Na griep nog lang misselijk

 • #1

  2 maanden geleden kreeg ik te maken met een griepje die insloeg als een bom. Mijn weerstand is er al een tijdje op achteruit gegaan door gewoon ongezond leven, ik merk de laatste 3 jaar dat ziek worden steeds extremer aanvoelt. Ik had toen last van misselijkheid, draaierigheid, een heel zwak gevoel omdat ik bijna niks meer at. Heb echter niet moeten overgeven, alles bleef nog net binnen. Ik ben sinds het verlichtte zo begin juli op een licht verteerbaar dieet gegaan, met zo min mogelijk vet en zo min mogelijk eten. Wel gezonder, heb fruit erbij gegooid, wat ik normaal echt nooit at. Ik ben ook zeer afgevallen in die periode.

  Nu ben ik nog steeds misselijk. Niet meer de hele dag door, hoewel de hele dag er nog een heel vaag en ongemakkelijk gevoel zit in de buik. Soms heb ik dan een momentje van misselijkheid, meestal 's middags. Ik ben nu wel weer normaler gaan eten, want ik liep erbij als een geraamte. Dat doet anderhalve maand leven op niks met je. Ik ben weer bezig met wat aankomen, maar dat gaat moeilijk nu ik nog steeds wel eens misselijk ben en zo'n vervelend gevoel in de buik voel. Naast dat heb ik nu ook nog wel eens last van hoofdpijn en snelle vermoeidheid. Ben de laatste tijd ook heel erg gespannen, want ik ben bang om weer ziek te worden en weer een hele week plat te liggen.

  Mijn huisarts kon niks vreemds vinden in mijn buik. Alles voelde goed en hoorde goed aan. Ik heb een ontlastingsonderzoek laten doen, waar niks op te vinden was. Ik heb een bloedonderzoek moeten doen, waar niks uitkwam naast een tekort aan vitamine D. Ook heb ik een echografie laten doen op aanraden van de dokter van de hele buik, maar ook daar was alles goed. Dit zou me gerust moeten stellen: er is niks ernstigs aan de hand dus. Toch zit het heel erg in de weg allemaal en ben ik steeds onzekerder, over eten en erop uitgaan. Wat kan er aan de hand zijn? Staartje van de griep, of toch iets anders nog? Is er iets wat ik kan doen?

  Reageer
  #2

  Wat heb je gedaan of wat doe je aan het vit D tekort

  Reageer
  #3

  Als de zon schijnt ga ik dan even in de tuin zitten. Heb ook nog een vrij korte tijd vitamine D aanvulling genomen van Dagvarit.

  Reageer
  #4

  Laat toch opnieuw bloedonderzoek doen.
  Als je vit D nog steeds te laag is al er toch wat aan gedaan moeten worden
  Het zou en verklaring kunnen zijn

  Reageer
  #5

  Hoe kan dat dan verklaard worden? De huisarts vond deze uitkomst niks verklaren, vertelde me dat er geen verband kon zijn tussen de twee.

  Reageer
  #6

  Een vit D tekort kan ernstige vermoeide veroorzaken. Dat heeft dan weer gevolgen voor het herstel van het lichaam na bijvoorbeeld een infectie/griep
  http://www.vitamine-info.nl/nieuwsartikel/article/wat-doet-vitamine-d-126/

  Reageer
  #7

  Ik heb op dit moment ongeveer het zelfde. Ik moest 2,5 week geleden opeens overgeven maar een paar dagen daarna ging het weer helemaal goed met met tot ik op de 3e dag na dat ik moest overgeven opeens super misselijk werd en het gevoel kreeg alsof ik overgeven alleen kwam er niks. Nu is het zo al 2 weken aan de gang en zit er wel een beetje verbetering in maar ook niet om naar huis over te schrijven.

  Ik heb ook een bloedonderzoek gedaan en een urine onderzoek.

  Uit het bloedonderzoek kwam niks en het urine onderzoek is nog niet bekend.

  Weet iemand misschien iets van wat dit kon zijn want het begint nu wel heel erg vermoeiend te worden.

  Reageer
  #8

  Sarah, ik heb momenteel bijna hetzelfde. I.p.v heel erg misselijk ben ik nu steeds een beetje misselijk. Bij mij begon het vorige week vrijdag met uit het niets overgeven, vervolgens de hele vrijdag en zaterdag ziek. Zondag ging allemaal weer goed en vanaf maandag steeds met vlagen misselijk. Misschien een nieuwe variant buikgriep... ik ben benieuwd of meer mensen dit hebben.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Na 1 dag diaree (nu over) nog last van af en toe misselijk rommelende darmen en erg moe.

  Reageer
  #10

  Ik lees even mee, heb namelijk ook sinds dat ik griep heb gehad (drie weken geleden) nog steeds heftige vlagen van misselijkheid. De laatste dagen kan ik bijna niks doen zonder het gevoel te hebben dat ik moet overgeven. Hiernaast ben ik erg moe en duizelig. Ben overigens nog niet naar de huisarts geweest, twijfel hierover

  Reageer
  #11

  2 weken geleden echt een vette griep gehad.

  Totaal uitgeteld wij alle 4 thuis.

  Redelijk opgeknapt maar nog steeds moe en last van slijm in de keel dat niet weg wil.

  Ik wordt s'morgens misselijk wakker heb last van de maag en is ligt geirriteerd.

  Het houd niet op, het gaat iets beter als ik eet, ik slik wel maag zuurremmers ivm maag klachten maar die helpen ook niet echt meer.

  Lichte pijn in de boven maag heb het zelfde gevoel als voor mijn maag onderzoek een paar maanden geleden.

  Het is best vervelend het bepaald je dag, vooral omdat ik in een herstelfase zit van een burnout van een jaar geleden.

  Zijn er nog tips om wat te doen aan dit probleem ik hoor het graag.

   

  Mvg PP

   

   

  Reageer
  #12

  Ik denk dat het dan toch goed is om met de klachten naar de huisarts te gaan

  Reageer
  #13

  Idem hier, griep gehad en na 2 week nog misselijk gevoel...en moe

  hoop wel dat snel overgaat pfffff

  Reageer
  #14
  • Heb precies hetzelfde gehad, griep van 1 week, nu idd heftige vlagen van misselijkheid en vermoeidheid. Misschien even een bloedtest doen idd.??. Wat moet ik anders doen?
  Reageer
  #15

  Kwam er bij jou iets uit de bloedtest Aus? Ik heb hetzelfde namelijk..

  Reageer
Reageer op: Na griep nog lang misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief