Floaters/ Yag laser ervaringen?

 • #1

  Ik vroeg me af of iemand hier ervaring heeft met floaters. Sinds enkele jaren heb ik in mijn linkeroog last van hinderlijke floaters die meedrijven met mijn oogbewegingen. Ik ben 35. En las dat voornamelijk oudere mensen dier hinder van ondervinden. Ook heb ik goede verhalen gelezen over een laserbehandeling van floaters. ( ik weet natuurlijk niet of die verhalen objectief zijn natuurlijk)

  Reactie
  #2

  Ik ben 48 en heb sinds mijn 42ste last van floaters. Het is plots opgedoken en in het begin dacht ik telkens dat er een vliegje voor mijn ogen voorbij vloog.

  Bij mij is het aan beide ogen, bij weinig licht valt het me niet echt op en schenk ik er ook geen aandacht aan. Maar buiten bij zonlicht zie ik het toch wel fel en ook op computer scherm en witte achtergronden.

  Ik ben er nog nooit mee naar de oogarts geweest en heb eens gelezen dat als het niet veel erger wordt en men ermee kan leven, dat er dan niets aan gedaan hoeft te worden.

  Een vriend van me had dit al van toen hij nog kind was en is onlangs omdzt het steeds verergerde op zijn 46ste eraan geopereerd aan beide ogen, omdat hij zelfs teveel last tijdens autorijden had ervan.

   

  Reactie
  #3

  hoi Marc, dank voor je reactie. Heeft hij een vitrectomie gedaan? En hoe is dat gegaan?

  Reactie
  #4

  Hallo,

  Ik heb ook floaters in mijn rechter oog, komt door een achterste glasvocht loslating. Kan er niet mee leven. In een noodgeval doen ze wel eens een operatie maar ze zijn er niet happig op het neem ook best risico's met zich mee. Ik ben bij het OMC in Diemen geweest om te kijken of ik in aanmerking kom voor laseren. Ik kan behandeld worden in september. Wel zelf betalen maar ik krijg mijn leven terug. Een hele prettige kliniek en een hele kundige, geduldige arts waar ik volle vertrouwen in heb. Misschien is het ook iets voor jou.

   

  Reactie
  #5

  Hallo Lentebloem,

  Ben je al gelaserd inmiddels? Wat zijn je ervaringen?

  Reactie
  #6

  Beste Lentebloem,

  Ook ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen met de laserbehandeling, hoe gaat het nu? Zijn er bijwerkingen?

  Alvast dank voor de info,

  Groet Jolien

  Reactie
  #7

  Mijn vrouw heeft dit ook laten behandelen in Diemen en is echt enorm blij met het resultaat! Voor haar gevoel heeft ze haar leven weer terug. Op

  BBCode you used is not allowed.

  vind je meer ervaringen van mensen die bij OMC zijn geweest.

  Reactie
  #8

  https://www.zorgkaartnederland.nl/zorginstelling/oogkliniek-omc-amstelland-diemen-3056449/waardering bedoel ik

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik was benieuwd of u inmiddels gelaserd bent en of het geholpen heeft of dat u bijwerkingen heeft.

  Reactie
Reageer op: Floaters/ Yag laser ervaringen?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief