Pil vergeten na stopwerk

  • #1

    Na een week ongesteld te zijn geweest zou mijn vriendin op de zondagavond rond 20u haar pil moeten hebben genomen maar is dit vergeten zo bedachthen wij ons de volgende ochtend.
    We hebben die zondag rond een uur of 20/21 nog seks gehad en maakten ons mede hierom enorme zorgen. Natuurlijk meteen de pil geslikt de volgende dag rond een uur of 11.30 en de huisarts gebeld wat te doen. De medewerkster zei haar in ieder geval haar pil van die dag (maandag) op gewone tijd in te nemen voor de rest wist ze het niet goed en ze zal overleggen netbeheerder de arts en ons terugbellen. Om 13.30 nog niks gehoord en zelf maar teruggebeld, ze had overlegd en waren tot de conclusie gekomen dat er een Morning after pill geslikt moest worden zsm.
    We zijn samen dus vervolgens ook naar de apotheek gegaan een Morning after opgehaald en deze heeft mijn vriendin ook meteen ingenomen (maandag 14u).
    Het telefoontje kern de huisarts was erg verwarrend en we maken ons erg veel zorgen en snappen het allemaal niet meer goed na veel speurwerk op internet. Heeft iemand hier ideeen over hebben wij juist gehandeld? En wat is de kans dat ze toch zwanger is? Alvast bedankt voor een eventuele hulp.

    Reageer
    #2

    De seks hadden wij op zondagavond

    Reageer
    #3

    Omdat ze de eerste pil meer dan 12 uur later heeft genomen dan de bedoeling was, is het inderdaad goed geweest om de MAP te gebruiken. De kans op een zwangerschap is zo in ieder geval heel erg klein.. Jullie moeten er nu wel rekening mee houden, dar ze niet meer door de pil beschermd is tot na de volgende stopweek. Wel de strip helemaal afmaken

    Reageer
    #4

    oke erg bedankt, ja dit hadden we gelezen in de bijsluiter en gaan we doen!

    Reageer
Reageer op: Pil vergeten na stopwerk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief