Ten einde raad! Gevoelig maagslijmvlies+darmslijmvlies??

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 24 jaar en student. 3 maanden geleden kreeg ik vanuit het niets erg last van brandend maagzuur (had een paar week hiervoor wel voedselvergiftiging gehad, en een aantal keren erg diarree gekregen van avondeten). Door de hevige pijn achter mijn borstbeen, wat 2-3 dagen heeft geduurd, ben ik naar mijn huisarts gegaan en deze heeft mij omeprazol 40mg meegegeven. 1x daags 1 capsule. De hevige zuurbanden verdwenen direct, en ik zou ze nog langer door moeten slikken zodat de boel zich kon herstellen. In deze periode had ik ook vreselijk last van een opgeblazen gevoel, boeren en winden. Dit ging na een paar dagen weer over, echter.. van de winden heb ik nog vaak last. Opmerkelijk is, is dat ik alleen na het avondeten last krijg. En deze klacht al ruim voor de maagzuuraanval heb (inmiddels al een jaar lang! ze stinken erg naar ei.. soms zelfs naar vuurwerk)

    De omeprazol heb ik 2 maanden lang geslikt op aanraden van de huisarts. Ik heb geen last meer gehad van maagzuur (omdat de maagzuurproductie geremd is), en het voelt allemaal een stuk rustiger. Ik kan echter nog erg veel last krijgen van bepaalde voedingsmiddelen (zoals kurkuma, koriander of peterselie), en alcohol is al helemaal uit den boze! Even terzijde, ik ben sinds 1 mei gestopt met koffie drinken. Ik dronk hiervoor zo'n 2 kopjes per dag.

    Op dit moment ben ik wel weer aan het afbouwen met de omeprazol (20mg) omdat ik alleen last heb bij die bepaalde voedingsmiddelen. Dit hoor ik nog een maand te slikken.
    Omdat ik het zo raar vond dat ik nog steeds erg veel pijn kan hebben na het eten/drinken van bepaalde voeding, ben ik een paar week geleden met een mild reinigingsdieet begonnen onder begeleiding van een voedingsdeskundige. Ik zit momenteel in de 5e week, en dien het nog 1 week vol te houden en dan kan ik weer opbouwen. Ik merk dat mijn darmen een stuk schoner zijn van binnen, maar de gevoeligheidsklachten gaan niet over. Ik heb pijn als ik honger heb, wat volgens veel informatie zou duiden op een zweertje in de twaalfvingerige darm, maar mijn huisarts verwerpt dit idee volledig.
    Via de huisarts heb ik in de laatste maanden een echo voor galstenen gehad, een bloedonderzoek en een ontlastingsonderzoek, maar overal kwam een negatieve uitslag uit.

    Mijn vraag is:
    Waarom heb ik nog zoveel pijn na het eten van bepaalde producten? Ik kan al 3/4 maand geen alcohol verdragen, en bepaalde kruiden niet. Het voelt geïrriteerd van binnen, maar wat kan ik er aan doen? Duurt het nou eenmaal zo lang voordat de boel hersteld, of kan ik zelf ook iets doen? Kan het toch een zweer zijn? Moet ik een maagonderzoek hebben?
    Ik ben inmiddels erg emotioneel omdat ik het normale eten ontzettend mis, mijn huisarts mij niet verder kan helpen (zijn eigen woorden) en ik niet weet wat er aan de hand is. Ik sta op het punt te eisen van mijn huisarts dat hij mij doorverwijst naar een specialist.
    De erge pijn is grotendeels verdwenen als ik maar uitkijk met voeding. Maar het lijkt mij erg belangrijk te weten waar de pijn vandaan komt, in plaats van bepaalde dingen uit mijn voedingspatroon te schrappen. Dat zou tevens betekenen dat ik nooit meer alcohol kan drinken, en ik hou wel van een glaasje op zijn tijd!
    Ik moet aan dit verhaal toevoegen dat ik een erg stressvolle periode achter de rug heb. Mijn schoonmoeder (48) is plotseling overleden dit jaar door alvleesklierkanker, wat voor mij en mijn vriendin erg veel stress/druk/emoties met zich mee heeft gebracht. Wellicht heeft dit er mee te maken, en ben mij bewust van het feit dat stress erg veel kan doen. Het gaat er nu meer om HOE ik weer beter kan worden.

    Ik hoop echt dat er mensen zullen reageren, want ben ten einde raad!

    Reageer
    #2

    Ter verduidelijking:

    de klachten na het eten van 'verkeerd voedsel' zijn bevinden zich in mijn maag, onder mijn borstbeen en rechts onder mijn ribben en in mijn darmen. eigenlijk overal dus!

    Reageer
    #3

    Is het hierboven beschrevene nog steeds van toepassing? Is er verbetering gekomen ?

    Reageer
    #4

    beste

    ik heb ook al langere tijd last van allerlei vage klachten. Maagzuur leverdruk vooral in de nacht tussen 23.00 en 02.00 uur .

    geen galstenen bloed onderzoek en daar kwam uit heliobacter.

    nu aan antibiotica kuur zware dosis ben daar nu klaar mee.

    gaat veel beter.

    ga nu ervoor zorgen dat ik de juiste voedingtips krijg.

     

    Reageer
    #5

    heb al sinds mijn diensttijd last van Maag/Darm problemen,heb een onderzoek gehad,in  ziekenhuis.Barium pap,foto,s.conclusie...niets te vinden !!!

    van Maag en darmen,het is erg grillig gaat een tijd redelijk goed en dan ineens maagpijn,zuurbranden m.n.

    bij jus of erg zoete dingen,gebruik Gaviscon,het komt meestal s,avonds na het warm eten,slaap erg slecht,ga altijd op mijn buik liggen,trekt de pijn wat weg,het is op dit moment,hollen of stilstaan,erg vreemd ik kan koffie drinken zonder problemen,maar....alchohol ho maar, ben veel wakker s,nachts ga dan warme melk drinken,eet dikwijls kleine porties,soms gaat het goed en dan weer wringen van de Maag en darmen,het beheerst mijn leven behoorlijk,weet niet meer wat ik moet beginnen ,kreeg laatst van de huisarts Omazoprol.,en ja...het zuurbranden heb ik niet meer mits ik geen vette spijzen eet,toch staat er steeds spanning in het midden van mijn borstkas en dan zakt het weer naar de darmen.bah-bah.wat een gedoe toch.als jullie dit ook herkennen,laat eens wat weten,wellicht hebben jullie een idee.Gr Johan.

     

    Reageer
    #6

    Brandend maagzuur komt door een te laag maagzuur wat je kan doen is eens luisteren naar medical medium over reflux op soundcloud of wel op internet google intiepen en zo kan j het ook lezen

    Beste wat j kan doen is op leege maag smorgens bio seldersap drinken dit bouwd je maagzuur op zo dat j eten beter verteerd en zo geen last meer hebt

    Reageer
    #7

    Dit is een kwestie van te weinig maagzuur.

    Op het moment dat jij je klachten wilt omschrijven klinkt het voor de arts hetzelfde als teveel maagzuur.

     

    Eet maar eens een flink bord zuurkool.Wedden dat je daarna geen last meer hebt.

    • Doel is je slijmvliezen herstellen(maagzuurremmer werkt dus averechts).
    Reageer
    #8

    hoezo werkt dat averechts? En hoe krijg je braderig maagzuur door een te lage maagzuurgehalte?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Maurice, bij te weinig maagzuur krijg je een slechtere vertering, waardoor de boel kan gaan branden. Maagzuurremmers remmen het nog meer en zorgen ervoor dat je tekorten krijgt aan diverse vitaminen en mineralen en bij langdurig gebruik ook aan aminozuren door de slechtere vertering van je voeding. Misschien je eens verdiepen hoe maagzuurproblemen ontstaan. Is vaak een combinatie van voedingspatroon, slechte darmflora, tekorten aan diverse voedingsstoffen en door stress.

    Reageer
Reageer op: Ten einde raad! Gevoelig maagslijmvlies+darmslijmvlies??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief