Maag klachten???

 • #1

  In begin februari heerste er hier een buikgriep golf. Daar heb ik zelf ook last van gehad waarbij daar één dag last van heb gehad. Koorts en braken. Een dag erna kon ik wel weer wat eten (lichte voeding). Dit ging overigens goed.

  Na een week begon ik maag klachten te krijgen. Opgeblazen gevoel, bijna geen eetlust, pijn aan de maag als er eten wordt doorgevoerd van de slokdarm naar de maag. 2 Weken na het ziek zijn had ik 's avonds iets te veel gegeten. De dag erna was ik de hele dag misselijk. Iets wat bij mij bijna nooit voorkomt. Begin maart had ik een feest van mijn schoon vader. Ik voelde me die dag ook niet 100% waarna ik met misselijkheids aanvallen en hitte aanvallen vroeg na bed ben gegaan. Dit heeft een aantal uren aangehouden waarna ik gelukkig inslaap viel. Omdat ik steeds last had van opgeblazen gevoel en een gevoel alsof ik een baksteen in mijn maag had, heb ik van mijn ouders Ranitidine gekregen, aangezien mijn broertje er een paar dagen ook last van heeft gehad. Dit heb ik ook gebruikt voor een week. Elke dag 1 bruistablet. Dit verminderde het baksteen gevoel in mijn maag en kon weer wat redelijk eten. Maar het was niet zoals het moest zijn. Ik ben vorige week naar de dokter geweest. Deze hebben mijn verhaal aangehoord (niet in detail als nu) en vermoed dat ik een geirriteerde maagwand heb. Deze hebben mij Omeprazol voorgeschreven die als het ware een laag in de maag aanmaakt. Deze moest ik op een vast tijdstip innemen. Dit doe ik in de avond uren rond 22 uur, omdat ik dan zeker weet dat ik het op een vasttijdstip kan innemen. Maar gisteren voelde ik mij opeens niet lekker. Ik had een misselijk gevoel in me maag en door me hele lichaam voelde ik me heel licht. Alsof ik maar 2 KG woog. Daarbij kreeg ik last van darm krampen en kon ik na de wc. Ook last van winderigheid waarbij ik gewoon bijna een ballon mee kon opblazen haha. Ik ben toen vroeg na bed gegaan. De klachten heb ik sinds dat ik die ene keer ziek ben geweest.

  Nu kan ik mij herinneren dat ik ook maagklachten had. Dit was anderhalf jaar terug en ben daar naar de dokter voorgeweest. Moest bloed prikken en er was niks aan de hand. Echter bleek dit achteraf te maken te hebben door stress. Dit kwam door mijn relatie die ik destijds had. Nadat deze verbroken was, kon ik weer alles doen. Nu heb ik sinds een half jaar een relatie maar leid onder geen enkele omstandigheden aan stress.

  Zelf ben ik 1.78m en heb altijd een gemiddeld gewicht gehad van rond de 53 kilo. Sinds ik maag klachten heb schommel ik rond de 50 kilo wat ik zelf al veelste laag vindt voor mijn 23 jarige leeftijd. het gewicht van 53 kilo heb ik altijd al gehad en kan eten wat ik wil en kom niks bij.

  Reageer
  #2

  Klinkt heel bekend. Ik heb in 3 maanden tijd twee keer buikgriep gehad en sinds die tweede keer is mijn spijsvertering niet meer wat het voorheen was. Opgeblazen en misselijk gevoel en inderdaad een steen in de maag of het idee dat er een strakke band omheen zit. Is het de nasleep van de griep? Geen idee. Ik eet weer normaal, maar heb nog regelmatig dat misselijke gevoel. Ben er niet mee naar de huisarts geweest en wil er liever ook niks tegen in nemen. Ik ben ook aan de lichte kant: 1.72M en 52 kg.
  Kan op zich eten wat ik wil, maar kom niet aan. Eet ook niet te vet, anders krijg ik last van oprispingen. Maar we zijn er mooi klaar mee...

  Reageer
  #3

  ja tis inderdaad vervelend. Deze week ben ik voor de tweede keer naar de dokter gegaan. Ik had ook last van symtomen van een te snel werkende schildklier zoals ik dat zelf ondernomen had:

  U heeft last van hartkloppingen, afvallen, zweten, een gejaagd gevoel, trillen, spierzwakte, diarree of u bent snel geïrriteerd. Soms (bij de ziekte van Graves) heeft u ook oogklachten: ogen die groter lijken dan normaal, of oogleden die u moeilijk kunt sluiten. U kunt last krijgen van onregelmatige hartkloppingen (een hartritmestoornis).

  Nou die dingen heb ik een paar keer gehad. Vorige week woensdag dus. Heb dit ook aan de dokter gegeven. Ook diabetes komt voor in onze familie. Dus ze heeft meteen een bloedtest laten doen op diverse dingen zoals de schildklier op suiker en nog andere dingen. Weet niet precies wat. Ik moest mijn medicatie van Omeprazol gewoon afmaken en als het nog zou zijn moet ik gewoon nogmaals een kuur maken. Als het dan niet weg zou zijn dan moest ik meteen terug komen. Vandaag weer last van misselijkheid en me darmen.. tis elke dag wel iets. vind het echt vervelend.

  Reageer
  #4

  Daarnaast ben ik van 52 kilo naar 49.5 kilo gegaan. Dus echt niet goed. Ik kan dat al helemaal niet hebben. Veel mensen zien gewoon dat er iets aan de hand is.

  Reageer
  #5

  Hoi!

   

  mag ik vragen wat er uiteindelijk uit is gek omen?

   

  groetjes,

  Kelly

  Reageer
Reageer op: Maag klachten???
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief