Jaar lang extreme vermoeidheid

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik kan al een jaar lang niet werken, of iets fysieks ondernemen. Kan maar hele kleine stukjes wandelen zonder terugval. Ik ben een man en 33 jaar oud, hiervoor fanatiek crossfitter geweest.

    Er word gedacht aan of een Burnout of Long Covid (geen ernstige infectie doorlopen), alleen er zou een stijgende lijn moeten zijn maar die is er niet. Ik ben alleen behandeld voor een Helicobacter bacterie maar volgens de HA geeft dat deze klachten niet.

    De klachten zijn; extreme vermoeidheid vooral na inspanning. droge mond en ogen, pijn in de spieren en maag en darmklachten.

    Cardioloog, psycholoog, MDL, neuroloog allemaal al gehad, tevens heel veel bloedtesten.

    Nu staat alleen de Rheumatoloog nog te wachten over 3 weken.

    Kent iemand deze klachten of zou iemand met mij mee kunnen denken die dit herkent?

    Gr. Karel

    Reageer
    #2

    Long Covid kan een heel lange nasleep hebben. En na 1 jaar hoeft daar helaas nog geen stijgende lijn in te zitten.
    Doe ook eens de test op:
    https://www.psyned.nl/zelftest/burnout-test/

    Reageer
    #3

    Ik heb inderdaad Covid gehad maar dit voelde als een lichte griep. Zelf denk ik aan een Burnout maar na een jaar zou je dan weer wat meer verbetering moeten zien. Mentaal gaat het dus wel goed, concentratie, focus ect. is gewoon goed. Maar zodra ik bijvoorbeeld ga stofzuigen, een lange wandeling maak, val ik terug met extreme vermoeidheid, pijn en maag darm klachten voor een ween. Geen pijl op te trekken dus.

    De Huisarts, vermoed Long Covid of CVS, en wil een antidepressiva proberen aangezien dit kan helpen bij Long Covid of CVS, maar de HA wil eerst dat ik naar de Reumatoloog ga.

    Reageer
    #4

    "een Burnout maar na een jaar zou je dan weer wat meer verbetering moeten zien." Dat klopt als er een behandeling voor de burn-out is. Zonder behandeling gaat die vlieger niet op

    Reageer
    #5

    Droge ogen, droge mond en extreme vermoeidheid zijn wel typische klachten die passen bij sjogren ( auto-immuunziekte). Doorgestuurd worden naar de reumatoloog is dan een logische volgende stap.

    Overigens kamp ik met 2 andere auto-immuunaandoendingen ( sarcoidose en hashimoto) en heb ik door de extreme vermoeidheid ruim 1.5 jaar niet gewerkt. Ik werd eerlijk gezegd alleen maar nog vermoeider van het niets doen. Heb mezelf op een gegeven moment echt bij elkaar geraapt en ben weer actiever gaan leven met werk en overige bezigheden. Ik voel me nog steeds dagelijks vermoeid, maar dat voel ik me ook als ik niets doe en kan wel stellen dat het met de vermoeidheid iets beter gaat en met de mentale gesteldheid helemaal.
    Succes!

    Reageer
Reageer op: Jaar lang extreme vermoeidheid


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief