vernoemen naar arts

  • #1

    Hallo allemaal,

    Graag jullie mening;ik ben zwanger,we weten dat we een jongen gaan krijgen,we hebben al 2 namen,de eerste vonden we gewoon mooi maar de 2e naam is de voornaam van de cardioloog van mijn man.
    Mijn man loopt al een tijdje bij deze man,tis gewoon een hele fijne arts met toevallig ook een mooie voornaam.
    We willen hem een geboortekaartje sturen maar is het een idee om er wat bij te zetten ivm de vernoeming?
    Of gewoon zo laten,hij ziet het vanzelf wel?

    Tips en ideeen zijn welkom!

    Reageer
    #2

    Hoi
    Ik zou het vernoemen naar die arts.
    Het is ook altijd wel leuk om in een geboortekaartje wat neer te zetten over een naam hoe je eraan komt en zo. Het zou denk ik wel leuk zijn en het is natuurlijk een hele grote eer voor zo'n arts
    Groetjes en succes ermee

    Reageer
    #3

    Hallo gast,

    En wat is leuk om erbij te zetten?
    Gewoon,we hebben onze zoon naar u vernoemd oid?

    Reageer
    #4

    Hoi Janny

    Ja bijvoorbeeld dat en je kan er ook inzetten waarom je voor die naam gekozen heb de reden eigenlijk. Bedenk gewoon een leuk verhaaltje erbij die daarmee te maken heeft. Dat gaat jullie vast wel lukken.
    Ben benieuwd en succes met het verzinnen van je tekst.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    Hallo Janny,

    vernoemen jullie je kind echt naar die arts, of vonden jullie het een mooie naam en heet die arts toevallig ook zo? In dat laatste geval zou ik er zowiezo niets op uit doen.

    Ik zou me er echt ongemakkelijk bij voelen als ik die arts was en ik zou en een geboortekaartje krijgen [i]en[/i] een verhaaltje erbij a la: wij vonden dat u zo'n mooie naam heeft en u heeft ons zo goed geholpen dat we onze zoon naar u vernoemd hebben'. Deze mensen houden prive en zakelijk over het algemeen strict gescheiden (net als alle andere mensen die met clienten werken). Ook als je alleen een geboortekaartje zou sturen zou ik me er ongemakkelijk bij voelen. Je man kan ook op het eerstvolgende consult aangeven dat hij in de tussentijd vader is geworden en dat zijn zoon toevallig net als de arts heet. De arts zal waarschijnlijk blij voor jullie zijn en feliciteren, maar verder ziet hij jullie toch als client/clienten en tot die relatie zal hij het ook willen beperken.
    Zo'n man heeft verder niets met jullie priveleven te maken en jullie hebben ook geen zakelijke betrekking. Voor hem is je man 1 van de 1000'en clienten die hij heeft gezien. Okee, het is een fijne vent, aardig en vriendelijk in het contact, maar je man is en blijft gewoon een client van hem. Het spreekt voor deze man dat hij als arts zo vriendelijk en toegankelijk is, maar ik vind dit een normale eigenschap van iemand die met mensen werkt en daar kunnen vele artsen die het nog wel eens hoog in de bol hebben een voorbeeld aan nemen. Maar ze houden tevens een gezonde afstand aan in het contact met hun clienten, dat het niet te persoonlijk wordt.

    Ik zou het dus niet te persoonlijk maken en het niet doen (geen geboortekaartje en ook geen verhaaltje van vernoeming erbij). Die man voelt zich straks misschien wel op een voetstuk gezet en ik zou me er als arts wat ongemakkelijk bij voelen, want je wilt een normale relatie met je clienten. Niet dat clienten zo sterk tegen je opkijken en jouw op wat voor manier dan ook in hun priveleven betrekken.
    Maar okee, dat is hoe ik er tegen aan kijk.

    gast2

    Reageer
    #6

    Leuk idee! Het is altijd eervol als er iemand naar je vernoemd wordt! En zeker als blijk van waardering als deze arts veel voor jullie betekend heeft. Misschien wordt je zoon ook wel dokter?!

    Reageer
    #7

    Gast 2:ik begrijp wat je bedoeld maar dit is bij ons niet helemaal ter sprake...
    Ik zal het even uitleggen:de naam vd arts in kwestie willen we als 2e naam gebruiken.
    Ten tweede is mijn man geen client meer bij hem,we zitten inmiddels in het buitenland.Mijn heeft hier een andere cardioloog.
    Deze arts in Nederland hebben we af en toe contact mee dmv ansichtkaartjes,hij heeft zelf aangegeven dit op prijs te stellen.

    Reageer
    #8

    Via Speurders heb ik een superleuk gedicht gevonden,dit gaat m worden hoor!
    Aan een collega van deze arts heb ik t door laten schemeren,en ze zei dat ze zeker wist dat hij het leuk gaat vinden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Leuk! Tuurlijk, het is en blijft, hoe je het wendt of keert, eervol. leuk.

    Reageer
Reageer op: vernoemen naar arts


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief