De juiste kleding tegen transpireren

De juiste kleding tegen transpireren

Transpireren is een heel natuurlijk verschijnsel. Iedereen zweet tenslotte weleens. Maar hoewel dat de normaalste zaak van de wereld is, is het niet fijn om overmatig te transpireren. Veel mensen in onze maatschappij hebben hier last van. Ze krijgen bijvoorbeeld duidelijk zichtbare zweetvlekken in hun kleding of ze ruiken al heel snel naar zweet. Dit is natuurlijk best gênant en dus wordt er hard gezocht naar een goede en gezonde oplossing tegen overmatig transpireren.

Ongezonde manieren om van zweten af te komen

Er zijn heel veel manieren bekend om van zweten af te komen. De meeste van deze manieren zijn echter ongezond of werken zelfs averechts. Dit zijn bekende methoden:

  • Minder bewegen. Natuurlijk zweet je minder wanneer je minder beweegt. Toch is deze oplossing absoluut niet effectief, want door minder te bewegen verslechterd de conditie. Hierdoor ga je zelfs veel sneller zweten zodra je wel beweegt. Stoppen met sporten is erg ongezond.
  • Anti-transparant. Dit middel beweert dat het het transpireren volledig tegenhoudt. Zweten is echter een natuurlijk verschijnsel en mag nooit helemaal geremd worden. Het is namelijk een proces in het lichaam om van afvalstoffen af te komen. Anti-transparant werkt tegen zweten, maar zorgt ervoor dat de afvalstoffen niet goed weg kunnen uit je lichaam met alle gevolgen van dien. Bovendien is er onderzoek waaruit blijkt dat anti-transparant borstkanker zou kunnen veroorzaken.
  • Dagelijks douchen. De menselijke huid is er niet tegen bestand om dagelijks uitgebreid gewassen te worden. Het gevolg is dat de huid droger wordt. Dat heeft weer als effect dat het lichaam wat meer gaat zweten om de vochtigheid op peil te houden. Het is veel gezonder voor de huid om elke 2-3 dagen uitgebreid te douchen. Even met een nat washandje de probleemzones schoonmaken is natuurlijk geen probleem en kan vaker gebeuren.

De juiste kleding tegen transpireren

Er zijn gelukkig ook gezondere methodes om van het transpiratie-probleem af te komen. Zo is het bijvoorbeeld heel effectief om lichtere kleding te gaan dragen. Dikke stoffen zoals wol en fleece zorgen ervoor dat je sneller gaat zweten. Terwijl stoffen als bamboe-stof en katoen juist zorgen voor een veel minder sterke zweet-reactie. Voornamelijk bamboe heeft als bijzondere eigenschap dat het snel vocht opneemt en dat veel effectiever doet dan alle andere stoffen. Neem bijvoorbeeld boxershorts van Bamigo, die van bamboe-vezels zijn gemaakt. De stof neemt het vocht razendsnel op, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je een droog gevoel hebt. Omdat de stof zo’n grote capaciteit heeft, krijg je vrijwel nooit vochtige plekken in deze kleding. Dat geldt ook voor de basic T-shirts die je onder je kleding kunt dragen. Deze T-shirts voorkomen grote zweetvlekken. Het zweet wordt daarbij snel afgevoerd en zo wordt voorkomen dat je een nare zweetlucht in je kleren krijgt.

Wil je afkomen van je zweetprobleem, dan is dat een stuk eenvoudiger dan het lijkt. Misschien verwacht je dat het advies is om allerlei middeltjes te gaan gebruiken. Maar het is veel effectiever om te veranderen van kleding. Door te kiezen voor bamboe onderkleding en erboven laagjes dunne kleding te dragen, zal het probleem voor het grootste deel verholpen zijn. Overigens zijn er ook bamboe sokken die helpen tegen zweetvoeten en die zorgen dat je voeten ook minder snel gaan stinken.

– Partnercontent –

Delen:  
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief