na morging after pil overtijd

Online ZorgZus
 • #1

  Hoiihooi.
  Ik had een vraagje & het zit zeg maaar zo: vorige maand met oud & nieuw heb ik seks gehad met een jongen en ik was toen niet aan de pil op dat moment & we hebben niks gebruikt. Maar hij is niet klaargekomen. Maar nu heb ik het vorige week weer met een jongen gedaan & ook niks gebruikt, toen heb ik 28 uur later de Morning After Pil gehaald, maar ik ben nu al 4 dagen over tijd. Kan dat komen omdat ik de Morning After Pil heb genomen en dat het nu in de war is? Is de kans groot dat ik zwanger ben?
  Alvast bedankt! KislaXx

  Reageer
  #2

  Hallo KislaXx, de enige manier om er achter te komen om te weten of je zwanger bent of niet, is testen. Zo'n test kun je bij de drogist of de apotheek kopen.

  Laat je weten wat de uitslag is?

  Josje

  Reageer
  #3

  Lieve KislaXx,

  De morning-after pil is een pil met hormonen die ervoor zorgen dat je ongesteld gaat worden (en daarmee dus de eventuele vrucht wegspoelt).
  Die ongesteldheid beging met het "onbruikbaar" maken van de placenta.
  Wanneer je lijf aansluitend "merkt" dat je placenta niet meer een eicel kan voeden/dragen, stoot je lijf de placenta af: dit is de bloeding.
  Als je twijfelt neem dan een 2e morning-after pil, je kan deze tot ongeveer 72uur na het moment van bevruchting innemen.
  En zoals Josje schreef : doe een test bij twijfel.

  We horen graag weer van jou,
  Sterkte !

  Reageer
  #4

  hoiihooi josje & guusje.
  dankjewel dat jullie me vraag hebben beantwoord & als ik volgende week zaterdag nog niet ongesteld ben geworden dan haal ik sws een test.
  & als ik het weet dan laat ik het jullie graag nog wel horen.
  & dank jullie wel. Xxx

  Reageer
  #5

  9 jaar gelede had ik mijn pil en had ook sex hadden toch voor de zekerheid morning after pil gaan halen omdat de dag ervoor mijn laatste pil was ook ik werd niet op de dag dat ik moest ongesteld zo 1 klein pilletje kan er voor zorgen dat je pas 2-3 dagen later ongesteld word

  Reageer
Reageer op: na morging after pil overtijd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief