verdikking aan 1 zijde maag

  • #1

    Hallo,
    Ik heb al een behoorlijke tijd een kleine, egale verdikking bij mijn maag. Nu ben ik de afgelopen tijd een aantal kilo'saaangekomen. Nu lijkt het alleen maar erger te worden. Wat moet ik hiermee. Althans, is dit normaal? Verder geen klachten. Maar als ik dus richting mn tenen kijk, is mn maag echt dikker. Rechts zie ik mn buik, links slechter. Mn man zegt dat ik dit al zeker wel een 3/4 jaar tot jaar heb. Komt dit vaker voor? Ik ben ooverigens 40 jaar

    Reageer
    #2

    Het komt wel eens voor.
    Maar het is moeilijk te zeggen wat de oorzaak is. Daar is toch lichamelijk onderzoek voor nodig. Ik zou je adviseren om bij de huisarts langs te gaan.

    Reageer
    #3

    Beste tandor, daar is altijd een lichamelijke oorzaak voor? Afgelopen week moest had ik een afspraak bij de assistente en heb het haar gevraagd. Even beter voor mezelf zorgen en aankijken. Als ik lig schijnt het niet zichtbaar te zijn. Ik vergeet soms tussen de middag te eten ivm continu rooster kids. Dan eet ik soms pas om 4 uur of half 5. Daarbij ben ik meer vezels gaan eten. Kon ermee te maken hebben. Aankijken wat het de rest van dit jaar doet. Blijft het gelijk of wordt het erger dan moet ik begin volgend jaar terug komen. Aangezien het vaker voorkomt ben ik wel benieuwd of er altijd een oorzaak gevonden wordt.

    Reageer
    #4

    Een assistente is er niet om diagnoses te stellen. Dat is voorbehouden aan de huisarts. Als een kant van je buik dikker is dan de ander is dat een lichamelijke kwestie. Dat hoeft overigens niets ernstigs te zijn. Maar de huisarts kan in ieder geval onderzoeken of er niets met ribbenboog of lever of darmen is.

    Reageer
    #5

    Dank je wel! Assistentes zijn tegenwoordig toch ook neer opgeleid? Het was dat ik er toch was voor een bevolkingsonderzoek, als se het op dat moment nodig vond hsd ze denk ik de huisarts die wel aanwezig was er wel even bijgehaald, denk ik. Kan neem ik aan geen kwaad om tot volgend jaar te wachten?! Ik loop er al zeker een haar mee, maar door het zwaarder worden vslt het veel meer op. Blij te horen dat het niet iets ernstigs hoeft te zijn. Was er enigszins bang voor omdat mijn oma maagkanker had.

    Reageer
    #6

    Als je er geen last van hebt maakt het zoveel niet uit. Als je wat dikker wordt kan dat sowieso heel goed voorkomen.
    Overigens je maag zit dus aan de linkerkant.

    Reageer
    #7

    Dank je wel! Ik zie wel meer vrouwen met een dikke maag/buik, maar dan is het in het midden gewoon dikker. Dus boven de navel zeg maar. Bij mij is het het hele linker deel. Niet 1 plek. Vreemd. Vooral bij in/uitademen valt het extra op omdat links meer uitzet. Maar wellicht is dit ook wel weer normaal. Ik kijk het dit jaar anders gewoon aan. Wel blij te horen dat bij het dikker worden het goed mogelijk is dat eem kant dikker wordt

    Reageer
    #8

    Ik heb er zelf ook "last" van. Ik ben dus ook wat kilootjes zwaarder geworden en heb dus ook de rechterkant dikker dan de linkerkant. Niets mee aan de hand.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat is al een hele geruststelling. Had je het hiervoor ook al?

    Reageer
    #10

    Ja, maar niet zo erg als nu. Het menselijk lichaam is dus nooit symmetrisch. Er zijn altijd wel verschillen tussen beide lichaamshelften. Het valt je zelf het meeste op omdat je van boven naar beneden kijkt.

    Reageer
    #11

    Goedemiddag,

    Ik was lang aan het overleggen een openbare vraag te stellen, maar doe het nu toch maar. Mijn linke onderbuik is als ik van boven kijk dikker, ik denk gewoon iets meer vet. Nu valt me op dat naast mijn navel een lichte verdikking is die bij het bvb persen of aanspannen iets dikker word, als ik lig zie je niets en ook geen druk pijn. Ik ben 178 cm groot 75 kg zwaar,46 j. Ik heb geen pijn geen ontlastingsproblemen of derglijks. Misschien is het al langer en ik heb het nu pas gezien. Merk wel dat ik de laatste jaren iets aangekomen ben en niet meer alles zo strak is. Heeft iemand misschien een idee of zortglijke ervaringen, of een idee wat het is. Ja het best ik ga naar de huisarts.....

    Reageer
    #12

    dat is toch een normaal verschijnsel. En wat afvallen zou dan ook kunnen helpen

    Reageer
    #13

    Hoi,

    Ik heb gemerkt dat tijdens mijn tweelingzwangerschap mijn rechterbuikhelft dikker was. Nu is mijn onderbuik dikker en is geen vet. Ik heb het idee dat mijn baarmoeder daar naar voren ligt ofzo. Geen gezicht, maar allang blij dat er niks ernstigs is. Heb er geen last van.

    Reageer
    #14

    Hey heyy,
    Het viel me laatst op dat de linkerkant van mijn buik dikker is dan de rechterkant, ongeveer een paar centimeter. Ook heb ik gemerkt dat als ik ongesteld ben dat mijn linkerkant (eierstok) alleen pijn doet en nooit mijn rechterkant (eierstok). Wanneer ik op rechts druk voel ik niks en ook geen pijn, als ik op links druk voel ik een harde "laag" en doet het een beetje pijn. Ben trouwens 15 en heb geen idee wat het kan zijn, kunt u mij helpen?

    Reageer
    #15

    Ik zou het zo helaas niet kunnen zeggen. Ga naar de huisarts met de klacht

    Reageer
Reageer op: verdikking aan 1 zijde maag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief