wordt je heel moe van Clomipramine

  • #1

    Ik ben een man van 39. Ik gebruik al jaren Clomipramine voor mijn OCS. Echter ik voel me ook al jaren extreem vermoeid. Ik denk zelf dat het aan de Clomipramine ligt. Het is zelfs zo erg dat ik op de bank zit en, vechtend tegen de slaap mijn ogen niet meer open kan houden. En dat terwijl ik zes-zeven uur slaap gehad heb (minus twee keer tien minuten om de hond uit te laten). En het gekke is, hoe later op de avond hoe wakkerder ik word. Misschien komt dat omdat ik 's avonds niets belangrijks meer te doen heb. Terwijl ik vroeger om vijf uur klaarwakker was op zondag om tekenfilms te kijken. En ik vond mensen die uitsliepen maar raar, want dan verslapen ze heel hun leven. Ik wil wel heel veel maar ik zie overal tegenop als een berg. Drinken inschinken voelt alsof ik de marathon moet lopen. Het is net alsof er een luik onder me vandaan getrokken wordt en ik moet vechten om "boven te blijven, om wakker te blijven". Ik kijk bv een hele spannende film om 11 uur en het volgende moment word ik om drie uur wakker. Dit gebeurt me zoooo vaak. Ben ik nu gek of ligt dit echt aan de Clomipramine?

    Reageer
    #2

    Hai, als je de bijsluiter goed zou hebben gelezen, had je geweten dat slaperigheid één van de vele bijwerkingen is van dit middel:
    http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h29397.pdf

    Reageer
    #3

    Ik heb de bijsluiter helemaal doorgelezen.
    En slaperigheid is inderdaad 1 van de bijwerkingen.
    Maar de mate die ik ervaar vind ik toch zorgwekkend.
    Ik vind het nogal een verschil tussen slaperigheid en totaal voor pampus liggen en echt alles teveel vinden.

    Reageer
    #4

    Als ik het zo lees is dit middel erger dan de kwaal gebleken.
    OCS/obsessieve-compulsieve stoornis lijkt mij een typische "stoornis" uit de DSM waar onze o zo kundige heren psychiaters en pillenboeren een etiketje opgeplakt hebben als excuus om pillen voor te schrijven.
    Pillen die, zoals elk middel uit de psychiatrische stal, niets geneest maar alleen symptomen onderdrukt en tegleijkertijd steeds meer schade aan het zenuwstelsel aanricht.
    Ik geloof direct dat je symptomen reeel waren maar een ziekte is dit niet. En wat zou de veronderstelde werking van dit middel eigelijk moeten zijn? Wat zou het volgens de voorschrijvende arts moeten genezen?

    Ik denk dat er andere manieren zijn om aan angst of obsessie te werken, vaak zit er toch iets onder. Een goede lichaamsgerichte therapeut kan hier een eerste aanzet toe zijn.
    Mijn klemmend advies is om het middel heel langzaam af te bouwen. En ook hier geldt het devies:
    Stop nooit abrupt met het slikken van psychiatrische medicatie maar bouw heel langzaam af, liefst onder supervisie van een kundig, niet-psychiatrisch arts.
    Sterkte, Klaas

    Reageer
    #5

    Ocs is geen ziekte??????????

    Reageer
    #6

    Beste Viper,

    Ik slik sinds 2006 Clomipramine voor een ernstige dwangstoornis en voel me altijd uitgeput. Ben in 2008 geopereerd (DBS) en sindsdien gaat het veel beter met me maar de clomi slik ik nog steeds. Heb ook erg veel last van erge pijn in armen en benen maar weet niet of dat door de clomipramine komt. Nu ik alles bekijk op het internet denk ik dat ik ga proberen af te bouwen. Kan iemand mij vertellen welke schade aan het zenuwstelsel er bedoeld wordt door het slikken van deze pillen?????

     

    Bij voorbaat dank!!!

     

    Reageer
    #7

    Er is een hele scala van klachten die daaronder kunnen vallen. Kijk op deze pagina bij "bijwerkingen" .

    https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/preparaatteksten/c/clomipramine

    Reageer
Reageer op: wordt je heel moe van Clomipramine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief