Overmatig Zweten / Antidepressiva Clomipramine

  • #1

    Ik heb nu al bijna een jaar last van zeer overmatig zweten op mijn hoofd en in mijn gezicht. Het is zelfs zo erg dat ik de afgelopen winter nooit een trui heb gedragen omdat ik het zo warm had bij de minste inspanning. Dit terwijl ik een goede conditie heb en mijn hele leven al veel sport. Eerder zweette ik ook wel veel in mijn gezicht, maar niet zoveel als nu. Als ik een kwartiertje rustig gefietst heb dan ben ik al drijfnat.Laat staan als ik echt hard ga fietsen...

    Ik ben ongeveer een jaar geleden anti depressiva gaan slikken en ik vermoed dan ook dat het daar mee te maken heeft, zou dat kunnen?

    En wat zou ik er aan kunnen doen?

    Reageer
    #2

    Hai, welke antidepressiva slik je (naam)? Ik heb op dit forum veel gelezen over bijwerkingen waaronder overmatig zweten...

    Groetjes

    Reageer
    #3

    Dit komt inderdaad van de anti-dep.(bijwerking)
    Ik gebruik al een hele tijd seroxat en ervaar het zelfde.Iedere ochtend drijfnat en overdag bij de minste inspannig al aan het zweten.Bij temperaturen boven de 20 graden voel ik mij al niet meer prettig en loop in de winter ook het meeste in T-shirt.(binneshuis)
    Ben ooit eens gestopt met anti-dep. en het zweten was weg.Helaas ben ik weer moeten beginnen en binnen 1 maand weer deze bijwerkingen.Wat kun je hier aan doen? Eigenlijk niets dan het te accepteren hoewel ik weet dat het er moeilijk is.
    Succes verder.

    Reageer
    #4

    Ik gebruik clomipramine.
    Balen zeg, dat zweten.
    Maar als het lang genoeg goed gaat (geen depressieve klachten meer) dan mag ik proberen te stoppen met het medicijn. Hoop maar dat dat dan goed gaat, want dit wil ik echt niet mijn hele leven!

    Reageer
    #6

    ik heb hetzelfde sinds ik anafranil gebruik.zeer onprettige bijwerking

    Reageer
    #7

    Kan verhoging van dosering de bijwerking zweten verergeren?

    Reageer
    #8

    Ja, dat zou kunnen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, ik gebruik al 17 jaar clomipramine, nu ik dit typ zweet ik ook, even bij de tandarts geweest, kleine inspanning, maar ga na de zomervakantie afbouwen, ik wil overstappen op biologische serotonine, t zweten heb ik al jaren op de koop erbij genoemen, maar ik vind t steeds hinderlijker worden, ben nu veertig jaar en wil toch stoppen na zo lang eraan gezeten te hebben, al voel ik me al 17 jaar "normaal "gelukkig, wat overgewicht wil ik ook wel kwijt, komt ook door dit medicijn, vr. groet M uit S.

    Reageer
    #10

    M. uit S. ik gebruik geen hoge dosering, maar 50 mg. per dag en toch zweet ik veel vooral in gezicht, nek en bovenlichaam.. Ik denk ook hoe hoger de dosering hoe meer je kan zweten.

    Reageer
    #11

    Ik slik 3x 75 mg clomipramine en zweet heel de dag door als een gek ik denk dat er niks aan 't doen is of hebben jullie de oplossing?

    Reageer
    #12

    @Dusss Ik ben zelf meer van de natuurlijke wegen dus ook bij bijvoorbeeld depressieve klachten. Heb zelf een natuurlijk middel voor de serotoninehuishouding, zonder de bijwerkingen van een medicijn.

    Reageer
    #13

    Hoi Catootje, ik zweet ook als een dolle van smorgens tot ik stop met bewegen savonds, en gebruik anti depressiva, mag ik vragen wat jij voor natuurlijk middel gebruikt voor serotoninehuishoudeng ??

    Reageer
    #14

    @Snet. Het begint wel met een goed eet- en leefpatroon, bepaalde supplementen omdat je tekorten moet aanvullen. Aanvullend kan je middelen als 5htp, theanine of CBD-olie gebruiken. Dit soort middelen alleen niet in combinatie met antidepressiva. Theanine kan misschien wel maar dan zou je advies moeten vragen. Niet elke persoon is ook het zelfde dus wat bij de één helpt hoeft bij de ander nog niet te helpen of te weinig.

    Heb in een verleden allerlei medicatie gebruikt, onder andere antidepressiva. Ben daardoor een beetje anti-medicijn geworden. Overweeg goed wat je wil, wat je kan. Voel me zelf in elk geval beter dan destijds met medicatie, ook al heb ik mindere momenten en na zware tijden best moe maar na een poosje vroeg  naar bed gaat het wel weer. Naar je lichaam luisteren heet dat.

    Reageer
    #15

    Ik heb fybromy algie en slik daarom amitrypiline 50mg en ik zweet me helemaal rot mensen spreken mezelf er op aan gewoon waardeloos is dat ,stoppen kan helaas niet wand dan kan ik me helaas helemaal niet meer bewegen .
    Heeft iemand nog tips wat je het beste kunt doen tegen dat zweet

    Reageer
Reageer op: Overmatig Zweten / Antidepressiva Clomipramine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief