Jarenlange vermoeidheid Jarenlange vermoeidheid - Medische Forum - Dokter.nl

Jarenlange vermoeidheid

Online ZorgZus
 • #1

  Beste lezer,

  Ik ben een man (22) welke na jarenlange klachten en (huis)arts bezoeken redelijk tot einde raad is.

  Stappenondernomen:
  ECG x2, bloedprikken +/- x2, bloeddruk gemeten (waaronder 24-uur), Interne Geneeskunde, POH, luisteren longen/hart, longfoto.

  Ik heb al sinds ik me het kan herinneren een erg lastige thuissituatie (mantelzorg), moeder zit in de ziektewet, 24/7 thuis en is mentaal en fysiek niet helemaal in orde. Hierdoor sta ik al jaren dag en nacht aan en ben ik zo goed als elke dag met mijn thuissituatie bezig.

  Door deze situatie heb ik door de jaren heen zelf klachten ontwikkeld en ben hiervoor enkele keren richting de HA geweest, tot nu toe geen enkele diagnose.

  Om het overzichtelijk te maken klachten opgesomd:
  Jaren lang (over)vermoeidheid
  Overmatige zweetbuien
  Slecht slapen, vaak wakker 's nachts, nooit uitgerust
  Altijd moe, maar niet goed kunnen slapen
  Aantal x per week voor 1-3s duizelig
  Veel dorst
  Raar/vervelend gevoel op de borst (met vlagen)
  Vaak ziek gevoel lichaam
  (Heel soms) tijdens het in slaap vallen draaierig, moet dan ogen openen om het te stoppen.

  HA geeft aan dat dit onder stress komt te vallen, alles is zoals hierboven onderzocht en er komen geen opmerkelijke dingen uit. HA geeft aan als enige advies psycholoog.

  De klachten belemmeren me dusdanig in het leven dat ik redelijk tot einde raad begin te raken. Het kan toch niet zo zijn dat al deze klachten daarmee te maken komen?

  Daarbij te vermelden; mocht ik een keer een goede nacht hebben waarbij ik, voor mij doen, goed en voldoende slaap, nemen de klachten af/verdwijnen ze voor die dag.

  Hiervoor meerdere slaapmedicatie geprobeerd, helpt niet.

  Ik hoop dat er mensen meelezen welke verder kunnen kijken dan dat de huidige HA hebben gedaan.

  Reageer
  #2

  Ik denk niet dat je verder moet kijken. De huisarts zal het toch bij het rechte eind hebben als ik zo naar je bericht kijk. Je zou het kunnen vergelijken met een burn out.

  Reageer
  #3

  Wat geef jij dan als eventuele oplossing?

  Bij goed slapen nemen klachten af/verdwijnen voor die dag, alleen slaap ik vaak zonder echte reden slecht/weinig. Slaapmedicatie wil ik, maar ook de HA niet aan beginnen. Dit is dan ook uiteraard niet voor lange termijn, dus ook dit is geen oplossing.

  Psycholoog niet echt een oplossing, wachttijd duurt 6 maanden + deze situatie is niet echt veranderbaar. Ik zal altijd thuis blijven komen en terug vallen.

  Er moet iets gebeuren en zit op dit moment vast in een visceuze cirkel.

  Als de klachten afnemen en ik standaard goed en fijn slaap is dat echt al 9/10 van het hele probleem, alleen vind ik daar geen oplossing voor.

  Reageer
  #4

  Toch de psycholoog. Je kunt namelijk om anders met problemen / klachten om te gaan. En daarnaast moet je er dan toch maar eens over nadenken of je in die thuissituatie kunt blijven.

  Reageer
Reageer op: Jarenlange vermoeidheid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif