer weg dus kan het nooit goed bekijken... Vanmorgen had ik er effe veel last van. Nu is het weer weg maar het is dan ook weer licht dag.

  Iemand een idee? Ik denk toch maar naar de oogarts te gaan.

  Reageer
  #5

  Ook ik heb hier last van. Het is altijd een heel kort oplichtende lichtkring. Vaak als ik in het donker het licht aan doe of met mijn hoofd omhoog kom uit gebogen houding of als ik pas wakker word. Merkwaardig genoeg heb ik ook een paniekstoornis. Ook heb ik een vlek in mijn zicht met veel fonkelende lichtjes.

  Reageer
Reageer op: Lichtgevende kringen zien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief