Galsteen aanvallen en niet serieus genomen voelen

 • #1

  Hi iedereen,

  Ik heb al een jaar last van een zeurende altijd aanwezige pijn in mijn rechter boven buik onder de rib. Sindsdien ook last van darmklachten, reflux, rugpijn, rare gelige ontlasting, vermoeidheid, etc. Sinds een aantal maanden krijg ik nu pijnaanvallen op die plek gepaard met heel veel darmgerommel, warm/koud voelen en zweten. Ik ben hiermee meerdere keren naar mijn huisarts en mdl arts gegaan. Ik heb hier een echo gehad en endoscopie gehad die allebei goed bleken te zijn. Ook mijn bloedwaardes waren goed. Om deze redenen wordt ik niet echt serieus meer genomen en wordt ik naar de pijnpoli gestuurd. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen omdat ik zeker weet dat het galsteenaanvallen zijn. Mijn vader heeft ze namelijk ook gehad.

  Ik heb een doorverwijzing gekregen naar het ziekenhuis in antwerpen omdat mijn mdl arts mij niet verder kon helpen (wat ik immers heel vaag vind omdat ik toch duidelijke klachten vertoon). Ik ben nu tussen wal en schip beland omdat mijn afpraak in antwerpen pas eind juli plaatsvind en mijn lokale ziekenhuis aangeeft dat ze mij niet verder kunnen helpen. Meerdere keren in gesprek geweest met mijn huisarts maar die vind verder onderzoek pas noodzakelijk bij een afwijking in de bloedwaarden.

  Kortom ik voel me niet serieus genomen. Ik lijd enorm veel onder mn klachten zowel op sociaal gebied als mentaal. Ben al weken werkloos en futloos en zou graag hierom zelf zoeken naar een mogelijke oplossing.

  Mijn vraag aan het forum is: kan ik zelf nog iets doen aan de situatie waar ik nu inzit? Zou een second opinion mij hier kunnen helpen? Of zou ik hulp /zorg moeten zoeken bij een huisarts in belgie op consult? Ik ben tot alles toe bereid. Ik hoor het graag en al het advies is welkom! Alvast bedankt

  Reageer
  #2

  Je wordt dus wel serieus genomen, je bent verwezen naar een ander ziekenhuis omdat je arts het zelf niet weet.
  En wachttijden bij specialisten zijn helaas erg lang.
  Je zou dat andere ziekenhuis kunnen bellen of zij een "shortlist" hebben, dan kun je opgeroepen worden als er een uitvaller is.
  Of via je zorgverzekering kijken of ergens anders kortere wachttijden zijn.
  Maar als je echt een moeilijke casus bent en daardoor specialistische zorg nodig bent,heb je kans dat andere "gewone" ziekenhuizen je ook niet verder kunnen helpen.

  Reageer
  #3

  Ga ik doen bedankt,

  Gisteren nog een bloedtest gedaan. Billirubine waarde was 27. Overigens was mijn bezinking 2.0. is dit iets om te bespreken met mijn huisarts?

  Reageer
  #4

  Ik ben trouwens 23 jaar

  Reageer
  #5

  Ik zou dat idd met je huisarts bespreken.
  Die kan je alle uitslagen in de juiste context bijelkaar uitleggen.
  Het is handiger om je vragen en zorgen rechtstreeks bij je huisarts of behandelend arts neer te leggen.
  Dan voorkom je dat er verschillende en misschien verwarrende dingen gezegd gasn worden.
  Aangezien hier geen artsen zijn en dus ook geen dossiers ingezien kunnen worden

  Reageer
Reageer op: Galsteen aanvallen en niet serieus genomen voelen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief