Paroxetine vooral vermoeidheid bij stilzitten…

 • #1

  Hallo iedereen,

  sinds een dik jaar slik ik 10mg paroxetine per dag. Ik zou hier liever mee stoppen maar dat is een ander verhaal (dokter raadt het af)

  Ik heb ook al een hele tijd last van vermoeidheid maar het is zo'n aparte vermoeidheid. Bv. gisteren heel de dag gaan wandelen/beziggeweest en ik had er niks last van. Stappen ging vlot en zelfs het warme weer kon me niet deren!! Toen ik thuis kwam nog steeds ok en ik had zelfs geen zin om te gaan slapen ondanks het late uur.

  Vandaag ben ik zo loom als iets. Ik zit in de zetel en mijn ogen zouden toevallen echt een enorme vermoeidheid valt dan over me heen. Nu in gang geraken is erg moeilijk! Ik zou het liefst van al in mijn bedje kruipen en heel lang dutten.

  Wat ik vooral wil zeggen is dat ik soms super actief ben en goed vooruit geraak en er zijn zo van die dagen (redelijk vaak) dat het me écht niet gaat.

  Sinds vandaag bedenk ik me dat het aan de paroxetine kan liggen. Ik durf het al wel eens vergeten. Ik weet het niet slim! Maar doe het niet expres ofzo. Al snel voel ik dan die typische electrische shockjes en krijg dan een héél vreemd gevoel over mij.

  Nu lees ik soms dat de dosis er voor kan zorgen dat je zo vaak moe bent?

  Maar ik vraag me vooral af is er een mogelijkheid dat de paroxetine er voor zorgt dat ik zo moe ben met momenten??

  Reactie
  #2

  Lilietje, je dokter "raadt het af" om er mee te stoppen.
  Wat is zijn behandelplan dan wel? Hoelang meot je het voglens hem dan slikken alvorens je genezen bent en het kan afbouwen? Heeft hij met je besproken dat hoe langer je het gebruikt, zo langer en zwaarder het ontwenningsproces zal worden?

  Seroxat is bij uitstek berucht om vreselijke onttrekkingsversijnselen als je het probeert af te bouwen, ook van 10 mg. Deze wordne door de fabrikanten hardnekkig ontkend.
  Lees je goed in en maak een plan alvorens te gaan afbouwen. Echt, er zijn andere en midner gevaarlijke manieren om te werken aan angst of depressie.

  Je huidige klachten kunnen een gevolg van de parxotine zijn, hoewel bij mij de hel pas echt opende na het stoppen zijn er genoeg mensen die tijdens gebruik al ernstige bijwerkingen ondervinden.
  Ook neemt vaak op termijn de werking af en de bijwerkingen toe.
  Onderstaande thread op deze site bevat heel veel info, trek er een weekeindje voor uit en lees hem helemaal:

  http://www.dokter.nl/forum/Medicijnen/195632-stoppen-met-paroxetine-bijverschijnselen.html

  Ook is er op internet nog veel meer over te vinden, een goed startpunt is de Engelstalige Wikipedia pagina:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Paroxetine
  Lees vooral ook de stukjes onder Controversy en Discontinuation syndrome.

  Tenstlotte wil ik je wijzen op onderstaande online support site, de NL vertaling is door mij geschreven:
  http://antidepressantwithdrawal.info/nl/home.php

  Laat je niet afschepen door de arts, hij si degene die jou goed moet voorlichten en begeleiden en het feit dat hij anno 2012 nog paroxetine voorschifjt geeft al aan dat hij ernstig achterloopt in zijn kennis.

  Kijk ook eventueel onderstaande Engelse documentaire over Seroxat/Paroxetine, waaruit blijkt dat alle problemen reeds meer dan tien jaar bekend zijn!
  http://www.youtube.com/watch?v=99RWfNVJKlo

  Sterkte!

  Reactie
  #3

  Grappig, dit zou mijn verhaal kunnen zijn!! Heb exact hetzelfde al jij!!!

  Reactie
  #4

  Ook hier extreme vermoeidheid zodra ik ga zitten. Als ik een bezige dag heb voel ik mij veel beter.

  Reactie
  #5

  Een heel herkenbaar dagelijks bij effect, gebruik het al 30 jaar , en een slopende vermoeidheid is aanwezig zo dra ik uit bed kom het brengt mij direct ertoe om eerst te gaan zitten . heb de eerste jaren meer geslapen dan geleefd dit heeft wel 7 jaar geduurd. daar na langzaam door ondernemen en meer in sociale leven bezig te gaan een leefbaar leven gekregen de vermoeidheid is wel gebleven maar door het te accepteren en de wetenschap dat afbouwen van het middel direct effect heeft op alles geest en lichaam.       daaruit een volgend een sterke drang tot zelfdestructie . dit heeft mij inzicht gegeven ermee te leven , omdat het leven  nog vele mooi kanten heeft. heb geprobeerd met minder dan milligram te minderen , maar een dag er na voelde ik mij dan al beroerd. er is voor sommige waaronder ik geen alternatief dan te gebruiken. het is zeker niet optimaal maar ik realiseer mij dat zonder de medicatie ik er niet meer zou zijn. het leven is nu eenmaal niet perfect.

  Reactie
  #6

  ik slik sinds 4 weken paroxetine ivm paniekstoornis en agorafobie na vele jaren efexor te hebben gebruikt. Had ik vorige week een goede week, na een luie zondag ben ik deze week niet vooruit te branden. Lamlendig en moe. Moest hierdoor de psych afbellen. Zij wijt het aan mijn karakter! Ik moet doorzetten,  mezelf  toespreken. Echter ik ben altijd in gevecht met mezelf.

  Reactie
Reageer op: Paroxetine vooral vermoeidheid bij stilzitten…
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief