Ik voel me niet serieus genomen

  • #1

    Goedendag,

    Allereerst bedankt voor het lezen.
    Ik heb aardig wat klachten en weet dus ook niet of het allemaal met elkaar te maken heeft.
    Zo'n ruime 5 (a 6) jaar geleden kwam ik ineens aan, niet een beetje, kilo's tegelijk. Ik ging van de 80 a 85 kilo naar de 150 kilo.
    Ik had (tot 2 jaar geleden) iedere dag maagzuur in mijn slokdarm/keel en zelfs in mijn mond. Hier kon de dokter ook niets anders aan doen dan rennie's te adviseren. Deze werkte helaas niet en daar bleef het weer bij.
    Ik hielt van eten en at dan ook zeker 4x per dag (gezonde maaltijden en geen tussendoortjes/snacks) maar ik kreeg een ondraaglijke buikpijn, na huisarts bezoek weggestuurd met een vetbult komt door je overgewicht. De buikpijn hielt aan en ik voelde mij niet serieus genomen, omdat ik soms dagen op bed lag te creperen besloot ik er wat aan te doen. Ik ging alleen nog eten als ik honger had, dit om de pijn binnen de perken te houden. Sinds nu een ruime 2 (a 3 jaar) heb ik geen maagzuur meer in mijn keel/slokdarm, bijna geen buikpijn meer, maar wel mijn verlies van eetlust. Mijn eten blijft hangen en geeft soms zelfs een pijnlijk gevoel op de borst (alsof er een brok achter zit). Ik verslik me vaak en heb vaak de hik. Dit hindert mijn honger gevoel ook. De klachten lijken steeds vervelender en meer te worden. Op dit moment heb ik er meerdere klachten bijgekregen zoals: witte aanslag op tong, hele dag vieze smaak in de mond, gaat niet weg met tanden poetsen en/of mondspoeling. Me lymfeklieren in de (rechterkant) van me hals, nek zijn opgezet nu zo'n 3 a 4 maanden. Ik krijg hierdoor oorpijn en erg veel last van me nek en waarschijnlijk daarvan weer hoofdpijn. Ook is mijn gewicht inmiddels gedaald van 150 kilo naar bijna 83 kilo (Dit is inclusief overtollig huid). Ik ben weer naar de huisarts gegaan (inmiddels al 3de huisarts) en zij stuurde mij door naar de KNO arts omdat ik ook veel hoest klachten had. Daar ben ik nu geweest en die heeft mij een verwijsbrief gegeven voor logopedie. Dit i.v.m. slikklachten die hij concludeerde. (Denk ik bij mezelf, moeten we daar nou echt 4 a 5 jaar over doen omdat te achterhalen). Helaas heb ik nu niet financieel de mogelijkheid om naar de logopedist te gaan, we kunnen ons verplichte eigen risico niet betalen, dat zal pas volgend jaar worden.
    Ik ben ook al ruim 2 jaar zo ontzettend moe, het is niet uit te leggen. Mijn huisarts is nu voor twee weken op vakantie, daarna wil ik terug. Maar aangezien niemand weet wat ik heb, zijn er mensen met dezelfde klachten? Herkent iemand dit? Ik ben bang dat er straks niets meer van me over is, dat gevoel heb ik nu al wel (zowel geestelijk als lichamelijk). Oh ja, ik ben trouwens 28jaar.
    Er zijn zeker meer klachten waar ik last van heb maar sommige maak je eigen in de loop der jaren en vergeet je als het ware.

    Reageer
    #2

    Het is een triest verhaal.
    Wat ik niet begrijp is, dat je met de klachten die je had niet naar een internist bent verwezen. Ik vraag me ook af of logopedie wel zinvol is. In eerste instantie in ieder geval niet. Als je zolang last hebt gehad van maagzuur in je slokdarm en je keel kan dat beschadigingen hebben veroorzaakt waardoor je nu slikproblemen hebt. Het lijkt er sterk op dat je indertijd last hebt gehad van een reflux of een maagaandoening .5 jaar geleden had er uitgebreid bloedonderzoek moeten plaats vinden en je had doorverwezen moeten worden naar de MDL arts.(internist)
    Als ik je verhaal zo lees, is er in ieder geval van alles mis gegaan.
    als je terug gaat naar je huisarts vraag dan een verwijzing naar de MDL arts. Vraag ook om bloedonderzoek waarbij in ieder geval gecontroleerd wordt op: leverwaarden, cholesterol, ontstekingswaarden, bloedsuikerspiegel en schildklierwaarden.

    Reageer
    #3

    Dank je voor de reactie. Er staat inderdaad niet bij dat er zeker 4x bloed geprikt is, de laatste keer ongeveer een jaar geleden. (Wonderbaarlijk genoeg) Mijn uitslagen waren goed, geen tekorten, dat vond ik wel raar want dat wil dus zeggen dat ik genoeg voedingsstoffen binnen krijg met 1 warme maaltijd in de 1 a 2 dagen.
    Ik las op internet dat de logopedie de oorzaak van de slikklachten kan achterhalen/onderzoeken en mij daarna kan helpen bij het verbeteren van mijn slik functie.
    Ik heb zelf inderdaad ook het gevoel dat de oorzaak waarschijnlijk van mijn maagzuur afkomt en wil u bedanken voor de tip om een verwijzing naar de internist aan te vragen.
    Het zal nog ruim 2 a 3 weken duren voor ik daar een verwijzing voor kan krijgen omdat mijn huisarts op vakantie is en er alleen een waarnemend huisarts aanwezig is in spoedgevallen of zeer ernstige gevallen en (zolang ik geen koorts heb) val ik daar niet onder en moet ik wachten tot ze terug is. Maar ik zal ook zeker dan laten weten of het gelukt is.
    In ieder geval alvast bedankt.

    Reageer
    #4

    hallo ik loop al  van mijn. 20 met klachten in mijn gewrichten. En ben erg moe en alles is stijf en pijnlijk maar  de artsen zeggen dat ze niets kunnen. Vinden  ze sturen mij steeds naar fisio  maar dat helpt niet  en ik ben.  1 keer bij de reuma arts geweest daar werdt toen wekendelen reuma gevonden maar de klachten worden per jaar erger   In de winter is het heel erg wat kan ik nu nog doen als de artsen zeggen dat ze niets verder kunnen vinden  en ik al ongeveer 30 x  misschien wel meer naar de fisio ben geweest

    Reageer
    #5

    Er is al weke delen reuma vastgesteld, dus ze hoeven niet perse nog iets te vinden... ga in ieder geval terug naar de reumatoloog.

    Reageer
    #6

    moe zijn en dikker worden klinkt als een traag werkende schildklier, is dit echt goed onderzocht tijdens de bloedonderzoeken en is er nog een aanvullend controle onderzoek geweest

    Reageer
    #7

    Ben je hiervoor niet bij een revalidatie centrum geweest?

    Ik had ook klachten, ook weke delen reuma hEDS. Ik werd gelijk in de malle molen gezet. Fysio, ergotherapie, ceasartherapie, revalidatie arts en nog heel wat meer artsen. Dat heeft voor een poos geholpen tot December. Kreeg hartklachten, bij arts geweest ECG in rust niks gevonden. Dus niet doorgestuurd geweest. Vertrouw t niet want de klachten worden erger. Mijn fysio is ook fysio bij een cardiologiecentrum en alles met hem besproken. Ook met mijn casemanager en krijg waarschijnlijk een verwijzing voor de cardioloog. Zo zie je maar hoeveel voordelen een revalidatie traject kan hebben.

    Reageer
Reageer op: Ik voel me niet serieus genomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief