overtijd na morning after pil

  • #1

    hoi,

    ik heb na 40 uur MAP geslikt, en nu ben ik al 7 dagen overtijd..ik ben niet aan de pil maar heb wel een condoom gebruikt..
    ik maak me zorgen of ik dan toch niet zwanger ben geraakt...??

    Reageer
    #2

    De MAP moet binnen 72 uur na de sex worden ingenomen om een (ongewenste) zwangerschap te kunnen voorkomen. Maar, hoe eerder je hem inneemt, hoe beter. De werking van de MAP daalt namelijk sterk na de eerste dag en is de 3e dag zelfs nog maar 58%.
    Je hebt een condoom gebruikt, de MAP op tijd geslikt, dus er is maar een (hele) kleine kans dat je toch zwanger bent geraakt. De MAP kan ook je cyclus verstoren (wat het meest waarschijnlijk is bij jou).

    Soms zijn er ook andere oorzaken voor het uitblijven van de menstruatie (als je term "uitblijven menstruatie" intoetst als zoekopdracht, vind je er genoeg over); stress is er één oorzaak van.

    Waarom doe je geen zwangerschapstest om het zeker te weten?

    Reageer
    #3

    Als je een condoom gebruikt heb en het niet gescheurd is zou er niks aan de hand moeten zijn en ben je waarschijnlijk niet zwanger, vooral als je daarna nog de morning after pil hebt geslikt. Het an altijd gebeuren dan als je niet aan de pil bent je ongesteldheid wat kan varieren en een paar dagen eerder of later zijn. Vooral als je gestresst bent kan dit je ongesteldheid uitstellen. Kijk het nog een paar dagen aan , je zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort wel ongesteld worden en anders kun je voor de zekerheid een zwangerschapstest doen. Die kunnen je tegenwoordig al na een week vertellen of je zwanger bent of niet.

    Reageer
    #6

    Ik ben nu ongesteld geworden na de morning afterpil, maar wel minder, mijn vraag is dus als ik de zwangerschaptest dan gewoon tijdens mijn menstruatie kan doen of daarna?

    Reageer
    #7

    Daarna.

    Reageer
    #8

    Hallo ik heb een vraag.
    Mijn vriendin heeft 10 dagen de pil geslikt op de 1/2 dag toen ze ongesteld was(dit is de eerste keer dat ze de pil slikt) vervolgens hadden we na die 10 dagen seks gehad (ik ben niet ik haar gekomen). De ca 27 uur later heeft ze de morning after pil geslikt. En nu is mn vraag of de pill al werkt en wanneer weet je als je de pil slikt tijdens de map of het werkt?

    Alvast super bedankt!!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als ze de pil is gestart op de eerste dag van de menstruatie, is ze vanaf de eerste pil gewoon beschermd. Als ze op een andere dag is gestart duurt het 7 dagen voordat ze door de pil beschermd is. Ze was dus in ieder geval beschermt door de pil. De MAP was dus niet nodig geweest. Na het nemen van de MAP duurt het weer 7 dagen voordat dat de pil weer betrouwbaar is.

    Reageer
    #10

    Hallo
    Ik neem al een goed 3 maand de pil en zit in de stopweek. We hadden gemeenschap maar de condoom is gescheurd en hij was klaar gekomen. We haddn het niet door dat de condoom was gescheurd. Mijn vriend heeft direct naar de apotheek, ik heb 10 min na het gebeuren de map geslikt (dit was dinsdag) Nu moet ik morgen beginnen met mijn volgende strip en ik ben nog niet ongesteld geweest. Ik heb een beetje stress :/ kan ik me maandstonden hebben wnr ik bezig ben aan mijn strip? Groetjes #16j

    Reageer
    #11

    Waarom heb je ueberhaupt de morning after pil gebruikt? Je gebruikt de pil toch? Die beschermd je ook in de stopweek. Dat je bloeding uitblijft, komt door de MAP. Start wel op tijd met de pil maar houd er rekening mee, dat de pil de eerste 7 dagen niet betrouwbaar is door de MAP.

    Reageer
    #12

    Bedankt.
    Ik was onzeker en voor het zekerste om niet zwanger te zijn heb ik de Map genomen. We waren ook in paniek op da moment omdat het de eerste keer was dat zoiets gebeurd en dat hij klaar was gekomen in mij zonder opzet. Zal ik dan nog mijn maandstonden hebben?

    Reageer
    #13

    Dat kan maar ze kunnen dan wat later komen..het is ook mogelijk dat ze verder uitblijven tot de volgende stopweek. Dat zul je even moeten afwachten

    Reageer
    #14

    Hallo,

    seks gehad toen deen volgende morgen meteen een morning after pil ingenomen en op die dag savonds had ik weer seks en heb ik de volgende morgen weer een morningafter pil ingenomen. ik begon gister ongesteld te worden wel later ik pas het nu bij 33 dagen normaal ook weleens bij 28,31 schilt nog al eens. ik ben verlies nu niet veel bloed en niet weinig eigenlijk zoals altijd met mijn ongesteldheid. gisteren een zwangerschapstest gedaan en daar kwam negatief uit. wat nu doen als mijn ongesteldheid gewoon zo blijft? ik doe volgende week nog een test.

    Groetjes

    Reageer
    #15

    De MAP zijn geen onschuldige pillen. Je mag er ook geen twee achter elkaar gebruiken. je krijgt op doe manier een overdosis van hormonen binnen, die je hele cyclus en je hormoonstelsel in de war schoppen. Ga aan de pil of gebruik condooms...

    Wanneer heb je de MAP gebruikt?

    Reageer
Reageer op: overtijd na morning after pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief